Wereldcruise 2025

Ervaar 4 continenten, 30 landen en 59 steden in 140 dagen

  • Ervaar de meest all inclusive wereldcruise met Silversea
  • Vertoef op de Silver Dawn, ook bekend als een drijvend 6 sterren hotel
  • Deur tot deur service om u compleet te ontzorgen
  • Let op: Enkel 2 suites beschikbaar!
  • Ongekende service, vermaak waaronder de sublieme Otium Spa en nog veel meer mogelijkheden aan boord afgewisseld met belevingen en excursies aan land
  • De menu's worden aangepast op de bestemmingen die u onderweg passeert, waardoor u kennismaakt met wereldwijde lokale specialiteiten

Moderne ontdekkingsreizigers gezocht voor wie er simpelweg geen grenzen bestaan! Gooi de trossen los voor een wereldcruise die u in een tijdsbestek van een kleine 5 maanden voert langs maar liefst 59 steden, 30 landen en 4 continenten.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Tokyo

U wordt naar Schiphol gebracht voor uw rechtstreekse business class vlucht naar Tokyo, waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u ontvangen en begeleid naar uw centraal gelegen hotel. 
Eenmaal aangekomen in uw hotel kunt u heerlijk uitrusten en genieten van de bruisende hoofdstad.

Dag 3 - 17: Tokyo - Hong Kong

Vanuit startpunt Tokyo, trotse hoofdstad van Japan, vangt de reis aan en zet de Silver Dawn koers in zuidwestelijke richting naar Hong Kong. Onderweg worden o.a. Osaka en Hiroshima (Japan) en Xiamen (China) aangedaan. U zult tijdens deze eerste weken direct merken dat de afwisseling tussen dagen op zee en activiteiten op het vasteland zeer uitgekiend en aangenaam is. De dagen op zee stellen u daarbij in staat om optimaal te genieten van de vele faciliteiten aan boord.

Dag 17 - 26: Hong Kong - Singapore

Na de levendige wereldstad Hong Kong is het tijd voor de serene rust en natuurlijke pracht van de sprookjesachtige Halong Bay in Vietnam. Vervolgens zult u de enorme veelzijdigheid van Vietnam ervaren met bezoekjes aan Chan May, Da Nang en Ho Chi Min City. Op 7 februari gaat het schip voor anker in Singapore.

Dag 26 - 43: Singapore - Mumbai

U ontdekt dat Singapore zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld tot veel meer dan slechts een ‘stopover’ bestemming. De charme van Thailand krijgt gestalte in Phuket en India ziet u van zijn fraaiste kant in het bekoorlijke Chennai. Via enkele prominente steden en natuurgebieden van de ‘Traan van India’ Sri Lanka wordt het Indiase Cochin bezocht waarna wordt aangemeerd in Mumbai.

Dag 43 - 63: Mumbai - Istanboel

Na Mumbai wordt het ruime sop gekozen. Er volgen namelijk 5 volle dagen op zee om de oversteek naar het Midden-Oosten te maken, waar voor het eerst wordt gestopt in Jeddah, Saoedi-Arabië. In Jordanië kunt u de legendarische, uit rode rotsen gehakte stad Petra bewonderen. Egypte imponeert met Safaga, Ain Sukhna en het fameuze Suezkanaal. De bekoorlijkheden van Israël komen tot u middels Ashdod (met mogelijkheid tot bezoek aan Jeruzalem) en Haifa (met mogelijkheid tot bezoek aan het historische Nazareth). Via het Griekse Rhodos en Turkse Kusadasi wordt de stad bereikt die geldt als ultieme mengelmoes van Europa en Azië: Istanboel.

Dag 63 - 72: Instanboel - Napels

Het charisma en de veelzijdigheid van Istanboel maken dat u hier enkele dagen kunt verblijven en vrijwel ieder uur weer nieuwe dingen ontdekt. Vervolgens is het de beurt aan Griekenland om indruk op u te maken. Achtereenvolgens Thessaloniki, Volos en Nafplion zullen ongetwijfeld in deze opzet slagen. Na een dag op zee wacht de historische grandeur van Sicilië. In Napels geniet u van kunst, cultuur, historie en het beste van de Italiaanse keuken.

Dag 72 - 81: Napels - Lissabon

In Zuid-Europa is het niet ongebruikelijk dat de temperaturen al vroeg in de lente zeer aangenaam zijn. Er is dan ook geen beter moment om Malaga, Cádiz en Lissabon te bezoeken. Iedere stad krijgt twee dagen van uw tijd. Ontspan en geniet of zoek juist het avontuur op en trek eropuit.

Dag 81 - 90: Lissabon - Southampton

Via de culinaire hoofdstad van Spanje Bilbao, de Franse stad van de beroemde wijn Bordeaux en het Franse eilandje St. Peter Port wordt het Verenigd Koninkrijk bereikt. Het schip gaat voor anker bij de stad waar de Titanic ooit aan haar eerste en meteen laatste reis begon: Southampton.

Dag 90 - 108: Southampton – Stockholm

Goed nieuws voor de mensen die nog wat meer van Frankrijk hadden willen zien, want er wordt teruggekeerd naar La France. U bezoekt het noordelijk gelegen Rouen, waarna u vervolgens bekend terrein zult gaan zien. Next stop: Amsterdam! Twee volle dagen is de Nederlandse hoofdstad plaats van handelen waarna wordt verder gevaren. Bij onze ‘oosterburen’ bezoeken we havenstad Hamburg om vervolgens richting Scandinavië te gaan. Kopenhagen, Helsinki, Tallinn (Estland) en Stockholm weten met een mix van historische pracht en sfeervolle stadscentra te boeien.

Dag 108 - 122: Stockholm – Reykjavik

Oslo en Bergen zijn relatief dichtbij elkaar gelegen, maar laten u allebei op geheel eigen wijze unieke stukjes Noorwegen zien. Via de idyllische Faeröer eilanden wordt het ‘Nieuw-Zeeland van Europa’ bereikt, namelijk IJsland. Op diverse plekken wordt aan land gegaan en ziet u waarom dit natuurparadijs wereldwijd zo hoog aangeschreven is. Hoofdstad Reykjavik is de ideale plek om uw opgedane indrukken nog eens te herbeleven en geldt daarnaast als fijne plek om u voor te bereiden op het laatste gedeelte van deze wereldcruise.

Dag 122 - 138: Reykjavik – New York

Na enkele dagen op zee maakt u kennis met de enige écht overgebleven wildernis van Europa: Groenland. Diverse excursies stellen u in de gelegenheid om de grootsheid en ongereptheid van dit gebied op waarde te schatten. Ook Canada kan in dit opzicht een duit in het zakje doen. In het oosten van het land beleeft u in Newfoundland en Nova Scotia waarom veel avontuurlijk ingestelde reizigers de natuur van Oost-Canada verkiezen boven de beroemde nationale parken in het westen. Vervolgens is deze wereldcruise echt bijna ten einde. Het legendarische Boston geldt als één na laatste stops, waarna The city that never sleeps New York in alle opzichten een waardig afsluiter is van een al net zo gracieuze reis.

Dag 139: New York - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van New York gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland. U overnacht in het vliegtuig en arriveert de volgende dag.

Dag 140: Aankomst Amsterdam

Na aankomst op Schiphol privétransfer naar uw huisadres.


Data & prijzen

Vertrekdatum Silver Dawn: 13 januari 2025

Prijs per persoon: €91.000,-

Opties & inbegrepen

Prijzen zijn inclusief privé transfer van uw huis naar de luchthaven en andersom, beide vluchten, transfers naar het hotel en de haven (2 keer), food & beverages gedurende de 140 dagen aan boord & een excursie per dag.

Wist u dat

De Silver Dawn ook bekend staat als een drijvend 6 sterren hotel?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl