Fly & Drive Lissabon naar Porto

Hoogtepunten van deze reis:

  • Bezoek Lissabon, de hoofdstad van Portugal
  • Bezoek Óbidos, middeleeuwse ommuurde stad en Unesco werelderfgoed
  • Verblijf in het Lamego gebied van de Douro vallei regio, de geboorteplaats van de beroemde portwijn.
  • Maak een cruise op de Douro rivier
  • Bezoek één van de oudste universiteiten ter wereld in Coimbra
  • Unieke stadstour door Sintra

In deze 9-daagse Fly & Drive bezoekt u diverse steden in Portugal. Na aankomst in de stad Lissabon zal u deze stad ontdekken alvorens u via Coimbra, Serra da Estrela en Lamego om uw Fly & Drive te eindigen in Porto.


Bewaar in moodboard

Dag 1 en 2: Aankomst in Lissabon en verkennen van de stad

Vandaag begint uw ultieme reis naar Portugal met een vlucht naar Lissabon. Bij aankomst haalt u uw huurauto op bij de luchthaven en rijdt u naar het historische centrum van Lissabon, waar u de komende twee nachten verblijft. Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een must om te bezoeken door de vele indrukwekkende Werelderfgoed monumenten en de pittoreske en gemoedelijke middeleeuwse wijken. 


Wandel vandaag door de smalle straatjes van de oude wijk Alfama om meteen kennis te maken met de ontspannen en gemoedelijke sfeer van de stad. Breng bijvoorbeeld ook een bezoek aan de meest historische locatie van Lissabon: Belém. Bewonder in deze wijk de imposante Toren van Belem en het eeuwenoude Jerónimos klooster. Als de avond valt kunt u kiezen voor een unieke, culinaire ervaring in een lokaal fado-restaurant. In een van deze karakteristieke en geliefde etablissementen luistert u naar optredens van enkele van de grootste namen in de fado van Lissabon, terwijl u geniet van een traditioneel Portugees diner.                                                                                                         

Een bezoek aan het romantische Sintra kan niet ontbreken tijdens uw verblijf in Lissabon. Vanaf de weg naar deze plaats toe ziet u al diverse idyllische gebouwen op de heuvels verschijnen, zoals het betoverende, 19e-eeuwse Pena paleis. Sintra is geklasseerd als Werelderfgoed en ligt aan de oostkant van een ruige bergketen. Een lokale Engelssprekende gids ontmoet u in Sintra voor een 4 uur-durende wandeling langs de hoogtepunten van deze streek. Wandel door de smalle straatjes vol met kleine winkeltjes die Portugese tegels en keramiek verkopen. Proef op een zonovergoten terras de heerlijke taartjes die lokaal bekend staan als queijadas! Op de terugweg naar Lissabon adviseren wij u om langs Cabo da Roca te rijden, dit is namelijk het meest westelijke punt van Europa. 

Dag 3: Costa de Prata en Óbidos

Vertrek deze ochtend in noordelijke richting langs de paradijselijke westkust van Portugal. De Costa de Prata regio barst van de natuurlijke schatten, van hoge bergen en glooiende valleien tot kleine dorpjes en stranden die worden geflankeerd door hoge zandduinen. U vervolgt uw weg naar Óbidos, een middeleeuws ommuurde stad, welke tevens op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Deze karakteristieke stad staat bekend als één van de meest pittoreske en goed bewaarde geheimen van Portugal. Naast de vele portieken in Manuelstijl, de kleurrijke bloembakken en de intieme pleinen vindt u er religieuze architectuur uit de gouden tijden van de stad. Na dit bezoek rijdt u verder noordwaarts naar Coimbra, waar u een nacht verblijft. 

Dag 4: Ontdek de historische stad Coimbra

Ontdek de historische stad Coimbra en bezoek bijvoorbeeld één van de oudste universiteiten ter wereld. De uitzonderlijke bibliotheek in barokstijl en de unieke sfeer, welke wordt gekenmerkt door oude tradities en gebruiken, maken dit bezoek onvergetelijk. Laat Coimbra vervolgens achter u en rij verder naar Serra da Estrela, een uniek natuurgebied vol groene valleien en indrukwekkende bergen. Hier ligt de drukte van de stad achter u en is er alleen nog de intense stilte van de overweldigende natuur.  

Dag 5 en 6: Douro vallei regio, de geboorteplaats van de beroemde portwijn

De komende twee nachten verblijft u in de omgeving van de Douro-vallei, de geboorteplaats van de beroemde portwijn. U heeft de mogelijkheid om deze regio te verkennen of om gewoonweg wat te ontspannen in uw hotel of in de omliggende natuur. Tijdens uw verblijf worden uw smaakpapillen verwend met de meest voortreffelijke gerechten en bijpassende wijnen uit deze streek. In het centrum van de stad kunt u een bezoek brengen aan de kathedraal, een Nationaal Monument waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1129. Daarnaast zijn het Museum van Lamego, de Nossa Senhora dos Remedios, een barokke kerk die op de top van de heuvel staat en uitkijkt over de stad Lamego, ook de moeite waard om te bezichtigen.  


U maakt ook u een exclusieve tour met privéchauffeur en gids door deze schilderachtige streek vol terrassen en glooiende heuvels met wijngaarden die naar de Douro-rivier leiden. U bezoekt onder andere een wijnmakerij, waar u leert over de lokale wijnbouw tijdens een rondleiding. Vervolgens proeft u enkele van de huisgemaakte wijnen onder het genot van een traditionele lunch.  

Dag 7 en 8: Amarante en Porto

Op de route naar Porto maakt u een stop in Amarante. U zult onder de indruk zijn van twee bijzondere natuurfenomenen rond deze stad: de grote berg Serra do Marão, die zich in een reeks majestueuze landschappen boven de stad verheft en de Tâmega, de langste zijrivier van de Douro. In de stad zelf stilt u uw honger met de meest verrukkelijke zoetigheden en gebak waar Amarante geliefd om is. Rijd na deze korte stop verder naar Porto, gelegen op de rechteroever van de Douro rivier. Porto is een bijzondere en geweldige stad met boeiende monumenten en een historisch centrum dat is geclassificeerd als UNESCO werelderfgoed. U heeft de mogelijkheid een rondleiding te boeken die u meeneemt naar een authentieke wijnkelder, net aan de andere kant van de rivieroever.  


Terwijl u in Porto verblijft, zult u met een lokale Engelssprekende gids een 4 uur-durende wandeling door het centrum maken. U verkent onder andere Avenue dos Aliados, een van de centrale punten van de stad. Deze brede boulevard wordt omringd door indrukwekkende neoklassieke gebouwen.  Vlakbij de Avenida dos Aliados staat de Torre dos Clérigos, het symbool van Porto dat dateert uit de 18e eeuw. Niet ver daarvandaan ligt boekhandel Lello, welke gesierd is met een neogotische gevel.

Na afloop van deze interessante rondleiding levert u uw auto in bij de luchthaven en vliegt u terug naar Nederland. Eenmaal thuis aangekomen kijkt u terug op een bijzondere en veelzijdige reis.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatu

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de vluchten overnachtingen met ontbijt en autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk, wij adviseren u hier graag over.

Wist u dat

De stad Porto als bijnaam "Invicta" heeft omdat Porto tijdens de burgeroorlog in de 19e eeuw nooit werd veroverd en zelfs een belegering van een jaar overleefde.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl