Spitsbergen Noord

Hoogtepunten van deze reis

  • Vaar langs het pakijs en door drijfijs
  • Zie de Arctische zomer ontwaken
  • Spot wildlife op ijs, zoals ijsberen, robben of walrussen en vossen en rendieren op het land
  • De aanwezigheid van grote kolonies en diverse soorten zeevogels
  • Maagdelijk wit landschap
  • Oogverblindende fjorden en gletsjers

Deze expeditiecruises worden aangeboden door de grotere schepen van 114 tot 178 passagiers. Het doel van deze expeditiecruise is om naast de mooie natuur en gletsjers, het wildlife van Spitsbergen te zien. Het schip vaart waar mogelijk langs het pakijs en door drijfijs. Vroeg in de zomer is het landschap op Spitsbergen maagdelijk wit.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Spitsbergen

Dit is het dagprogramma van diverse schepen die u verschillende activiteiten aanbieden tijdens uw expeditiecruise. Enkele schepen bieden ook faciliteiten om te kajakken, duiken en sneeuwschoenwandelen. 

Dag 2 - 7: Spitsbergen

De reis naar Spitsbergen start voor u met de verkenning van de High Arctic nederzetting Longyearbyen, gesticht in 1906. ’s Middags gaat u aan boord van het schip van uw keuze en vaart u door de spectaculaire Ice Fjord.

Mogelijk heeft u een stop in Barentszburg, een fascinerende kolenmijn nederzetting, gesticht in 1932. Een bezoek aan Barentszburg is mede afhankelijk van de bereidwilligheid van de Russische autoriteiten om de passagiers van het schip te (kunnen) ontvangen. Hieronder een aantal plaatsen welke mogelijk bezocht worden: 

Ny Alesund 
Na een nachtje varen bent u door de nimmer ondergaande zon misschien al een beetje gewend aan 24 uur daglicht. Het meest noordelijk gelegen wetenschapsdorpje ter wereld, Ny- Alesund, waar de basis van het  Noorse Poolinstituut is gevestigd, ligt aan de Kongsfjorden. In dit wetenschapsdorp worden mensen volledig genegeerd door de dieren. Arctische visdiefjes (sterns) nestelen langs de hoofdstraat, en buiten het postkantoor - de meest noordelijke ter wereld - staan vaak wilde rendieren te grazen. Vanaf deze plek zijn Amundsen en Nobile hun gelukte heroïsche expedities naar de Noordpool begonnen.

Smerenburg en Dansköya 
Op Danskøya, Amsterdamøya en Ytre Norskøya zijn nog resten te zien van de drukke bedrijvigheid uit de walvisperiode in 17e eeuw. Voor ons Nederlanders is Smeerenburg, ook wel ‘blubber town’ genoemd en gelegen op een landtong van Ytre, het bekendst. Indien er niet te veel sneeuw op de landtong ligt is het wellicht mogelijk een wandeling te maken naar de graven van de vroegere Nederlandse walvisvaarders. Op Dansköya zijn door de Zweedse ballonvaarder Andrée en de Amerikaanse journalist Wellman moedige pogingen ondernomen om de Noordpool te bereiken. 

Liefdefjorden 
Liefdefjorden, fjord van de liefde, is een gebied van oneindig natuurlijke schoonheid. Aan de randen van de fjord rijzen met sneeuw bedekte bergtoppen op en aan het eind ligt de spectaculaire Monaco Glacier. Ook hier gaat u op zoek naar de ijsbeer!

Noord Spitsbergen 
Het schip heeft nu de warme golfstroom achter zich gelaten en kan de omvangrijke drijfgrens bereiken. Weinig schepen wagen zich hier en u geniet van de stilte en grandeur van dit ijslandschap. Al varende langs de ijsschotsen, neemt de kans toe om robben en ijsberen te spotten op de immense ijsvelden. U bereikt nu ook de gebieden waar de gidsen extra aandacht hebben voor het spotten van walvissen. De witte walvis, de Beluga, wordt hier regelmatig gespot. 

Hinlopen Straat
Als het ijs het toelaat, kunt u Hinlopen Straat (de straat van Hinlopen) bezoeken. Hier ziet u de Alkberg, een 100m hoge en 2,5 km lange verticale, basaltachtige klif, die onderdak biedt aan zo’n 200.000 Brunnich’s zeekoten en diverse andere zeevogels. Het water is hier bijzonder voedzaam, wat het grote aantal zeevogels verklaart. 

Prins Karls Forland 
Dit mooie eiland, bedekt met een prachtige bergketen, is het domein van enkele walrussen, robben en zeevogels.

Onze exacte route hangt af van ijs, weersomstandigheden en kansen om wildlife te zien. De hierboven vermelde plaatsen/(locaties) zijn slechts voorbeelden van enkele van de vele sites die Spitsbergen te bieden heeft. Het is ons streven u de best mogelijke ervaring te bieden, maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditiecruise. Onze specialisten voorzien u graag van nog meer informatie over onze expeditiecruises naar Spitsbergen.

Dag 8: Terug in Longyearbyen

Op dag 7 heeft schip koers gezet naar Longyearbyen en arriveert u vroeg in ochtend van dag 8 (0.00 of 01.00) in Longyearbyen. U vliegt vanuit Longyearbyen via Oslo terug naar uw bestemming.


Data & prijzen

Een 8-daagse expeditiecruise is mogelijk met diverse vertrekdata vanaf begin mei t/m begin juli.
Een 10-daagse expeditiecruise is mogelijk met diverse vertrekdata in juli t/m midden augustus.

Opties & inbegrepen

Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma.

Wist u dat

De vacht van de ijsbeer lijkt wit, maar is in werkelijkheid transparant van kleur. De huidskleur is zelfs donker. Door de reflectie van het licht oogt de vacht echter wit.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl