Frans Polynesië droomreis

Eilandparadijs in de Stille Oceaan

Ontdek alle bestemmingen
Moorea - Frans Polynesië

Vakantie naar Frans Polynesië

De 118 eilanden van Frans-Polynesië hebben een haast mythische status vanwege het beeld waarmee ze voldoen aan het paradijs. Aquamarijn gekleurd water, zachte zandstranden waar uw blote voeten in wegzakken, wuivende palmbomen en een eindeloze horizon. De grootste eilanden zijn van vulkanische oorsprong. Hierdoor is het binnenland heuvelachtig en bijzonder vruchtbaar. Het gevolg is een feeëriek landschap met groene bossen, bloemen en watervallen. U kunt er wandelen en rondtrekken op een mountainbike, per 4WD of te paard. De kleinere eilanden bestaan uit koraalatollen met lagunes en verscholen baaien waar gekleurde vissen in het doorzichtige water lijken te zweven. Spectaculair aangelegde watervilla’s bieden de oceaan als uw privézwembad. U kunt er heerlijk onthaasten aan de andere kant van de wereld, midden in de Pacific.  

Bekijk alle Frans Polynesië reizen
Lagoon - Frans Polynesië
Palmbomen - uitzicht - Frans Polynesië
Bora Bora - Frans Polynesië
Aeriel view - Frans Polynesië - Moreaa
Strand - Frans Polynesië
Locals - Frans Polynesië
Frans Polynesië

Tahiti 

Tahiti is de toegangspoort tot Frans-Polynesië. Tahiti is niet het eiland met de mooie witte stranden zoals u die elders in Frans-Polynesië aantreft, maar het herbergt zoveel ander moois dat het eigenlijk zonde is om over te slaan tijdens uw vakantie naar Frans-Polynesië. Een mooie manier om Tahiti te verkennen is door de Tahiti Coastal Road te nemen. Deze weg voert u langs pittoreske dorpjes‚ stranden‚ plantages‚ hoge bergen en langs de Arahoho Blowhole‚ een lavatunnel die door golfslag verandert in een zeegeiser.  

Bora Bora  

Bora Bora is het bekendste eiland van Frans-Polynesië. Het bestaat uit een vulkanisch hoofdeiland omringd door een azuurblauwe lagune met diverse koraaleilandjes‚ motu's genoemd. Een vaartocht langs de de eilanden met snorkelstops en bezoekjes aan de kleine motu-eilanden wordt vaak ondernomen. De mooiste vakantiefoto’s van droomresorts met waterbungalows boven het turkooizen zeewater worden gemaakt op Bora Bora. Maar ook de eilanden erom heen beschikken over jaloersmakende, exclusieve resorts.   

Moorea 

Steile bergen‚ watervallen en mysterieuze landschappen kenmerken het eiland Moorea, dat de bijnaam ‘het magische eiland' draagt. De stranden op het eiland Moorea zijn hagelwit of diepzwart door het vulkanische zand. De échte witte stranden en azuurblauwe lagunes hebben menig schilder en dichter al geïnspireerd. Moorea leent zich ook uitstekend voor een snorkelsafari of een fietstochtje over het eiland. Cultuur is te vinden in Tiki Village. Dit dorp, dat door een omheining is afgescheiden van de rest van het eiland, herbergt ongeveer zestig bewoners die nog leven volgens de eeuwenoude tradities. 

Get inspired

We inspireren u graag met reissuggesties, verhalen, persoonlijke tips en reiservaringen naar allerlei bestemmingen wereldwijd. Gebruik ze als ideeën voor uw reis om een unieke reisbeleving te creëren.

Bekijk ons complete aanbod

Frans-Polynesië: Met de Aranui

Reisverhaal
  • Stille Oceaan
  • Frans Polynesië
Travel

Bekijk ons complete aanbod
Themareizen

Inspirerende thema's

Bekijk ons complete aanbod
Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Frans Polynesië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra reisinspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen