De toekomst van het vliegen

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan Airbus in Toulouse
 • Lezing door André Kuipers
 • Neem met deskundigen een kijkje in de toekomst van vliegreizen

Accommodatie stijl

Thema

Reisperiode(n)

Juni,

Een wind van verandering waait over Europa – van verandering van klimaathouding tot zoektocht naar emissievrij vliegen. Aardobservatie vanuit de ruimte draagt bij aan een nieuw klimaatbesef. De zorg voor onze planeet inspireert de zoektocht naar schoon vliegen op groene energie – de toekomst van het reizen boven en buiten onze planeet.  

In Toulouse -  het grootste Europese testcentrum voor groene waterstof – wordt er volop gewerkt aan het emissievrij vliegen. Airbus lanceerde hier al in 2022 ZEROe. Met drie vliegtuigconcepten, voorzien van waterstoftechnologie voor de voortstuwing, onderzoekt Airbus verschillende configuraties en technologieën. Hoofddoel is 's werelds eerste emissievrije lijnvliegtuig in 2035!  

De toekomstplannen in Toulouse is een gedenkwaardige geschiedenis vooruitgegaan. Hier, tegen het decor van burchten, en kathedralen, omlijst door robuuste uitlopers van de Pyreneeën ontstond l'Aéropostale, een baanbrekend luchtpostbedrijf dat van 1918 tot 1933 tussen Frankrijk en Zuid-Amerika opereerde en legendarische piloten in dienst had, zoals Antoine de Saint-Exupéry.


Bewaar in moodboard
 • Dag 1,  Amsterdam - Toulouse  - Cité de l'espace 

  Aankomst in Toulouse en welkomstlunch met een lezing. Vervolgens een bezoek, met toelichting door André Kuipers aan Cité de l'espace, een indrukwekkend wetenschappelijk centrum gericht op de verovering van de ruimte, gewijd zowel aan astronomie alsook aan ruimtevaart. Er zijn modellen op ware grootte te zien van o.m. de raket Ariane 5 (55 meter hoog) Overnachting in Toulouse.

 • Dag 2, Toulouse, tussen traditie en vernieuwing  

  In de ochtend een bezoek, samen met André Kuipers aan L'Envol des pionniers, een museum gewijd aan het grote avontuur van l'Aéropostale, een baanbrekend luchtpostbedrijf in Toulouse dat van 1918 tot 1933 tussen Frankrijk en Zuid-Amerika opereerde en legendarische piloten in dienst had, zoals Antoine de Saint-Exupéry, Jean Mermoz en Henri Guillaumet. Hierna de Halle de La Machine, een enorme hal met talloze kleine of gigantische geanimeerde machines, vaak geïnspireerd door de wereld van de luchtvaart, menselijke of technologische heldendichten. Lunch op eigen gelegenheid in Le Minotaure Café, in het gezelschap van een gigantische spin en een Minotaurus van 47 ton. Hierna een stadswandeling door het historische hart “La Ville Rose" en bezoek aan de hoogtepunten van Toulouse, zoals het Couvent des Jacobins uit 1229 in typisch Zuid-Franse gotiek, bekend om de glas-in-loodramen en de ‘Jacobijnse Palm', een architectonisch wonder.

 • Dag 3, Toulouse - Airbus en energietransitie   

  Bezoek achter de schermen van Airbus voor een toelichting op het onderzoek naar duurzame luchtvaartbrandstof. In de middag bezoek aan de Universiteit van Toulouse (onder voorbehoud van de agenda!) en de presentatie van de technocampus Francazal. De nieuwe waterstof-technocampus in Francazal-Toulouse, die in 2025 opengaat, zal het grootste Europese testcentrum voor groene waterstof worden en op 10.000 vierkante meter een enorm wetenschappelijk potentieel bundelen voor baanbrekend universitair en industrieel onderzoek en energietransitie en hiermee het nieuwe reizen zeer bevorderen.

 • Dag 4, Toulouse - Carcassonne - Château de Lastours - Toulouse  

  Vanochtend een uitstapje naar Carcassonne, de best bewaarde en grootste middeleeuwse vestingstad van Europa, een van de belangrijkste steden in de Languedoc. Na bezoek aan het Château Comtal en de Basilique Saint Nazaire de afscheidslunch. In de middag excursie naar de kasteelrijke regio: Châteaux de Lastours, vier kathaarse kastelen op een rotsachtige uitloper van de Pyreneeën boven het dorp Lastours, geïsoleerd door de diepe valleien van de rivieren Orbeil en Grésilhou.

 • Dag 5, Toulouse - Amsterdam  

  De laatste ochtend s Ochtends een uitstapje naar Albi. De verkenning van de oude stad - een openluchtmuseum van de Franse middeleeuwen – voert langs de versterkte, 13e-eeuwse, gotische kathedraal Sainte-Cécile en het Palais de la Berbie. In het voormalig bisschoppelijk paleis, een van de oudste en best bewaard gebleven in Franrijk, huist het voortreffelijke Musée Toulouse-Lautrec, gewijd aan de invloedrijke, in Albi geboren bohémien.    Hierna transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Nederland.  

  De volgorde- en onderdelen van het dagprogramma zijn onder voorbehoud van de wijzigingen. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl