Samensmelten van kunst en gastronomie in het Spaanse Baskenland

Hoogtepunten van deze reis

  • Privé bezoek aan het Guggenheim museum in Bilbao
  • Het ontdekken van een onderwater wijnhuis
  • Museum van Eduardo Chillida bezoeken
  • Gastronomische privé tour door San Sebastian
  • Bezoek aan het bekende wijnhuis; La Rioja-Marques de Riscal
  • Keuze uit vele michelin sterren restaurants

Tijdens deze reis ontdekt u het Spaanse Baskenland, een rijke, veelzijdige regio met een duidelijk eigen identiteit. Proef de kunst, cultuur en uiteenlopende culinaire ingrediënten die dit tot een weerstaanbare streek maken. Het onderstaand voorgestelde reisprogramma kunt u naar wens laten aanpassen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Bilbao

Het is dag 1 van de onvergetelijke reis waar u zojuist aan zult gaan beginnen. De pret begint al thuis, door uw koffers in te pakken en rustig voor te bereiden op de ‘korte’ vliegreis naar Bilbao. Laat u vanuit huis compleet ontzorgen door ruim op tijd een taxi te nemen naar het vliegveld en hier in de lounge te wachten op uw businessclass reis met de KLM. Bilbao is een van de meest creatieve en kunstrijke steden van Europa. U valt dan ook met uw neus in de boter want de eerste dag zal uw privé tour guide u gelijk lijden door de meest mooie en authentieke stukken van de binnen stad van Bilbao. Dit zal plaatsvinden na dat u rustig bent ingecheckt en bent gebracht naar het hotel met uw privé transfer.  

De eerste dag zult u dus rustig aan, kennismaken met Bilbao en leert u alles over de geschiedenis en architectuur van deze indrukwekkende stad. In de avond heeft u tijd voor uzelf om te gaan uit eten in een van de Michelin bekroonde restaurants die Bilbao rijk is zoals; Nerua Guggenheim wat gelokaliseerd is binnen in het Guggenheim museum of Extanobe Atelier. U trapt in ieder geval uw eerste dag goed af door samen met uw reisgezelschap te flaneren in een van deze luxe restaurants, ziet u uzelf al zitten? 

Dag 2: Bilbao

Na een heerlijk ontbijt zult u het welbekende Guggeneheim museum gaan bezoeken. Dit is niet zomaar iets want, waar normaal het Guggenheim museum druk bezocht is door toeristen, heeft u vandaag de hele zaak voor u alleen. U wordt met een privé tour langs de meest indrukwekkende kunst van de Guggenheim trust geleid. Het museum is vanaf de buitenkant al indrukwekkend en schitterend om te zien. De Amerikaanse architect Frank Owen Gehry heeft zijn uitermate best gedaan om de buitenkant en binnenkant van het museum een kunstwerk op zich te maken. Daarbij staan er rondom het gebouw ook vele imposante kunstwerken van bekende kunstenaars waar onder de ''Flower Puppy'' van Jeff Koons.  

Om deze dag nog specialer te maken zult u met een privé transfer worden gebracht naar Crusoe Treasure in Plentzia. Hier aan de zee bevindt zich een onderwater wijnhuis. Dit is s 'werelds eerste onderwater winery. Dit houdt in dat de wijnen van dit wijnhuis onderwater zijn gerijpt. Hier krijgt u een luxe proeverij samen met tapas. U kunt de echte verschillen proeven tussen landgerijpte wijn en onderwater gerijpte wijn. Proef het verschil en leer hierover samen met uw reisgezelschap. Dit is een echte unieke en leerzame experience. Dit speelt zich ook nog is allemaal af in de pittoreske baai van Plentzia.  

In de avond kunt u weer genieten van de luxe van uw hotel.  

Dag 3: Bilbao - San Sebastian

Na het ontbijt zult u uw kennis in de kunst verder uitbreiden door een private tour door het Bellas Artes museo, ook wel het museum voor de schone kunsten van Bilbao. Dit museum is een fusie tussen de in 1900 opgerichte museum voor schone kunst en het museum voor moderne kunst. Deze fusie is geopend voor publiek sinds 1962. De collectie is van alle markten thuis en dus zeer breed, er zitten kunststukken bij die zijn gemaakt vanaf de 12e eeuw tot aan de hedendaagse moderne kunst. Er is er dus voor elke kunstliefhebber wat wils. Ontdek alle belangrijke kunstenaars die hier geëxposeerd staan en leer over de vele verhalen die er achter deze kunststukken verschuilen.  

Hierna zult u een guided bezoek brengen aan Chillida Leku en het museum. Chillida-Leku is een museum, dat is gewijd aan de nagedachtenis van de Spaanse beeldhouwer Eduardo Chillida, gelegen in Hernani. Onze privé guide zal u langs de beeldentuin en het museum leiden en wilt u al te graag alles uitleggen over deze bijzondere man en zijn kunstwerken.  

Na deze kunstmiddag wordt u gebracht naar de stad Gernika. Hier kunt u deze stad verkennen met onze eigen ITG-tourleider. Na deze stad rustig verkend te hebben heeft u een privé transfer naar de Spaanse stad; San Sebastian, ook hier verblijft u weer in een luxe hotel.  

Dag 4: San Sabastian

Vanochtend wordt u wakker in San Sebastian! Deze aan de kust gelegen stad is erg veelzijdig en dus ook niet te missen in uw reis door het Baskenland. In de ochtend zult u een rondleiding langs de meest mooie architectuur krijgen per privé bus. U wordt op een relaxte manier rondgeleid en u kunt rustig genieten en de informatie tot u nemen.  

Na deze tour gaat u door naar het Basque Culinary Center. Hier zult u veel leren over de Baskische gastronomie wat een goede basis legt voor uw volgende belevenis.  

Deze tongstrelende belevenis is niet zomaar iets, u gaat namelijk een Pintxo privé tour doen. Hierbij gaat u langs beste hotspots en bars die dé lekkernij van het País Vasco (Baskenland) serveren; Pinxto's. De koude Pinxto's staan uitgespreid over de bar waardoor deze wandeling niet alleen appetijtelijk is voor uw maag, maar ook het oog. Een echt typisch Spaans gerecht van hoogstaande kwaliteit is wat u zult meemaken op deze tour. Geniet van deze tongstrelende lekkernijen gecombineerd met de pittoreske ambiance van de Spaanse cultuur.  

Dag 5: San Sebastian - Vitoria-Gasteiz

Vandaag wacht er een dag met kunst op u. U zult het een begeleid bezoek brengen aan het San Telmo Museum. Dit is het gemeentelijk museum van deze stad gelegen aan het water. Deze is gevestigd in een 16e eeuws klooster. Dit prachtige gebouw en de tentsoonstelling zijn een bezoek meer dan waard.  

Hierna zult u gebracht worden naar het Arantzazu abdij. Dit klooster ligt tussen de heuvels en bergen van het Baskenland, weggestopt aan het einde van een bochtig bergweggetje. U zult hier versteld staan van de adembenemende uitzichten en de verassende architectuur. Hier zult u ook een bezoek brengen aan de basiliek met werken van Muñoz, Oteiza, Chilida en basterretxea.  

Na deze stop zult uw reis voortzetten naar de hoofdstad van het Baskenland: Vitoria-Gasteiz. Hier zult u overnachten in weer een heerlijk luxe hotel.  

Dag 6: Vitoria-Gasteiz

Vitoria-Gasteiz is ook wel de groenste stad van Europa en heeft een belangrijk industrieel centrum. Hier zult u kennis mee maken door een loop tour door de stad te doen samen met uw gespecialiseerde gids, wie staat te springen om u alle lokale inzichten te vertellen over deze fraaie stad.  

Na de kennismaking met Vitoria zult u een transfer hebben naar de welbekende wijnstreek; La Rioja. Hier zult u een bezoek brengen aan La Rioja-Marques de Riscal. De rode wijnen van dit wijnhuis worden gezien als de beste rode wijnen ter wereld. Dit zult u dan dus zelf kunnen beoordelen door een privé luxury tasting te doen bij dit bijzondere wijnhuis.

Dag 7: Vitoria-Gasteiz - Amsterdam

Dit is de laatste dag van uw reis. Als u uw reis niet nog voortzet zult u vandaag naar huis vliegen vanaf de luchthaven van Bilbao.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de vluchten, excursies en overnachtingen met ontbijt inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk, wij adviseren u hier graag over

Wist u dat

De Baskische taal, de taal die ze spreken in het Baskenland, geen verwantschap heeft met de Spaanse taal, in tegenstelling tot Catalaans. Taalkundigen hebben het dan ook over een geïsoleerde taal die zonder invloeden uit de Spaanse, Franse of andere talen heeft weten te ontwikklen. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl