Van de Loire tot Bordeaux: pracht en praal van de Renaissance

Hoogtepunten van deze reis

  • Ballonvaart over de Loire vallei
  • Unieke kastelen bezichtigen
  • Stap terug in de tijd van de Renaissance
  • Gastronomisch genieten
  • Luxe hotels
  • Ervaren privé gids/chauffeur

Gedurende deze reis leert u verschillende gezichten van het zeer diverse Frankrijk kennen. Historische pracht, natuurschoon en Franse tradities wisselen elkaar op aangename wijze af en op sommige momenten zult u gevoelsmatig zelfs in de Renaissance belanden. De vele geneugten van de Franse cuisine ontbreken evenmin en vormen de kers op de taart.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Loire-vallei

Een privétransfer brengt u van het vliegveld naar Loire, gelegen tussen de steden Tours en Blois, waar u gelijk met uw neus in de boter valt. U verblijft hier namelijk in het hoog aangeschreven ‘Domaine des Hauts de Loire', een oud jachtslot dat bestaat uit een 19e-eeuws kasteel dat ich omringd weet met bossen en vijvers. In de keuken zwaait chef-kok Remy Giraud (2 Michelinsterren) de scepter. Het hotel beschikt voorts over uitgebreide spa faciliteiten.

Op dag 1 kunt u al gelijk op pad naar twee statige kastelen die deze Franse streek sieren. Eerst brengt u een bezoek aan ‘Chambord’. Dit kasteel staat bekend om zijn spectaculaire trap, wat de bakermat is van de Franse Renaissance architectuur. De tuinen die bij het kasteel horen, liggen er nog precies zo bij als toen de koning hier in een ver verleden zijn wandelingetjes maakte. Deze tuinen vormen het perfecte decor voor een weelderig gelegen paleis, dat overigens oorspronkelijk werd vervaardigd als jachtpaleis van de koning.

Vervolgens zet u koers naar een ander paleis dat in de Loirevallei gelegen is: het Kasteel van Chenonceau. Dit kasteel is bijzonder doordat het gebouwd is over de rivier Cher en zeer goed onderhouden tuinen heeft. Betreed het kasteel en maak een korte tijdreis naar de hoogtijdagen van de renaissance.

Naderhand keert u terug naar uw hotel, waar na het diner de avond ter vrije besteding is

Dag 2: Loire-vallei

Vandaag staat u een hele speciale belevenis te wachten: een ballonvlucht. U heeft de ballon helemaal voor u en uw reisgezelschap alleen. De piloot neemt graag de tijd voor u en is voornemens u te wijzen op alle bijzonderheden die langzaam onder u door bewegen. Ondertussen vertelt hij interessante wetenswaardigheden over het gebied van de Loire. Bovenal geniet u van de uitzichten en de serene rust die u boven in de lucht zult ervaren. Terwijl u boven kastelen en parken zweeft overheerst een gevoel van vrijheid met als enige geluid het lichte suizen van de wind.

Eenmaal terug aan de grond kunt u een kijkje nemen bij het welbekende wandtapijt dat door niemand minder dan Leonardo da Vinci is ontworpen. Dit wandtapijt laat het laatste avondmaal van Christus zien. Bewonder het kunstwerk en kom meer te weten over de tijd van da Vinci en wat het wandtapijt symboliseert.

Evenals voorgaande avond kunt u na het diner eigen invulling geven aan de avond.

Dag 3: Loire-vallei - Touraine - Cognac

Dag 3

Vandaag gaat u, voordat u verder naar het zuiden doorreist, nog genieten van de nabijgelegen streek Touraine. Hier gaat u proeven van de rijke smaken die deze streek herbergt.

Bezoek de markt met uw plaatselijke gids, kies uw eigen dagverse producten en geniet vervolgens van een uitgebreide lunch vervaardigd met uw producten. Deze lunch vindt plaats op een pittoresk oud landgoed, waardoor de term ‘Food with a view’ beslist op zijn plaats is. U zult hier daarnaast

proeven van de fameuze wijnen van de Touraine streek. Uw gids zal u hier kennis laten maken met de smaaknuances die kenmerkend zijn voor deze Touraine wijnen.

Aan het einde van de dag reist u per TGV naar het zuiden. Na aankomst op het station van Cognac wordt u naar uw hotel Chais Monnet gebracht.

Dag 4: Regio Cognac

Na het ontbijt kunt u Cognac gaan verkennen met de iconische 2CV. Deze auto – in Nederland beter bekend onder de naam ‘lelijke eend’ - komt uit de jaren ‘50 en is typisch frans. Verken als een echte ‘local’ het charmante Franse platteland. Bezoek oude dorpjes in de omgeving van Cognac en rijd en wandel door de glooiende wijngaarden. Bij terugkomst zal er een rijkgevulde picknickmand op u wachten die uw chauffeur/gids voor u heeft klaargemaakt. Zo geniet u optimaal van de bourgondische sfeer die er heerst in het zuidwesten van Frankrijk.

Vervolgens bezoekt u een traditioneel cognachuis waar u alle ins en outs van het drankje Cognac zult ontdekken. Uiteraard zal dit ook gepaard gaan met het proeven van het koperkleurige goedje.

‘s Avonds kunt u dineren in één van de vele goede etablissementen die Cognac rijk is.

Dag 5: Cognac - La Rochelle - Ile de Ré

Na een uitgebreid ontbijt zult u uw reis voorzetten naar Ile de Ré. Dit eiland is een erg populaire uitvalsbasis voor de welvarende Parijzenaren die hier komen om aan de drukte van de stad te ontsnappen.

U maakt eerst een korte tussenstop in La Rochelle waar veel geschiedenis zit verscholen in de oude stadsmuren, straatjes en torens. Dit was de machtigste protestantse stad van Frankrijk in de 16e en 17e eeuw. Na La Rochelle komt u aan in Saint-Martin-de-Ré waar u zult verblijven in het 5-sterren hotel; Hotel de Toiras. Als u naar uw hotel wandelt, komt de frisse zeelucht u tegemoet en zult u verwelkomd worden met verse oesters en Champagne.

Dag 6: Ile de Ré

 

Het eiland van Ré laat zich uitstekend per fiets verkennen. De afstanden zijn aangenaam en een privégids toont u alle afgelegen en onontdekte plekjes. De rit voert daarnaast langs pittoreske dorpjes en aangename restaurants en cafés die er op dit eiland te vinden zijn. U zult naar het puntje van het eiland fietsen waar u op een mooi stukje strand even kunt bijkomen van uw inspanningen. Combineer een actieve belevenis samen met rustige tussenstops waar u heerlijk kunt vertoeven.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 7: Ile de Ré - Bordeaux

Vandaag zet u uw reis voort richting Bordeaux. Onder begeleiding van een privé chauffeur/gids zult u eerst stoppen in Saint Emillion, een plaatsje dat zeker bij wijnliefhebbers een belletje doet rinkelen. Deze stad staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het straatbeeld wordt hier gedomineerd door smalle steegjes, charmante straatjes en eeuwenoude huizen. Bezoek de streken Beau Séjour en Figeac, maar ook familiewijnhuizen waar de passie voelbaar en de traditie zichtbaar is. Tijdens de proeverijen kunt u uw smaakpallet voor druivensoorten en terroir ontwikkelen.

Na deze tussenstop reist u verder naar de stad Bordeaux. Hier zult u verblijven in het 5-sterren Intercontinental Bordeaux - Le Grand Hot

 

Dag 8: Bordeaux

Dit is de laatste volledige dag van uw verblijf in Frankrijk, maar u sluit in stijl af door met uw gids Bordeaux te verkennen. Het elegante Bordeaux kende in het verleden enkele periodes van flinke bloei, hetgeen zich vertaalt naar een imposant heden. Van sierlijke pleinen tot mondaine herenhuizen en van kronkelige straatjes tot imposante bruggen; alles draagt bij aan een geheel eigen schoonheid.

Met haar vele straten en voetgangerspleinen heerst in Bordeaux een bijzonder aangename sfeer, een mengeling van cafés, terrasjes, elegante winkels en goede restaurants. Een bezoek aan het onlangs geopende ‘Cité du Vin’ Museum onderstreept de reputatie van Bordeaux als 's werelds wijnhoofdstad

Uw reis is naderhand ten einde gekomen. Kies een geschikte locatie voor een laatste diner en hef met uw gezelschap het glas op een geslaagde reis.

Dag 9: Bordeaux - Amsterdam

Vandaag checkt u uit bij uw hotel en is het tijd om weer terug te keren naar Nederland. Tip: informeer bij onze reisspecialisten naar de verschillende mogelijkheden om uw reis te verlengen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de vluchten, excursies, autoverhuur, treinreis en overnachtingen met ontbijt inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk, wij adviseren u hier graag over. 

Wist u dat

De Loire een van de mooiste wijngebieden is ter wereld? Het Loire gebied telt zo’n 70.000 hectare wijngaarden, waarvan er 50.000 behoren tot de AOP-categorie. Daarbij is er wereldwijd zo’n 100.000 hectare wijngaard met de Sauvignon Blanc beplant, daarvan is 66% te vinden in Frankrijk en 33 % van de Sauvignon Blanc is beplant in de Loire! 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl