Exclusief New York en Rocky Mountains

Hoogtepunten van deze reis

  • Ervaar de geneugten van de Big Apple
  • Overnacht als een vorst in hartje New York
  • Ontdek ruwe diamant Jackson Hole
  • Verblijf in de ruige Rocky Mountains in Amangani
  • Exclusieve woestijnaccommodatie Amangiri
  • Beleef de Canyons met gids of per privé Air Tour

In de USA komt de Spirit of Aman tot volledige wasdom met tot in de perfectie uitgevoerde resorts die het reiskarakter bepalen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - New York

Een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol brengt u naar JFK Airport, waarna u via een transfer uw stijlvolle onderkomen voor de komende 4 nachten bereikt: Aman New York.

Dag 2 t/m 4: New York met verblijf in Aman New York

Wie de resorts en lodges van Aman verspreid over de wereld bekijkt, zal tot de conclusie komen dat deze met name gevestigd zijn in extreem afgelegen gebieden en dat de architect meer dan eens een prestatie van formaat heeft geleverd door de ontwerpen vrijwel naadloos op te laten gaan in de omgeving. Met deze traditie werd echter gebroken toen Aman New York werd gelanceerd. Normaal gesproken gaat Aman namelijk op zoek naar de fraaiste locaties ter wereld die omringd zijn door natuur of uitgestrekte vlaktes. In New York is dit vanzelfsprekend niet aan de orde. Sterker nog, er is niet eens plek om een exclusief resort te bouwen in het volgebouwde centrum. Desondanks was er Aman veel aan gelegen om te bewijzen dat hun concept ook in de hectische omgeving van een wereldstad aan zou slaan. Inboeten aan exclusiviteit was geen optie, dus ging men op zoek naar een alternatief. En dat dit niet per definitie betekent dat het vanaf de eerste steen gebouwd moet worden, blijkt uit het feit dat de keuze viel op het wereldberoemde, reeds bestaande Crown Building. De etages 7 t/m 14 van dit gebouw, dat in 1921 oorspronkelijk werd gebouwd als The Heckscher Building, vormen nu Aman New York en herbergen 83 suites, 3 restaurants en een spa. In augustus 2022 opende het hotel zijn deuren. 

U verblijft in de royale Fifth Avenue Junior Suite met uitzicht op een van 's werelds meest iconische winkelstraten. Japanse invloeden voorzien de suites van een warme en rustige ambiance en creëren een oase van rust in het verder zo bruisende New York. Een apart woongedeelte met openhaard en aparte badkamer met inloopdouche vormen tezamen een aangenaam geheel. U kunt daarnaast ook uw eigen creativiteit kwijt, want door de aanwezigheid van enkele draaibare panelen (eveneens in Japanse stijl) kunt u uw suite naar wens inrichten. De sfeerverlichting stelt u in de gelegenheid om voor ieder moment van de dag de juiste snaar te raken. Even een momentje voor uzelf? Breng een bezoekje aan de spa waar ‘holistisch welzijn’ de hoogste prioriteit heeft. In de Jazz Club – uitsluitend toegankelijk voor gasten – of het Garden Terrace geniet u in stijl van het charisma van New York. De eigen restaurants Arva (Italiaans) en Nama (Japans) verzorgen met veel toewijding sublieme gerechten. 

The City That Never Sleeps biedt u talloze mogelijkheden om uw verblijf verder te veraangenamen. U kunt zelf op ontdekking gaan door de vele verschillende stadsdelen, maar vanuit het hotel zijn er tegen meerprijs ook diverse mogelijkheden tot begeleide privétours met ervaren en deskundige gidsen. 

Dag 5 t/m 7: Amangani, Jackson Hole

Een transfer brengt u naar JFK Airport, waarvandaan u naar Salt Lake City vliegt. Aansluitend vliegt u van Salt Lake City naar Jackson Hole (Wyoming), waar u uw intrek neemt in Amangani. 

Jackson Hole wordt vaak in één adem genoemd met het beroemde Aspen als het gaat over het beste wintersportgebied van de Verenigde Staten. Van half november tot begin mei valt er in totaal zo’n 10 meter sneeuw, waardoor op de talloze hellingen en pistes de ideale omstandigheden ontstaan om te skiën of te snowboarden. In uw centraal gelegen accommodatie Amangani weet u zich bovendien omringd door sfeervolle western barretjes en karakteristieke saloons, zodat ook het après-skiën hier een unieke bedoeling is. Het gebied verkennen tijdens een sneeuwschoenwandeling of door de sneeuw razen op een sneeuwscooter behoort eveneens tot de mogelijkheden. Wanneer de sneeuw smelt is het hier gedurende de lente en zomer echter ook heerlijk vertoeven. De uitgestrekte vlaktes en imposante bergen vormen het ideale toneel voor uiteenlopende excursies, zoals bijvoorbeeld hiken, paardrijden, mountainbiken of een ballonvaart. Een andere manier om de fotogenieke omgeving in optima forma te ervaren is om met een goedgevulde picknickmand een idyllisch plekje uit te zoeken voor de overtreffende trap van ‘Food with a view'.  

U verblijft deze dagen in een Deluxe Suite waarin met subtiel gebruik van hout en steen een unieke sfeer wordt gecreëerd. De kamerhoge ramen maken dat u de panoramische uitzichten geen moment hoeft te missen, zelfs niet tijdens het badderen. Hoge plafonds, rustgevende sfeerverlichting en een knisperende openhaard vormen de kers op de taart. 

Dag 8 t/m 10: Amangiri, Utah

Een transfer brengt u naar de luchthaven van Jackson Hotel en u vliegt via Salt Lake City naar Las Vegas, vanwaar u naar Amangiri wordt gebracht waar u de laatste dagen van deze reis zult verblijven. 

Na de vele prikkels van wereldstad New York en de rust en fabelachtige natuur van Jackson Hole betreedt u in Utah een compleet andere wereld. De rust is hier net zo sereen als in de afgelopen dagen, maar de omgeving is met robuust woestijngebied een geheel nieuwe ervaring. De architect heeft de lodge volledig op laten gaan in de omgeving, waardoor het pas als u dichterbij komt duidelijk wordt dat de onafgebroken woestijn op deze plek voor even onderbroken wordt. 

Uw Desert Suite lijkt met de zanderige kleuren de beste eigenschappen van een kameleon te benaderen. Alles is in perfecte harmonie met de omgeving vervaardigd en het resultaat is een absolute lust voor het oog. De kamerhoge ramen gunnen u de gehele dag door verbazingwekkende uitzichten. Hoge plafonds en een ruime, stijlvolle badkamer voorzien in de ultieme totaalbeleving. 

De moderne ontdekkingsreiziger voelt zich hier als een vis in het water. Beroemde nationale parken liggen ‘just around the corner’ en nodigen uit om ontdekt te worden. Zo ligt Zion NP op ongeveer anderhalf uur rijden en zijn zowel Bryce Canyon, de Grand Canyon en Monument Valley op 2,5 uur rijden gelegen. Maar ook in de directe omgeving zijn er talloze manieren om het avontuur op te zoeken. Vanuit het resort worden legio mogelijkheden aangeboden tegen meerprijs. Hiken, kanoën, paardrijden, e-bike tochten en een verkenning van het nabijgelegen Lake Powell behoren tot de opties. Maar ook een ballonvaart, helikoptervlucht en yogasessies with a view zijn absolute aanraders.  

Daarnaast staat Amangiri bekend als een zogeheten ‘Dark Sky’ locatie, wat inhoudt dat er door de afgelegen positie weinig tot geen lichtbronnen in de omgeving zijn, waardoor de fonkelende sterrenhemel hier een uniek schouwspel oplevert. 

Dag 11 & 12: Las Vegas - Amsterdam

Transfer naar Las Vegas voor retourvlucht met de volgende dag aankomst in Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers en overnachtingen inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Aman New York, Amangani en Amangiri momenteel de enige Aman resorts in heel de USA zijn? In de nabije toekomst komt hier wel nog Aman Miami bij.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl