Citytrip Nice

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek met privégids aan het Musée national Marc Chagall
 • Verblijf in het iconische Le Negresco
 • Bezoek met privégids aan het Musée Matisse

Accommodatie stijl

 • Klassiek

Thema

 • Cultuur

Reisperiode(n)

Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November, December,

De stralen van de behaaglijke najaarszon rechtvaardigen voor veel mensen al een bezoek aan de overdadige Franse zuidkust. Echter, de rijkdom van dit gebied uit zich niet alleen in een mondaine levensstijl. De musea in Nice tonen een grote variatie aan kunst, van klassieke 15e-eeuwse schilderijen tot pop-art uit de jaren zestig. Ontdek er de gouacheschilderijen van Matisse, de glas-in-loodramen van Marc Chagall , de excentrieke moderne kunst van Niki de Saint Phalle of de pop-art van Andy Warhol. De stad biedt naast uitmuntende kust en kunst ook Romeinse overblijfselen en een verrassende jazz-scene, aangewakkerd door schrijvers als F. Scott Fitzgerald in de jaren twintig van de vorige eeuw.  
Wat uw smaak ook is, Nice biedt de mogelijkheid het te ervaren in een sublieme omgeving – in op hoge heuvels gelegen villa's met uitzicht op de stad of, genietend van de keuken waaraan we de Salade Niçoise te danken hebben, op het dakterras van een van de ultramoderne gebouwen die de stad ook rijk is.


Bewaar in moodboard
 • Dag 1 – Aankomst Nice 
  Ochtend-/Middagvlucht naar Nice. Na aankomst privétransfer naar het iconisce le Negreso, een eclectische mix van tijdperken en stijlen met een belangrijke collectie kunstwerken en antiek meubilair. Van salons gewijd aan Lodewijk XVI of Napoleon III tot Venetiaanse of zelfs "Street Art"-kamers en een unieke selectie Franse kunstwerken van de 17e eeuw tot vandaag. Kers op de taart zijn de aanwezigheid van het in het hotel gevestigde restaurants, het met een michelin-ster bekroonde Le Chantecler en de stijlvolle brasserie La Rotonde. 
   
 • Dag 2 - Musée National Marc Chagall & Musée Matisse 
  In de ochtend bezoek met privégids aan het Musée national Marc Chagall, met een intrigerende collectie religieuze werken gebaseerd op het Oude Testament, en het Musée Matisse. Veel van de tentoongestelde werken zijn rechtstreeks afkomstig uit de studio van Henri Matisse en bieden unieke inzichten in het creatieve denkproces van de artiest en zijn artistieke gevolg.
  Gebruik de middag om de rest van de wijk Cimiez te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Romeinse overblijfselen van Cemenelum, met het Romeinse amfitheater waar tot 2011 het Nice Jazz Festival (juli) werd georganiseerd tot het te groot werd en moest verhuizen naar het Place Masséna.
   
 • Dag 3 –  Vieux Nice of Château de Bellet
  Dwaal vandaag heerlijk tussen de pastelkleurige gebouwen die Vieux Nice kenmerken. Bezoek in de oude stad bijvoorbeeld de beroemde bloemenmarkt, de historische Cathédrale Sainte Réparate en het Palais Lascaris, een barok meesterwerk, of ga naar de Colline du Château (kasteelheuvel) voor een panoramisch uitzicht over Nice en aangenaam park. Wie geen genoeg van kunst kan krijgen moet zeker ook een bezoek brengen aan het MAMAC, Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst. Tot de collectie behoren onder andere enkele opvallende sculpturen en schilderijen van Niki de Saint Phalle, leden van de École de Nice waaronder monochromist Yves Klein en poparticonen als Robert Rauschenberg, Andy Warhol en Roy Lichtenstein.

  Een alternatief voor wijnliefhebbers is om met een omweg naar de luchthaven af te reizen via de wijngaarden van Château de Bellet, opgericht door de Baronnen van Bellet. De zeldzame druivensoorten en het zwavelhoudende terrein van dit deel van de Franse Riveria zorgen voor unieke en rijke smaken, op slechts 20 minuten rijden van het stadscentrum van Nice. U kunt er genieten van een rondleiding door de prachtige wijngaarden, de wijnkelder en de op het terrein gelegen historische Bellet-kapel.

  Terugvlucht naar Amsterdam  om ca. 17.00 uur.

Hotel Negresco

De indrukwekkende geschiedenis van het Hotel Negresco begon zichzelf te schrijven direct na de opening in 1913. Koningen uit de oude en de nieuwe wereld streken er neer, alsmede de Portugese koningin Amélie en de groot hertogen Vladimir en Dimitri. In de meer recente historie deden onder meer The Beatles, Elton John en Louis Armstrong het stijlvolle etablissement aan. De versch...


ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl