Lyon Insolite

Hoogtepunten van deze reis

 • Proeverijen van Lyonnaise specialiteiten
 • Cultuurhistorische diversiteit, van Romeinse tot moderne architectuur
 • Bezoek aan Musée Lumière

Accommodatie stijl

Thema

 • Cultuur
 • Geschiedenis

Reisperiode(n)

Oktober,

De ondergrondse schatkamers met voorwerpen uit de Romeinse tijd, de goed verscholen traboules, de ‘zwarte’ opera van Jean Nouvel, het subtiele straatdesign op het Presqu’île en niet te vergeten de vele culinaire geheimen vormen maar een glimp van de bekoringen van Lyon. Een stad waar naast het Romeinse amfitheater van keizer Claudius de hypermoderne architectuur schittert - zoals het ruimteschipachtige gebouw van Coop Himmelb(l)au, het Musée de la Confluence en bouwwerken van Winy Maas en Christian de Portzamparc - is een uitgelezen reisdoel!


Bewaar in moodboard
 • Dag 1  
  Na de treinreis aankomst in Lyon om 14.00 uur eerst een kaas & wijn-lunch in een typische fromagerie en verkenning van het historische Lyon: van Vieux Lyon, met smalle geplaveide straatjes, herenhuizen uit de renaissance en de Saint-Jean-kathedraal, waar paus Johannes XXII gekroond werd in de 14e eeuw, tot verborgen, overdekte gangen, ook wel 'traboules' genoemd.  
   
 • Dag 2  
  's Ochtends het Presqu'île (schiereiland), het hart van Lyon, waar het stadhuis en de opera van Jean Nouvel zij aan zij staan met luxe boetieks, restaurants en buitengewoon mooie pleinen: Bellecour, les Célestins, les Jacobins, République, les Cordeliers en vooral les Terreaux. Afsluitend een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten, een van de grootste kunstmusea van Frankrijk, in een voormalig benedictijnerklooster uit de 17de eeuw, vol grandeur. De collectie bevat werken van bekende kunstenaars als Rodin, Degas, Rembrandt, Picasso, Renoir, Cézanne en Francis Bacon. 
   
 • Dag 3 
  Vanochtend verkenning van de rijke traditie van de culinaire metropool van Frankrijk, met bezoek aan de befaamde Halles Paul Bocuse, ‘le Ventre de Lyon’, met toelichting op en proeverij van Lyonnaise specialiteiten. De cuisine Lyonnaise is immaterieel erfgoed en de weerspiegeling van de historie – van de bouchons, kantines voor de zijdewevers, tot sterrenkoks als de beroemde Paul Bocuse. In de middag bezoek aan Musée Lumière (film- en fotografiemuseum), de voormalige villa van de gebroeders Lumière, uitvinders van de filmprojector. Bij de fabriekshal naast hun huis werd, in 1895, de eerste film ooit opgenomen. De fabriekshal is nu een filmzaal, waar gerestaureerde Lumière-films gedraaid worden. 
   
 • Dag 4 
  Vanochtend bezoek aan het Musée de la Confluence en aansluitend een wandeling langs de spraakmakende moderne architectuur in de wijk Confluence. Rest van de middag ter eigen beschikking - voor een wandeling langs de Art Nouveau-gevels van de wijk La Martinière, of een bezoek aan het historische Hôtel-Dieu. Het Musée des Tissus (Textielmuseum) is tevens de moeite waard, met een van de grootste textielcollecties ter wereld - de zijdehandel in Lyon gaat zelfs terug op de renaissance. Koptische wandtapijten, zijde uit Spanje en Italië, een zijden jurk van keizerin Josephine zijn topstukken. De dag wordt afgesloten met een afscheidsdiner. 
   
 • Dag 5 
  Afsluitend per funiculaire naar de Colline de Fourvière, vanaf de 17e eeuw de religieuze wijk van Lyon, bekend om een zelfs voor de 19e eeuw nogal uitbundige basiliek, de Notre-Dame de Fourvière. Fourvière, bekend om het fantastische uitzicht, wordt tevens genoemd ‘de heuvel van Claudius’, naar de Romeinse keizer die hier geboren is; mede dankzij hem was Lyon aan het begin van onze jaartelling een stad van belang. De basiliek, het goed bewaard gebleven Romeinse theater en het Musée de la Civilisation Gallo-Romaine worden bezocht. 
  Transfer naar het station en vertrek per trein naar Nederland. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl