Noord-Portugal

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan het beroemde Santuário do Bom Jesus do Monte
 • Vaartocht over de Douro van Porto naar Regua
 • Verkenning van de Fundação de Serralves, gelegen in een prachtig park

Accommodatie stijl

Thema

 • Cultuur

Reisperiode(n)

September,

Vanuit de gezellige stad Guimarães, de vroegste residentie van de Portugese koningen, en de enerverende stad Porto, maken we cultuurhistorische verkenningen in het noorden van Portugal. We bezoeken interessante steden als Braga, Ponte de Lima, Viana do Castelo en Amarante. We laten ons verrassen door de barokke architectuur en genieten van de port en de vinho verde. Een bezoek aan het beroemde Santuário do Bom Jesus do Monte én een schitterende boottocht over de Douro staan eveneens op het programma.

 


Bewaar in moodboard
 • Dag 1 - maandag 23 september  
  Porto en Guimarães  
  Omstreeks 9.00 uur vertrek per rechtstreekse KLM-lijndienst van Schiphol naar Porto met transfer naar Guimarães. We verblijven drie nachten in het eerste klas hotel Eurostars Santa Luzia. Welkomstdiner in ons hotel.
   
 • Dag 2 - dinsdag 24 september 
  Guimarães  
  We verkennen onze standplaats Guimarães, de stad die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat en in 2012 culturele hoofdstad van Europa was. Nadat edelman Hendrik van Bourgondië het hertogdom Portucale van zijn schoonvader koning Alfonso VI van Leon en Castilië in leen had gekregen, vestigde hij zich met zijn vrouw, prinses Teresa, in Guimarães. Hier werd hun zoon Alfonso Henriques geboren, die zich 1139 liet uitroepen tot de eerste koning van Portugal. Tijdens een wandeling door het mooie historische centrum, doen we onder meer het kasteel en het paleis van de hertogen van Bragança aan. Einde middag is er gelegenheid voor een bezoek aan het Museu Alberto Sampaio dat een schitterende collectie religieuze kunst bezit. Voor een al dan niet gezamenlijk diner doet de reisleiding u – evenals de volgende dagen – graag suggesties.  
   
 • Dag 3 - woensdag 25 september 
  Braga en Bom Jesus 
  We maken een mooie excursie naar Braga, van oudsher de religieuze hoofdstad van Portugal. Na een stadswandeling bezoeken we de kathedraal en, optioneel, het kathedraalmuseum, danwel het Museu Dos Biscainhos. Na de lunch brengt de touringcar ons naar het dichtbijgelegen Santuário do Bom Jesus do Monte, misschien wel het bekendste monument van Portugal. Boven genieten we van kerk, park en uitzicht. Wie van avontuur houdt, kan ook met de monumentale trap – 600 treden – of met de kabelbaan omhoog. Via een mooie route met onder meer een bezoek aan de Monte do Sameiro, rijden we terug naar Guimarães waar de rest van de middag ter vrije besteding is.  
   
 • Dag 4 – donderdag 26 september  
  Ponte de Lima en Viana do Castelo  
  Op het programma vandaag een bezoek aan het stadje Ponte de Lima met zijn buitengewoon lange, van oorsprong Romeins brug. We maken een wandeling door het monumentale stadje en genieten er van de sfeer. Kennis maken met de vinho verde wijnen behoort, via een bezoek aan het gelijknamige museum, tot de mogelijkheden. Na de lunch vervolgen we onze tocht naar de mooi aan zee gelegen, gezellige havenplaats Viana do Castelo voor een bezoek aan kerk en mirador de Santa Luzia en een wandeling langs de monumenten van de oude binnenstad. Einde middag vervolgen we onze tocht richting Porto waar we vier nachten verblijven in het eerste klas hotel NH Porto Jardim. Diner in het hotel.  
   
 • Dag 5 - vrijdag 27 september  
  Porto  
  In een ontspannen sfeer verkennen we Porto’s historische binnenstad die sinds 1996 op de Werelderf-goedlijst van de UNESCO prijkt. We bezoeken onder meer de hooggelegen kathedraal en de Igreja de São Francisco met haar weelderige barokke decoratie. We lunchen in één van de vele restaurants op en om de gezellige Cais de Ribeira vanwaar we een prachtig zicht hebben op de Ponte D. Luis I, de dubbele brug die de oude stad verbindt met de Vila Nova de Gaia. ’s Middags nog bezoek aan de Jardim do Palacio de Cristal.  
   
 • Dag 6 - zaterdag 28 september 
  Varen over de Douro  
  Een ontspannen dag om te genieten van de schoonheid van de Douro-vallei. Tijdens een ca. zes uur durende tocht varen we vanuit Porto door de landschappelijk schitterende, met wijngaarden bezaaide Douro vallei stroomopwaarts naar Régua. Vandaar brengt onze touringcar ons terug naar Porto. Onderweg bezoeken we het stadje Amarante, schilderachtig gelegen aan de rivier de Tâmego.  
   
 • Dag 7 - zondag 29 september  
  Porto  
  Vandaag zetten we onze stadsverkenningen in Porto voort. Onze touringcar brengt ons naar de monding van de Douro, naar Matosinhos, het stadsdeel aan zee met zijn moderne architectuur en visrestaurants. We brengen vervolgens een bezoek aan de Fundação de Serralves. Dit in een prachtig park gelegen complex herbergt onder meer het museum voor hedendaagse kunst van de wereldberoemde Portugese architect Alvaro Siza Vieira. ’s Middags staat Vila Nova da Gaia op het programma, de stad op de linkeroever, waar de uit de 18e eeuw daterende kelders en pakhuizen van bekende porthuizen liggen. We bezoeken één van de kelders en proeven er de port. Afscheidsdiner in de stad.  
   
 • Dag 8 - maandag 30 september  
  Terugreis  
  Na een rustige vrije ochtend in Porto, rijden wij naar het vliegveld voor onze retourvlucht per KLM-lijndienst naar Schiphol. Aankomst ca. 15.00 uur.  
   
  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl