Cambridge

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezichtiging van de befaamde kathedraal van Ely
 • Bezoek aan het Jacobijnse landhuis Audley End
 • Rondleidingen in de Cambridge University

Accommodatie stijl

 • Klassiek

Thema

 • Geschiedenis

Reisperiode(n)

September,

Studeren in Cambridge, aan een van de gerenommeerdste universiteiten ter wereld, is een droom voor menigeen, vooral als je in het roemruchte Corpus Christi College mag verblijven. Een historischer locatie is nauwelijks te vinden, met Isaac Newton, John Milton en Charles Darwin onder de alumni. Cambridge University leren kennen achter de schermen en zowel de tastbare historie vanaf Romeinen en Vikingen ontdekken in en buiten Cambridge, alsook rijke kunstverzamelingen, zijn hoogtepunten van deze reis. 

Het nabijgelegen Ely is beroemd om de kathedraal, een van de grootste gotische godshuizen van Engeland. Hier bevindt zich ook het huis van Oliver Cromwell, die eveneens in Cambridge studeerde.  

Ook voor de muziekliefhebber is Cambridge een fijne plek – het is de wieg van de psychedelische band Pink Floyd en de populair-klassieke King’s Singers, het centrum van de eeuwenoude koortraditie van het King's College Choir en een centrum van oude muziek op originele instrumenten door de Academy of Ancient Music. 


Bewaar in moodboard
 • Dag 1 Amsterdam - Cambridge 
  Aankomst in Londen per trein en transfer naar Cambridge. Na het inchecken inleiding door Maarten Doude van Troostwijk op de universiteit en korte rondleiding door het Corpus Christi College: de kapel, de tuinen, de ontbijtzaal et cetera.
   
 • Dag 2 Cambridge 
  ’s Morgens een uiteenzetting door Maarten Doude van Troostwijk over de middeleeuwen in Groot-Brittannië. Aansluitend stadswandeling met daarin begrepen Castle Hill, waar Willem de Veroveraar in 1068 een kasteel bouwde; de plek van de Romeinse nederzetting; langs King’s College, met de laatgotische kapel (1446-1515) in perpendicular style; Trinity College, door Hendrik VIII gesticht in 1546 in spectaculaire Tudorstijl, met de grootste binnenhof van Europa; en het eveneens grote St John’s college uit 1511, maar met neogotische eetzaal en kapel van George Gilbert Scott en de ‘Brug der Zuchten’, een van de meest pittoreske bezienswaardigheden van Cambridge.  
   
 • Dag 3 Cambridge  
  ‘s Morgens een toelichting door Maarten Doude van Troostwijk over de Britse literatuur, van de achttiende eeuw en het Britse imperium tot en met de Wereldoorlogen, met aandacht voor ‘War Poetry’. In 1944 werden in Cambridge geallieerde soldaten getraind voor D-Day. 
  Aansluitend een besloten bezoek aan de Parker Library van Corpus Christi College, een van de vermaardste collecties middeleeuwse handschriften ter wereld, waaronder de Anglo-Saxon Chronicle. De oudste nog bestaande versie van dit oorspronkelijk 9e-eeuwse geschiedwerk bevindt zich in de bibliotheek van het college. 
   
 • Dag 4 Cambridge – Ely 
  Vandaag een uitstapje per trein naar Ely met de befaamde kathedraal uit 1083, in monumentale romaanse stijl met portaal, koor en Mariakapel in exuberant gotische stijl. En het huis van Oliver Cromwell. Terug in Cambridge een (optioneel) bezoek aan het Fitzwilliam Museum voor Kunst en Oudheden, bekend om een rijke collectie William Turner, Franse Impressionisten, Rembrandt en een gevleugeld beeld uit Nimrod.   
  Na afloop bier in The Eagle, eigendom van Corpus Christi, met een sectie waar RAF-piloten in WO2 hun naam achterlieten voordat ze op Duitsland vlogen. 
   
 • Dag 5 Cambridge - Amsterdam 
  Vertrek richting Londen. Onderweg stop in Audley End, een van de grootste landhuizen van Engeland, begin 17e eeuw herbouwd om koning Jacobus I met zijn hofhouding te kunnen ontvangen. In 1944 waren hier Poolse soldaten gelegerd. Later in de middag vertrek naar Nederland, per trein. 

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl