Rondreis Portugal: Gastronomie en Wijn

Hoogtepunten van deze reis

  • Maak kennis met het echte Porto
  • Verblijf in een luxe wijnhuis
  • Bezoek de wijnkelder Casa de Santar in Santar
  • Geniet van een diner met drankjes in Fado restaurant Casa de Linhares met Fado show in Lissabon
  • Bezoek het klooster van Alcobaça, de eerste en grootste gotische kerk in Portugal
  • Privé tour door Lissabon

Deze 9-daagse rondreis brengt u van Porto via Covas do Douro, Coimbra naar Lissabon. Deze reis staat in het teken van gastronomie en wijn. U proeft in 9 dagen enkele unieke Portugese smaken en brengt een bezoek aan enkele bekende wijnkelders.


Bewaar in moodboard

Dag 1 en 2: Aankomst Porto en Ontdek Porto

Na aankomst op de luchthaven van Porto rijdt naar het historische centrum van Porto om te verblijven in het charmante Hotel Pestana Vintage
Porto voor 2 onvergetelijke nachten. U krijgt de kans om enkele unieke Portugese smaken te proeven tijdens een 3-gangen diner in het hotel welke is inbegrepen tijdens uw verblijf. De volgende gag zal  een lokale Engels sprekende gids u introduceren met het echte Porto en het proeven van verschillende gerechten en dranken. De middag is vrij om Porto nog beter te leren kennen Voor het diner raden we u aan een wandeling te maken tot aan de oever van de Douro rivier; u vindt er verschillende restaurants in de buurt van de Dom Luis brug met uitzicht op de Douro rivier. Bezoek bijvoorbeed Quay Wine Bar waar u kunt genieten van tapas en wijn.
 

Dag 3 en 4: Bezoek aan en verblijf in Quinta Nova Luxury Winery House

Vertrek richting de Dourovallei (Covas do Douro), de geboorteplaats van de
beroemde portwijn, voor uw verblijf in het Quinta Nova Luxury Winery House 
U checkt hier in voor 2 nachten en het hotel bied u bij aankomst een diner in het Quinta Nova restaurant aan. Na uw ontbijt de volgende dag heeft u een authentieke wijn ervaring, een bezoek metgids aan de wijnkelder en het proeven van de 3 wijnen geproduceerd in de Quinta Nova wijnmakerij.
De rest van de dag ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om de regio te verkennen of te ontspannen in het hotel in de
tuinen of zelfs in het heerlijke zwembad tussen de wijngaarden.
 

Dag 5: Via Viseu naar Coimbra

Vertrek uit de prachtige Douro-vallei richting het zuiden door het bergachtige
achterland via Viseu richting Coimbra, voor uw volgende verblijf.
Viseu is het centrum van de Dão wijngaarden en een stad die verbonden is met Portugal's oudste held, Viriato, de Lusitaanse leider. In de schaduw van de kathedraal, smalle straatjes, deuropeningen met wapenschilden uitgehouwen in graniet welke de oude stad Viseu vormen.
Op uw route heeft u de mogelijkom de smaken uit deze streek te proeven. Zo brengt u een bezoek aan de  de wijnkelder Casa de Santar in Santar
Na ditbezoek rijdt u naar Coimbra waar u verblijft in Hotel
Quinta das Lágrimas.Tip voor uw verblijf in Coimbra is een bezoek aan een 14e eeuwse  kapel -  À Capella Cultural Center waar u onder het genot van een goed glas wijn kan luisteren naar unieke fadomuziek.

Dag 6: Ontdek de historische stad Coimbra, Nazaré en Obido

Ontdek de historische stad Coimbra door o.a. een bezoek aan één van de oudste universiteiten ter wereld met zijn prachtige barokke bibliotheek en zijn unieke sfeer die wordt gekenmerkt door oude tradities en gebruiken, zoals de zwarte cape van de studenten en bezoek de St. Clarakerk waar de graftombe van koningin St. Isabel ligt, de hoofdrolspeelster van het "wonder van de rozen". Na bezoek aan Coimbra rijdt u verder naar Lissabon. Op weg naar Lissabon raden we u aan het klooster van Alcobaça te bezoeken, de eerste en grootste gotische kerk in Portugal met de graftombes van D.Pedro en Inês de Castro, bekend door zijn liefdesverhaal. Een tussenstop in Nazaré, een typisch vissersdorp en badplaats met zijn tradities en legendes.
En dan Óbidos, omringd door middeleeuwse muren waar we de harmonie kunnen bewonderen van de architectuur, de diversiteit van de ambachten en het proeven van de beroemde ginginha (bittere
kersenlikeur)
 

Dag 7 en 8: Lissabon

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Lissabon stad. U krijgt een stadstour van 4 uur we verschillende plekken die traditie met moderniteit en briljante restaurant concepten combineren. Van de markt tot de hotelschool. Culinaire recepten worden gecreerd en zijn inmiddels wereldberoemd.
In Lissabon raden we u aan om Sintra te bezoeken, de stad waar de koninklijke familie hun zomers doorbrachten en waar u het Nationaal Paleis van de stad vindt en het indrukwekkende, romantische Pena paleis. Probeer zeker enkele van Sintra's beroemde gebakjes. Denkt u ook eens aan Cascais, met zijn Boca do Inferno waterhoos en het prachtige panorama over de baai van Cascais en de kust
 

Dag 9: Terugvlucht of verlenging

Vandaag vertrekt u naar de luchthaven van Lissabon voor uw vlucht naar Amsterdam. Informeer naar de mogelijkheden voor een verlenging van uw reis in Portugal.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de vluchten, verblijf en autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk, wij adviseren u hier graag over.

Wist u dat

Viseu bekend staat om zijn prachtige religieuze kunst en renaissance-architectuur. Het staat ook bekend als de beste stad om te wonen in Portugal (twee keer!) en is ook bekend als de thuisbasis van de legendarische Viriathus; de belangrijkste Lusitaanse leider die vocht tegen de Romeinse verovering op het Iberisch schiereiland.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl