Poolexpeditie

Avontuur

zeehonden poolexpeditie
pinguins aan het water poolexpeditie
poolexpeditie boot

Ontdek de ongerepte poolregio's

Een van de meest bijzondere reizen die u kunt maken is een poolexpeditie naar de Noord- of Zuidpoolregio. Hier komen en wonen maar weinig reizigers vanwege de afgelegen ligging wat de gebieden des te ongerepter maakt.  

Het reisseizoen is kort, omdat deze bestemmingen voor een deel van het jaar niet toegankelijk zijn door met name de weersomstandigheden en de hoeveelheid sneeuw en ijs. Met een goed uitgerust expeditieschip kunt u er in een aantal maanden van het jaar echter behoorlijk comfortabel reizen. De keuze van het expeditieschip is belangrijk voor de beleving. Hierbij adviseren wij u graag. De exacte routes zijn altijd afhankelijk van lokale omstandigheden. 

Aan boord varen diverse (natuur)wetenschappers mee die graag hun kennis over de regio met u delen. Vanaf de observatiedekken kunt u al varend het omringende poollandschap bewonderen. Overdag trekt u er geregeld met rubber zodiacboten op uit. Zo kunt u op verantwoorde wijze dichter bij het wildlife komen en door verstilde ijslandschappen varen. Vanwege de regulering ter bescherming van de kwetsbare poolstreken mogen er maximaal slechts 100 passagiers tegelijk aan land.  

Tijdens de activiteiten van boord worden de passagiers in nog kleinere groepjes opgesplitst om de natuur zo min mogelijk te verstoren. Elke zodiactocht wordt begeleid door een ervaren gids die circa tien passagiers vergezelt. Dankzij de kleine groepjes beleeft u uw expeditie intenser en ervaren de dieren en het landschap minder druk. Uiteindelijk geldt zeker voor een poolexpeditie dat respectvol en bewust reizen een voorwaarde is voor succes. 

spitsbergen boot
antarctica walvis
orca expeditie
arctische landschap
Verblijf

Comfortabele accommodaties

Accomodaties

Benieuwd naar andere accomodaties?

Bekijk ons volledige aanbod
Reizen

Gerelateerd reisaanbod

Reizen

Benieuwd naar andere reizen?

Bekijk ons volledige aanbod

IN Spired

Vraag voor extra reisinspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen