Het winterse Wilde Westen van de USA

Hoogtepunten van deze reis

  • Echte 'Wild West' sfeer
  • Panoramische uitzichten
  • Nabij ski-gebied Jackson Hole Mountain Resort
  • Verblijf in het luxe Amangani-resort
  • Uitgebreide fitness- en wellnessfaciliteiten
  • 3 exclusieve restaurants in het resort

De zuidelijke en centrale Rocky Mountains worden van elkaar gescheiden door de vlaktes van de staat Wyoming. Een vallei die zich echter middenin de centrale Rocky Mountains bevindt, is Jackson Hole. Dit gebied lijkt te zijn ontworpen voor wintersport en winterse activiteiten met torenhoge bergen bepakt met een dikke laag sneeuw.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Denver - Jackson Hole

Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar de Verenigde Staten, waarna u per binnenlandse vlucht uw reis vervolgt naar Jackson Hole. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Kom bij van de lange vlucht en bewonder de besneeuwde bergtoppen. 

Dag 2-4: Jackson Hole

U heeft deze dagen de tijd om met volle teugen te genieten van de pakken sneeuw die hier gegarandeerd neerdwarrelen. En ondanks het feit dat er wel enkele afdalingen zijn voor beginners, staat Jackson Hole vooral bekend als gebied voor doorgewinterde skiërs en snowboarders. Zo treft u hier één van de grootste verticale afdalingen van Noord-Amerika, waarbij de afstand van de top van de berg tot het dal ongeveer 1250 meter bedraagt. Maar ook de extreme piste ‘Corbet’s Couloir’ laat het hart van de echte durfal sneller kloppen. Liefhebbers van langere afdalingen komen eveneens aan hun trekken met een aaneenschakeling van uitgestrekte pistes, waarvan de langste ruim 7 kilometer is.

Dag 5: Jackson Hole en Yellowstone National Park

In de vroege ochtend ontwaakt u voor een dag vol winters avontuur. U reist met een sneeuwscooter door het winterse landschap naar het Yellowstone National Park. Er zijn weinig natuurparken die zich kunnen meten met de veelzijdigheid van Yellowstone. In dit bergachtige park vindt u geisers, heetwaterpoelen, bossen, meren en de indrukwekkende Yellowstone Canyon. U bezoekt onder andere de ‘Fishing Bridge’, de moddervulkaan en de hot spring ‘Dragon’s Mouth’. In Yellowstone bent u getuige van het onbeschrijfelijke uitzicht op het Absoroka-gebergte en geniet u van een lunch in een traditioneel restaurant met een panoramisch zicht op de omgeving.

Dag 6: Jackson Hole

U raast in de ochtend in een hondenslede over de besneeuwde vlaktes van de Jackson Hole. Dit is misschien wel de beste manier om het prachtige landschap te bewonderen. Tijdens een fantastische tocht zijn de enige geluiden die u hoort het hijgen van de honden en de wind die door uw haren waait. U gaat naar een nomadische wilderniswoning in de buurt van Grand Teton National Park. Nip aan een warme drank na een avontuurlijke ochtend door de westelijke hellingen van het majestueuze Tetongebergte en ervaar een oase van rust. De middag brengt u door in uw luxueuze resort en de avonden kunt u opluisteren met een bezoek aan één van de vele barretjes of saloons, waar u gevoelsmatig de hoogtijdagen van het Wilde Westen herbeleeft.

Dag 7: Jackson Hole

Een wandeling van ongeveer twee uur door de sneeuw laat u van dichtbij kennis maken met de natuur en prachtige uitzichten. Verken de uitgestrekte wildernis van de Jackson Hole vallei en wellicht ziet u de dieren in hun natuurlijke habitat. Uw deskundige gids zal u alles vertellen over de overwintering, het herkennen van dierensporen en de geologische geschiedenis van de bergketens. Als u na de wandeling terugkeert in uw resort kunt u gebruik maken van de uitgebreide wellnessfaciliteiten of uw keuze maken uit één van de drie sublieme restaurants met een aanbod variërend van mals ‘ranch’ vlees tot verse vis. Uitkijkend over de fabelachtige Snake River Valley zal de betekenis van ‘food with a view’ u meer dan ooit duidelijk worden.

Dag 8-9: Jackson Hole - Denver - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw winterse avontuur in het Wilde Westen van Amerika. Een binnenlandse vlucht brengt u naar de luchthaven van Denver waarvandaan u rechtstreeks naar Amsterdam vliegt. De volgende dag landt u op Nederlandse bodem met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht inclusief bagage voor uw ski-uitrusting, privétransfer van en naar de accommodatie, overnachtingen inclusief ontbijt, 3-daagse skipas, sneeuwschoenwandeling, sneeuwscooter dagtocht, hondensleetocht. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Amangani ‘vredig huis’ betekent?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl