Wijn en gastronomie in het noordoosten van Spanje

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek het Guggenheim in Bilbao
  • Bezoek 's werelds eerste onderzeese wijnmakerij
  • Privéproeverij in Baskisch Culinair Centrum
  • Privédiner in de keuken van een met een Michelinster bekroond restaurant
  • Bezoek de beroemde wijnhuizen van La Rioja
  • Neem deel aan een traditionele Catalaanse kookles

Als er één ding is waar Noordoost-Spanje bekend om staat, dan is het wel het eten en dewijn. Er zijn alleen in Baskenland al 48 Michelin sterren restaurants en de buurman in het zuiden, La Rioja, produceert ,wat algemeen erkend wordt,één van de beste wijnen ter wereld. Het is geen verrassing dat het noorden een bestemming is voor zowel fijnproevers als wijnkenners.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Aankomst Bilbao

Uw chauffeur haalt u op van de luchthaven van Bilbao en brengt u naar uw luxueuze hotel voor wat  ontspanning na uw reis. Als u klaar bent voor de lunch, ga dan naar een van onze favoriete 
lokale restaurants voordat u het beste van Bilbao gaat bezoeken met o.a. het Guggenheim Museum, de oude stad en het stadscentrum. 

Dag 2: Bilbao en Plentzia

Breng de ochtend ter vrije besteding door voordat uw chauffeur u ophaalt om noordwaarts te gaan naar de stad Plentzia. In  Plentzia
bezoekt u 's werelds eerste onderzeese wijnmakerij. Bezoek het laboratorium, leer alles over het  innovatieve project en proef een aantal van hun producten samen met lokale pintxos. Zodra de tour is 
Na de rondleiding keert u terug naar Bilbao om 's avonds van de stad te genieten. 

Dag 3: Bilbao naar San Sebastian

Vandaag neme we afscheid van Bilbao en rijden we door naar haar glamoureuze zusje, San Sebastian. Uw chauffeur brengt u rechtstreeks naar het Baskisch Culinair Centrum voor een privéproeverij van lokale olijven, 
olijfolie, worstjes, ham en wijn, vergezeld door een van de docenten van het centrum. Vervolgens, transfer naar het centrum van de stad om in te checken in uw hotel voor een avond van pintxo-hoppen met uw gids om de  'classic bites'van de stad te leren kennen.

Dag 4: Ontdek San Sebastian

Verken San Sebastian deze ochtend met uw deskundige gids, dwalend door de Oude en de modernere delen van de stad en leert u alles over de geschiedenis en de lokale cultuur. s Avonds wordt u getrakteerd op een privédiner in de "geheime" keuken van een met een Michelinster bekroond restaurant. De chefs bereiden voor uw ogen een speciaal menu voor u. Een unieke manier om de Baskische keuken te ervaren.

Dag 5: Van San Sebastian naar La Rioja

Check uit bij uw hotel en stap in de auto om naar het zuiden te rijden, naar het wijnland La Rioja. Uw eerste bestemming is een restaurant met een Michelin-ster, verscholen in een klein Rioja-stadje, waar u geniet van een lokaal aperitief en de chef u helpt bij het verzamelen van seizoensgebonden ingrediënten voor de bereiding van uwmaaltijd. Geniet van een heerlijke lunch rechtstreeks uit de tuin met wijnarrangement.

Dag 6: Ontdek de beroemde wijnhuizen van La Rioja

Het is tijd om de beroemde wijnhuizen van La Rioja te leren kennen. Vandaag bezoekt u drie van beroemde wijnhuizen. Al nippend aan hun producten en lerend over het proces dat wordt gebruikt om enkele van de 
beste wijnen ter wereld. U zult ook genieten van een gastronomische ervaring met een oveheerlijke lunch en wijnarrangement in één van de betere  wijnhotels uit de regio. Stop op de terugweg  in Laguardia om de 
de prachtige architectuur van de Ysios wijnmakerij te bekijken. 

Dag 7: Van La Rioja naar Barcelona

Neem de trein naar Barcelona waar uw chauffeur u ophaalt en u naar uw hotel brengt. Na check-in gaat u op pad voor een traditionele Catalaanse kookles waar u een driegangendiner bereidt in combinatie met heerlijke Spaanse wijnen. 

Dag 8: Ontdek Barcelona

Leer het beste van Barcelona kennen tijdens een wandeltocht met uw lokale deskundige gids. Bezoek de Sagrada Familia, Paseo de Gracia, de historische wijk, de kerk Santa Maria del Mar en het Picasso Museum. De dag wordt afgesloten met een diner door locals bereidt in hun eigen appartement.  Dit is een unieke kans om te leren hoe de lokale fijnproevers van hun stad genieten.

Dag 9: Barcelona en Penedés wijngebied

Ontmoet uw chauffeur in de lobby om naar de Penedés wijnstreek te gaan waar u een lokale wijnkelder zult bezoeken en drie wijnen proeft. Uw lunch zal worden bereid van lokale producten onder het genot van wat cava. 
Dit is een heerlijke manier om uw laatste dag in Spanje door te brengen op het Catalaanse platteland!

Dag 10: Vertrek terug naar Nederland

U wordt opgehaald bij uw hotel om met een privé transfer naar de luchthaven van Barcelona te worden gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland,


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de vluchten en overnachtingen met ontbijt inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk, wij adviseren u hier graag over.

Wist u dat

La Rioja de kleinste Spaanse autonome regio is.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl