Ontdek Griekenland

Hoogtepunten van deze reis

  • Met privé gids bezoek aan De Akropolis van Athene, de Tempel van de Olympische Zeus, de Tempel van Poseidon, het eiland Delos, Akrotiri in Santorini
  • Een culinaire reis naar het verleden
  • Privérondleidingen in het Akropolismuseum, het Museum van Cycladische Kunst en andere unieke musea onder leiding van bekende experts.
  • Exclusieve rondleiding in het Juwelenmuseum Ilias Lalaounis in Athene en toegang tot op maat gemaakte en vintage juwelencollecties.
  • Bezoeken op maat aan Mykonos en Santorini om de schoonheid en geheimen van de twee meest iconische Griekse eilanden te ontdekken.
  • Exclusieve en verzorgde accommodatie, aangevuld met conciërgediensten en landarrangementen.

Griekenland blijft de reiziger boeien door zijn wonderen en verhalen van een ver verleden Met eerbied voor de Griekse cultuur en levensstijl is deze rondreis ontworpen om "Griekenland te ervaren" door de tijden heen.


Bewaar in moodboard

Dag 1-3: Aankomst in Athene en ontdekken van de stad

Na aankomst in Athene wordt u met uw privé transfer naar het hotel van uw keuze gebracht in de Athene. Gedurende 3 dagen zal u de stad leren kennen. Bezoek de Akropolis en het Akropolismuseum en maak een rondleiding door Oud Athene, de Tempel van de Olympische Zeus en het Panatheense Stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden in 1896. Ga verder met een privé-bezichtiging van het Lalaounis Juwelenmuseum, gevolgd door een haute couture-ervaring gebaseerd op kledingstijlen uit de oudheid en geniet van een unieke dinerervaring met recepten en sfeer die een oud dinerfeest doen herleven. Verken het Museum van Cycladische Kunst en zet de ontdekking van de oude Griekse cultuur voort tijdens een lunch in het gezelschap van een geleerde. Op uw laatste dag in Athene bezoekt u de Tempel van Poseidon en geniet u van een diner aan zee met een uniek uitzicht op de tempel.

Dag 4-6: Bezoek aan Mykonos

Na aankomst in Mykonos wordt u naar het hotel van uw keuze gebracht en zal u gedurende 3 dagen Mykonos leren kennen. 

Mykonos, waar lifestyle en stijl elkaar in alle mogelijke uitingen ontmoeten. Het verhaal gaat dat het eiland een unieke energie heeft, door de nabijheid van het eiland Delos, die u voelt zodra u aankomt. Maak een dagelijkse ribboottocht naar Delos en Rhinia. Onze gids zal u begeleiden op een privé-tour op het heilige eiland Delos voordat u gaat zwemmen bij het afgelegen eiland Rhinia met de turquoise wateren. Na uw ochtend Yoga en ontbijt, ontdekt u het beste van het noordelijke deel van het eiland en brengt u de dag door op het Kalo Livadi zandstrand of Lia of Elia waar u geniet van de lunch, een duik neemt in het kristalheldere water of actief bent op het water.

 

Dag 5- 7: Bezoek aan Santorini

Na aankomst op Santorini wordt u naar het hotel van uw keuze gebracht en zal u gedurende 3 dagen Santorini leren kennen.  Het vulkanische eiland met het prachtige landschap, de mooiste zonsondergang ter wereld en enkele van de meest verfijnde wijnhuizen van Griekenland. Bezoek aan Akrotiri, één van de belangrijkste prehistorische nederzettingen van de Egeïsche Zee. Op de terugweg een stop in Pyrgos Village, het hoogste punt van het eiland, met een panoramisch uitzicht en een traditioneel plein met lokale delicatessen. Breng de dag door met het verkennen van de steegjes van Fira, voordat u eindigt in een caldera restaurant met een uitzicht uit duizenden. Ontdek Santorini met een privétour langs de 3 beste wijnhuizen, waar de eigenaars u meenemen in hun verhalen en unieke wijngaarden. We combineren de wijnproeverij met een gastronomische reis van de beste chefs die het eiland te bieden heeft.

Dag 8: Terugvlucht of verlenging

U wordt door een privé transfer opgehaald bij uw accomodatie en naar de luchthaven gebracht. Vraag uw reisadviseur naar de mogelijkheden om uw reis te verlengen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de vluchten, excursies,  overnachtingen met ontbijt inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk, wij adviseren u hier graag over.

Wist u dat

In Athene 300 dagen per jaar de zon schijnt?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl