Natuurrijk Alaska op zijn puurst

Hoogtepunten van deze reis

  • De ongerepte natuur van Alaska
  • Vlieg per helikopter naar afgelegen gebieden
  • Eindeloze activiteitenmogelijkheden
  • De beroemde Inside Passage in het zuiden van Alaska
  • Verblijf midden in de wildernis
  • Op zoek naar walvissen, orka's en beren

Ontdek de majestueuze natuur in Alaska op zijn puurst en verblijf op ongekende locaties in de ongerepte wildernis. Van de afgelegen Inisde Passage in het zuiden van Alaska tot aan de oevers van het pittoreske en avontuurlijke Lake Judd. Laat u overweldigen tijdens deze reis door de prachtige natuur en bewonder onder meer beren, orka’s en walvissen per helikopter.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Seattle – Ketchikan

U vliegt vandaag, via Seattle, naar Ketchikan in Alaska waar uw reis door de pure natuur van Alaska begint. Bij aankomst op de luchthaven van Ketchiken wordt u per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Ketchikan ligt verscholen tussen de bergen van Zuid-Alaska en is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar. Het centrum van Ketchikan is voor het grootste deel gebouwd op houten palen. De houten gebouwen en de boardwalk dateren nog uit de tijd van de droogleggen en geven de stad haar unieke karakter.

Dag 2: Ketchikan – Prince of Wales Island

In de ochtend geniet u van een smaakvol ontbijt en vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht. Hiervandaan vliegt u met een watervliegtuig in circa driekwartier naar de afgelegen lodge op Prince of Wales Island. Hier, midden in de afgelegen wildernis van Alaska, krijgt ‘puur natuur’ een andere dimensie. Gedurende uw verblijf zijn alle aangeboden activiteiten door de lodge inbegrepen. Nadat u ingecheckt bent kunt u bijvoorbeeld samen met een gids op pad gaan om te gaan vissen op verschillende zalmsoorten, regenboogvissen, forellen en nog veel meer. Of kies voor een ontspannen begin van uw verblijf en geniet van de faciliteiten in uitgebreide spa.

Dag 3: Prince of Wales Island

Vandaag gaat u per vliegtuigje naar het Anan Creek Bear observatiecentrum. Tijdens de panoramische vlucht bewondert u de hoge bergtoppen op Etolin Island én de pittoreske meren. Eenmaal aangekomen volgt u het pad wat u direct naar het hart van het landschap leidt: de Anan Creek. Anan Creek en de lagunes in het gebied bieden onderdak aan een van de grootste zalmroutes in Zuidoost-Alaska, en trekken veel wilde dieren aan zoals bruine beren, zwarte beren, adelaars, zeehonden en zeeleeuwen. U wandelt door het oude bos en langs een zoetwaterbeekje naar een observatieplatform. Hier krijgt u ruim de tijd om de beren te observeren wanneer zij in hun natuurlijke habitat leven en te eten krijgen. Hierna keert u per watervliegtuigje terug naar de lodge en heeft u de dag vrij te besteden.

Dag 4: Prince of Wales Island

U kunt deze dag geheel naar eigen wens invullen. Maak bijvoorbeeld een dagtocht naar de LeConte gletsjer, de meest zuidelijk gelegen gletsjer op het noordelijk halfrond. Of kies voor ervoor om te kajakken in de rustige wateren van de Whale Passage en combineer dit met een mountainbike tocht door het Tongass National Forest om een ongerept stukje natuur te bewonderen. Het Prince Wales Island biedt verschillende mogelijkheden om te wandelen onder begeleiding van een deskundige gids. Of wat dacht u van een onvergetelijke dag tijdens een walvistocht waarbij u op zoek gaat naar onder meer orka’s en grijze bultruggen. Maar ook een bezoek aan de bekende grot El Captain Cave of een tocht door de Inside Passage behoren zeker tot de mogelijkheden.

Dag 5: Prince of Wales Island – Petersburg – Anchorage

Vandaag laat u dit bijzondere stukje Alaska achter u en reist u per watervliegtuigje naar Petersburg. Hiervandaan vliegt u naar de stad Anchorage. Eenmaal aangekomen in Anchorage wordt u ontvangen en naar uw hotel in het centrum gebracht. Anchorage is de grootste stad van Alaska en het meest centraal gelegen voor het ontdekken van de staat. U vindt in het centrum vele restaurants waar u uw eerste avond heerlijk geniet van lokale gerechten.

Dag 6: Anchorage – Judd Lake

In de ochtend wordt u naar de haven van Lake Hood gebracht waar uw watervliegtuig al op u staat te wachten waarmee u naar de afgelegen en luxe Tordrillo Mountain Lodge vliegt aan de oevers van Judd Lake. Het pittoreske Judd Lake wordt omgeven door adembenemende bergen, meren, gletsjers en beekjes. Vanwege de ligging in het hart van Alaska Tordrillo Range en aan het prachtige meer zijn de mogelijkheden voor activiteiten eindeloos. Avonturiers kunnen hun hart ophalen tijdens het raften, jetskiën, wakesurfen of stand-up paddleboarden. De rustzoekers genieten van yogasessies, vissen of wandelingen door de natuur.

Dag 7–8: Judd Lake

Deze dagen gaat u samen met een deskundige gids verschillende heli-hikes maken waarbij u op indrukwekkende wijze kennis maakt met afgelegen gebieden in Alaska. Ga op zoek naar verschillende diersoorten, doorkruis per raft de rivieren, maak onvergetelijke wandelingen over de gletsjers of kies voor een picknick in uitgestrekte bloemenweiden. Alle gebieden die u verkent worden bereikt per helikopter. U heeft de touwtjes in eigen handen om uw verblijf memorabel te maken. Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge waar u geniet van de luxe faciliteiten.

Dag 9: Judd Lake – Anchorage

Na het ontbijt stapt u aan boord van het watervliegtuig die u van Tordrillo Mountain Lodge naar de haven van Lake Hood brengt. In de haven wordt u ontvangen en naar uw accommodatie in het centrum gebracht. Hier verblijft u nog een nacht alvorens u terugvliegt naar huis om bij te komen van alle indrukken die u deze dagen heeft opgedaan. Ga op zoek naar een van de gezellige restaurantjes en proost op een onvergetelijke reis door Alaska.

Dag 10-11: Anchorage – Amsterdam

Vang een laatste glimp op van Alaska voordat u per privé transfer naar de luchthaven van Anchorage wordt gebracht. Vanaf de luchthaven van Anchorage vliegt u, via Seattle, terug naar Amsterdam waar u de volgende dag arriveert met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, privétransfers, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Inside Passage het gebied is tussen de Amerikaanse staten Washington en Alaska?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl