Reis met insiders door de Peloponnesos

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek vijf Unesco Werelderfgoedsites: Acropolis, Tempel van Poseidon, Mycene, Epidaurus, en Olympia.
  • Wandel door de smalle straatjes van het middeleeuwse kasteel van Monemvasia en klim naar de ruïnes van het oude fort op de top van de heuvel.
  • Bezoek Olympia, de plaats waar de moderne Olympische Spelen zijn ontstaan.
  • Beleef een wijntour door de Nemea regio
  • Ontdek de regio Mani, nog steeds een van de minst bezochte gebieden in Griekenland
  • Verken de schilderachtige landelijke prefectuur Arkadia

De Peloponnesos heeft zijn eigen stempel gedrukt op de geschiedenis en de evolutie van Griekenland, hoewel het altijd een paar stappen achterligt op de glorie, de reputatie en de status van Athene. Wat is er zo bijzonder aan de Peloponnesos? Het is verleidelijk om te antwoorden: "Alles", want de Peloponnesos is de regio waar legenden worden geboren.


Bewaar in moodboard

Dag 1-4: Aankomst in Athene en ontdekken van de stad

Na aankomst in Athene wordt u met uw privé transfer naar het hotel van uw keuze gebracht in de Athene. Gedurende 4 dagen zal u de stad leren kennen. U krijgt de kans om enkele van de belangrijkste overgebleven wonderen van de oude Griekse beschaving in bijzijn van onze experts die u de Griekse cultuur leert begrijpen.

Dag 5-10: Uw vertrek richting Peloponessos

Na het uitchecken bij het hotel van uw keuze in Athene rijden wij naar de Peloponessos. Gedurende deze dagen bezoekt u o.a. Nafplio, één van de mooiste en meest romantische steden van Griekenland. Onderweg bezoekt u de machtige ruïnes van het antieke Mycene, dat op de Werelderfgoedlijst staat, en het Theater van Epidaurus, een van de best bewaarde klassieke Griekse bouwwerken, bekend om zijn verbazingwekkende akoestiek.Ook op het programma staat een bezoek aan de moderne stad Sparta. U verkent de fascinerende ruïnes van kerken, bibliotheken, bolwerken en paleizen in de vestingstad Mystras, een site die op de Werelderfgoedlijst staat.  Uw reis voortzettend komt u in Monemvasia, een geweldige plek om te wandelen. De uitgestrekte, imposante en spectaculaire rots van Monemvasia is het Griekse equivalent van Gibraltar en heeft dan ook de bijnaam Gibraltar van het Oosten. Vervolgens transfer naar Mani, de regio die het centrale schiereiland in het zuiden van Peloponnesos beslaat, is een wilde, ruige plaats. U maakt een rijtoer door het gebied en u wandelt over het pad dat leidt naar de kaap Tenaron, een van de meest zuidelijke punten van Europa. Niet te missen is een bezoek aan de grotten van Diros, een van de meest bijzondere grotten van Griekenland met zijn spectaculaire stalactieten en stalagmieten met kristallen, in tinten van roze, groen, amber, zwart, bloedrood en paars.
De volgende dag rijdt u naar Pylos, een van de meest pittoreske stadjes van de Peloponnesos. U gaat zwemmen aan het Voidokilia strand, dat niet alleen een van de mooiste stranden in Griekenland is, maar misschien ook wel in de Middellandse Zee. Vertrek vanuit Pylos naar Olympia, de plaats waar de Olympische Spelen vandaan komen. Olympia is bewoond sinds de prehistorie en in de 10e eeuw voor Christus, werd Olympia een centrum voor de verering van Zeus. Samen met uw prive gids bezoekt u de oude Olympische Spelen site en het museum. U verkent de schilderachtige landelijke prefectuur Arkadia, een wirwar van middeleeuwse dorpjes, afgelegen kloosters, steile ravijnen en smalle wegen die zich een weg banen door de valleien van het Menalon-gebergte.

Op de terugweg naar Athene maakt u een unieke wijntour door de regio Nemea, een van de belangrijkste wijnproducerende gebieden van Griekenland, beroemd om zijn volle rode wijnen en bekend om zijn wijnen sinds de Myceense tijd, toen het de wijn leverde voor het koninklijke hof in Mycene.

Dag 11: Terugreis naar Athene

Na het uitchecken bij het hotel van uw keuze rijden wij terug naar Athene. U heeft hier nog een dag ter vrije besteding.

Dag 12: Terugvlucht naar Amsterdam

U wordt vandaag opgehaald bij het hotel van uw keuze in Athene en zal dan terugvliegen naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de vluchten, excursies,  overnachtingen met ontbijt inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk, wij adviseren u hier graag over.

Wist u dat

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl