Argentijnse Ruta 40

Hoogtepunten van deze reis

  • Argentijns temperament in Buenos Aires
  • Ontdek het mooie Noordwesten op uw eigen tempo
  • Rijd door de meest desolate landschappen
  • Bezoek aan het authentieke stadje Salta
  • Verblijf in de meest luxe en sfeervolle accommodaties
  • Proef van de Argentijnse wijnen in Mendoza

Levensgenieters kunnen in Argentinië hun hart ophalen met smaakvolle wijnen, culinaire diners, passievolle tango en magnifieke natuur. Klinkt dit u als muziek in de oren? Dan is deze 16-daagse roadtrip u op het lijf geschreven.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Buenos Aires

U vliegt vanuit Schiphol Airport naar Buenos Aires, waar u de volgende dag aankomt. Bij aankomst in de bruisende hoofdstad van Argentinië wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids. Per privétransfer wordt u naar uw hotel in de trendy wijk Palermo gebracht waar u de komende drie nachten verblijft.

Dag 3: Buenos Aires

U heeft alle gelegenheid om deze wereldstad te ontdekken. Verras uzelf hoeveel verschillende gezichten Buenos Aires heeft. De wijk San Telmo is een van de best bewaarde historische wijken van Buenos Aires de bakermat van de tango. Hier wordt u in de avond verwacht voor een onvergetelijke show. Daarbij maakt u ook meteen kennis met de gastronomische hoogstandjes van Argentinië.

Dag 4: Buenos Aires

De Argentijnse keuken smaakte vast naar meer. Vandaag maakt u onder leiding van een gids een stadtour langs de beste culinaire plekjes van de stad. Op meerdere plekken doet u zich tegoed aan de fameuze streetfood van de hoofdstad.

Dag 5: Buenos Aires - Salta

U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht voor uw vlucht naar Salta, in het ruige noorden van Argentinië. Op de luchthaven wordt uw huurauto afgeleverd en kan uw roadtrip beginnen. In de namiddag en avond kunt u op eigen gelegenheid het prachtige Salta ontdekken.

Dag 6: Salta - Tilcara

Vandaag rijdt u richting het noorden naar een van de meest bijzondere landschappen van Argentinië. De vallei Quebrada de Humahuaca staat bekend om zijn regenboogbergen en in de omgeving zijn nog meer bijzondere rotsformatie te vinden. Het beste uitzicht op het fascinerende landschap heeft u als u naar een van de uitzichtspunten loopt. Kleed u goed aan, want u gaat vandaag al behoorlijk de hoogte in.

Dag 7: Tilcara - Cachi

Dan is het tijd om verder de Andes in te rijden. Een lange maar prachtige rit brengt u van Tilcara naar Cachi. Eerst klimt u nog eens duizend meter richting de Salines Grandes, de enorme zoutvlaktes van Argentinië. Dan komt u enkele verlaten dorpjes tegen waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Eenmaal op de Ruta 40 slingert u zich een weg door het prachtige kale landschap naar Cachi.

Dag 8: Cachi - Cafayate

U wordt wakker met een prachtig uitzicht vanuit uw kamer op de wijnvelden en de met sneeuw bedekte berg Nevado de Cachi. Met uw huurauto rijdt u verder naar Cafayate, in het midden van de Calcaques vallei, omring door wijngaarden en de Andes bergketen. Het desolate maanlandschap wordt af en toe afgewisseld met enkele verlaten dorpjes en lemen huisjes.

Dag 9: Cafayate

Vandaag staat in het teken van natuur en wijn. Cafayate is omringd door wijngaarden en de Andes bergketen en ligt in de wijnregio die bekend staat om de streekwijn. De plaats, die op 1.680 meter boven zeeniveau ligt, is vooral bekend door zijn beroemde Torrentes wijn. Om alles over de lokale wijnen te weten te komen, is een bezoek aan een wijngaard met wijnproeverij zeker aan te raden. Het stadje wordt verder gekenmerkt door witte huizen, pottenbakkerijen en wolwinkels.

Dag 10: Cafayate - Tinogasta

Een wat langere rit brengt u naar Tinogasta, allereerst door de Santa Maria regio met haar archeologische sites en later door de Hualfin vallei, waar de gelijknamige rivier voor een groener landschap zorgt. In Belén vindt u leuke souvenirs in de vele textielwinkeltjes.

Dag 11: Tinogasta - Villa Unión

Een mooie rit brengt u van Tinogasta naar Villa Union, uw uitvalsbasis voor de mooie nationale parken Ischigualasto en Talampaya. U slaapt de komende twee nachten in een gelijknamig boutique hotel. Vergeet ook vooral 's avonds niet de sterrenhemel te aanschouwen, een spectaculair gezicht door de desolaatheid van deze regio.

Dag 12: Talampaya National Park

Talampaya National Park is van grote paleontologische en archeologische waarde. Naast de prachtige rotslandschappen kunt u hier meer te weten komen over de ontwikkeling van de eerste gewervelde dieren zo'n 200 miljoen jaar geleden. Dit doet u dan ook het beste met een gids.

Dag 13: Ischigualasto National Park - Mendoza

Een lange reisdag waar u in de morgen door het Ischigualasto Nationaal Park rijdt. De Valle de la Luna staat bekend om haar prachtige rotsformaties in verschillende kleuren die veroorzaakt zijn door mineralen en jarenlange erosie. Dan is het tijd voor om richting de wijnhoofdstad van Argentinië te rijden: Mendoza. U slaapt hier in een bijzondere accommodatie tussen de wijngaarden.

Dag 14: Mendoza: Luján de Cuyo

Tussen de wijnvelden, met op de achtergrond de witte wieken van de Andes, logeert u als een levensgenieter pur sang. Ervaar vandaag hoe plezierig het kan zijn om in een van de beste wijnbouwgebieden te verblijven. U gaat zien waarom de bevolking van Mendoza het gebied ‘het land van de zon en goede wijn’ noemt. Hierbij kan een bezoek aan verschillende wijngaarden niet ontbreken. ’s Avonds kunt u bij het diner genieten van geselecteerde wijnen die in de regio zijn geproduceerd. iSalud!

Dag 15-16: Mendoza - Amsterdam

Na een prachtige roadtrip is het weer tijd om huiswaarts te keren. U levert de huurauto in op de luchthaven van Mendoza en vliegt via Buenos Aires of São Paulo terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw KLM vlucht naar Buenos Aires en binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt, autohuur en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Buenos Aires bestaat uit 48 wijken (‘barrios’ in het Spaans) met elk een eigen karakter.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl