Ierland vakantie

Keltisch buitenbeentje

Ontdek alle bestemmingen
Donegal - Ierland vakantie

Rondreis Ierland

Een rondreis door Ierland voert langs talloze mythes en legendes, idyllische dorpjes, ruige kustlijnen en historische steden. Dublin schittert als trotse hoofdstad, Limerick is wereldberoemd als ‘stad van de versjes', maar heeft veel meer in zijn mars en ook stadjes als Cork en Galway komen verrassend uit de hoek. Qua natuurschoon is Ierland eveneens een bijzonder land. De Cliffs of Moher (bekend van Harry Potter), honderden kilometers aan fraaie kustlijnen en heel veel groen landinwaarts zorgen voor een aangename afwisseling.  Wandel- en natuurliefhebbers zullen zich hier zodoende als een vis in het water voelen. Als u de populaire ‘Ring of Kerry’ route volgt komen alle speerpunten voorbij. Neem dan zeker de tijd voor het Killarney National Park. Start- en eindpunt van uw vakantie in Ierland zal in de meeste gevallen Dublin zijn. In alles is dit een hoofdstad van formaat, waar historie, traditie en moderniteit elkaar afwisselen, waar Guinness veel meer is dan een drankje en waar de interessante musea niet op één hand te tellen zijn. 

Bekijk alle Ierland reizen
Dublin - Ierland vakantie
Kerry Cliffs - Ierland vakantie
Cobh - Ierland vakantie
Cliffs of Moher - Ierland vakantie
Country Cork - Ierland vakantie
Gregory Dalleau - Ierland vakantie
Galway - Ierland vakantie
Connemara - Ierland vakantie

Stedenreis Dublin 

Een stedenreis naar Dublin, gelegen aan de oostkust en beroemd om zijn Guinness, kan veelomvattend zijn. Bewonder statige kastelen, sierlijke kathedralen, oude landhuizen, interessante musea, bruine cafés en groene stadsparken. De charmante haven, de Docks, heeft net als in andere Europese havensteden een flinke metamorfose ondergaan. Futuristische bruggen, hedendaagse kantoren en luxe appartementencomplexen geven het geheel een frisse uitstraling. Hoe anders is dit in het historische centrum, waar oude huisjes, authentieke straatjes en traditionele pubs overheersen. Loop gerust binnen bij een van de vele pubs van Dublin voor een glas Guinness. Grafton Street is de winkelstraat van Dublin. U treft hier onder meer het vooraanstaande warenhuis Avoca Handweavers. Andere zaken die beslist niet mogen ontbreken gedurende uw stedenreis door Dublin zijn de National Botanic Gardens, National Gallery en de Ha’penny Bridge. 

Culturele groepsreis Ierland 

Ierland is met historie verweven. Zo werd hoofdstad Dublin in een ver verleden gesticht door de Vikingen en vertellen statige kastelen een eigen verhaal. Een culturele groepsreis door Ierland kan dan ook in het teken staan van één specifiek hoofdstuk uit de Ierse geschiedenis, maar vaker nog zal het een combinatie van verschillende interessante bezienswaardigheden en historische plekken zijn. De meer recente historie van Ierland stemt minder vrolijk. Denk hierbij aan de welbekende Paasopstand van april 1916 gevolgd door het jarenlange getouwtrek tussen IRA en het Britse leger, hetgeen gepaard ging met veel bloed vergieten. Voorts is Ierland het land van de schrijvers. Door de eeuwen heen bracht het diverse literaire grootheden voort, waarvan de sporen nog volop terug te vinden zijn. Het vermaarde Writers Museum is hier een voorbeeld van, maar ook het James Joyce Cultural Centre en de in het oog springende Samuel Beckett Bridge zijn odes aan hen die op papier floreerden. Interessant is ook het zuidwesten van Ierland, dat ook wel Keltisch Ierland wordt genoemd. Een aangename combinatie van historische steden en landgoederen, idyllische en ruige kustlijnen, alsmede de Blasket-eilanden maken deze regio bijzonder aantrekkelijk. Tot slot zal Dublin tijdens iedere culturele groepsreis een prominente rol vertolken. De Ierse hoofdstad heeft, met onder meer Trinity College, de St. Patrick's kathedraal en de National Gallery, zoveel in zijn mars dat het de keuze rechtvaardigt om meerdere dagen aan Dublin te besteden. 

Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Ierland

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra reisinspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen