City Trip Trendy New York

Hoogtepunten van deze reis

  • Rooftop Lounge Experience
  • Verblijf in het zuiden van Manhattan
  • De hoogte in bij One World Observatory
  • Central Park, een oase van rust
  • Ervaar ‘The City That Never Sleeps’
  • Culinaire wandeling in het Flatiron District

New York is trendy, vol energie, een mengeling van culturen en altijd in beweging. Geen stad ter wereld is hiermee vergelijkbaar. In een metropool waar zoveel te doen is, haalt iedereen zijn hart op. Proef de sfeer en geniet van de lifestyle; u raakt in New York nooit verveeld!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - New York

U vliegt vanuit Amsterdam Schiphol Airport naar New York. Bij aankomst in de wereldstad gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Bowery, dichtbij de wijk SoHo. Eenmaal in uw hotel heeft u de tijd om uit te rusten van de vliegreis en kunt u zich voorbereiden op de komende dagen. Dan zult u merken waarom New York de bijnaam ‘The City That Never Sleeps’ heeft. U komt op interessante plaatsen en er is ‘overal’ van alles te doen!

Dag 2: New York

Er is een fors aantal bezienswaardigheden in New York en gelukkig is er ook één manier om ze ‘allemaal’ te zien. Dit kan vanaf het One World Trade Center dat met zijn 541 meter het hoogste gebouw op het westelijk halfrond is. Met een in de reissom inbegrepen toegangsbewijs kunt u het observatiedek op de 102e verdieping van dit One World Trade Center bezoeken. U neemt de multimedialift en binnen 60 seconden bent u ‘on top of the world’. Als beloning krijgt u een imposante skyline te zien en voelt het net alsof u boven New York City zweeft. Er zijn filmpresentaties en u leert ook op andere manieren meer feiten over de stad kennen.
Zijn uw verwachtingen van New York nog meer sky high? Optioneel heeft u de mogelijkheid om in een helikopter te stappen en over de Hudsonrivier te vliegen waarbij u tal van highlights van New York passeert. Zo vliegt u rondom het Vrijheidsbeeld en ziet u bijvoorbeeld het Central Park, het Empire State Building, het Rockefeller Center en de beroemdste brug, Brooklyn Bridge, vanuit de lucht. Geniet tijdens deze vlucht van de skyline van New York.

Dag 3: New York

Wandelen in New York is een goede manier om de grote afmetingen van de stad op u te laten inwerken. Maak met een Engelssprekende gids een culinaire wandeling vanuit het Flatiron District naar Union Square. Luister naar verhalen over deze pittoreske wijken en voel u als een ‘local’. Verken Madison Square, leer over de boeiende geschiedenis en neem een kijkje bij de beeldhouwwerken. Vroeger stond hier de oude Madison Square Garden, het beroemde pretpaleis van Stanford White. U passeert het Flatiron-gebouw, het ‘strijkijzergebouw’, een van de oudste én bekendste wolkenkrabbers van New York. Onderweg worden er stops gemaakt in de beste en meest unieke eetgelegenheden van New York. Geniet van zes proeverijen waarbij de klassieke New York-burger niet zal ontbreken. Na deze 2,5 uur durende tour, in de reissom inbegrepen, zal u voor een lunch geen trek meer hebben.
Wilt u meer over het heden en verleden van Wall Street leren? Dat kan tijdens een optionele ‘insider tour’ waarbij u de achtergrondverhalen hoort. U wordt langs plaatsen in het hart van de financiële wereld en Wall Street geleid: u ziet de New York Stock Exchange en de Federal Reserve Bank. Er is tijdens de wandeling aandacht voor architectuur en geschiedenis. U heeft ook de mogelijkheid om een wandeling door Lower East Side te maken, zodat u kennis maakt met de smeltkroes van culturen die het karakter van New York zo sterk hebben bepaald. De smalle straten en buurten met namen als Kleindeutschland, Little Italy en Chinatown spreken voor zich.

Dag 4: New York

Voor gastronomie en entertainment kunt u op diverse locaties terecht. Optioneel kunt u op zondag van een Jazz Brunch genieten. De jazz muziek heeft vele harten veroverd en blijkt zich uitstekend te lenen als aanvulling op een ‘lazy Sunday brunch’. Zo geven wereldberoemde muzikanten tijdens de brunch in een clubsetting een optreden in de Blue Note Jazz Club. Of ga naar een musical op of bij Broadway en verbaas u in die omgeving in de avond over de duizenden lichten. Maakt u liever een Rooftop Lounge Experience mee? Ontmoet er New Yorkers en feest met gasten uit de hele wereld. Op het dak van een van de skyscrapers is het uitzicht over een zee van lichtjes adembenemend. Een lokale gids weet tijdens deze tour prima te vertellen waar u moet zijn; in Sky Room of in Monarch, de PH-D Lounge of toch 230 FIFTH? Ontdek sfeervolle rooftop-bars van New York en zie met eigen ogen dat deze stad nooit slaapt!

Dag 5: New York

Bezoek hippe stadswijken als West Village, het Meatpacking District, SoHO en Nolita op Manhattan. Het aanbod van de hipste boetiekjes, galeries, cafés en nieuwste restaurants is buitengewoon groot. Als u van aparte sferen en shoppen houdt bent u hier op de goede plaatsen. Maar ook de liefhebbers van architectuur komen in deze stadsdelen aan hun trekken. Of bezichtig hier het Guggenheim Museum waar de collectie een aanvulling is op die van het indrukwekkende Guggenheim Museum op de Museum Mile. Een bezoek aan Fifth Avenue, met haar chique winkels, de Trump Tower, St. Patrick’s Cathedral en Museum of Modern Art, kunt u niet voorbij laten gaan! Voor velen zal het herdenkingsmonument National September 11 Memorial & Museum op Ground Zero een zeer indrukwekkende plaats zijn.

Dag 6: New York - Amsterdam

Met een transfer word u naar de luchthaven van New York gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland. U overnacht in het vliegtuig en arriveert de volgende dag.

Dag 7: Aankomst Amsterdam

Wij hopen dat u heeft genoten van een fascinerende stedenreis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen en genoemde excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

In New York aan de Lower West Side van Manhattan op een voormalige en verhoogde spoorbaan het High Line Park is gemaakt? De oude rails zijn over een lengte van 2,3 kilometer zeer origineel beplant met allerlei groen?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl