Traditioneel ontmoet modern in Hong Kong

Hoogtepunten van deze reis

  • Uitzicht vanaf Victoria's Peak
  • Verken Lantau Island
  • Wandel over traditionele markten
  • Tian Tan Boeddhabeeld
  • Bezoek aan vissersdorp Tai'O
  • Mix van modern en traditioneel

Ontdek tijdens deze veelzijdige stedentrip de metropool Hong Kong, misschien wel een van de meest indrukwekkende steden van Azië. Hoge wolkenkrabbers en moderne gebouwen worden afgewisseld met traditionele vissersdorpjes. Vele kleurrijke marktjes sieren de smalle straten van Kowloon en de meest exotische geuren stromen de vele eetkraampjes uit.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Hong Kong

Na aankomst op de luchthaven van Hong Kong wordt u door uw privé chauffeur opgehaald en naar uw exclusieve accommodatie in het centrum van Hong Kong gebracht. Hier geniet u na een lange reis van de grootste skyline ter wereld.

Dag 3: Hong Kong

Uw eerste dag in Hong Kong begint het beste in Tsim Sha Tsui, een bruisende wijk vol winkeltjes en eetgelegenheden. Een wandeling over de bekende promenade biedt een adembenemend uitzicht over Victoria Harbour en de iconische Kowloon Clock Tower. Na deze eerste kennismaking met Hong Kong gaat u het beste aan boord van de Star Ferry die u over de glinsterende baai vervoert. Vanaf de ferry heeft u een weids uitzicht over de ongeëvenaarde skyline vol moderne wolkenkrabbers. Maak kennis met het koloniale verleden van Hong Kong in het 120-jaar oude Tramway Museum waarna u Victoria's Peak beklimt. Dit doet u niet zomaar te voet, een speciale tram vervoert u richting de hoge top. Victoria's Peak is het hoogste punt van Hong Kong en geeft een panoramisch zicht over de hele stad en de naastgelegen eilanden Lantau en Lamma.

Dag 4: Hong Kong

Hong Kong barst van de traditionele marktjes waar van alles te koop is. Vandaag kunt u een aantal van de meest unieke markten per voet of met het betrouwbare openbaar vervoer verkennen. We kunnen ook een Engelssprekende gids voor u regelen.

U begint uw dag met een bezoek aan de vogelmarkt en de bloemenmarkt, welke beiden iets noordelijk van Mongkok liggen. Hoewel het misschien een beetje vreemd lijkt om door de kleine kasseien straatjes vol opgesloten vogels te wandelen, zult u merken dat het vrolijke gefluit een rustige sfeer creëert. In de naastgelegen bloemenmarkt sieren de stallen vol kleurrijke bloemen de smalle straatjes. Vervolgens loopt u over de veelzijdige goudvissenmarkt in de Tang Choi Road, vissen, kleurrijk koraal en verblijven vol spinnen, leguanen en slangen zorgen ervoor dat u ogen tekortkomt. In China zijn vissen erg populair, dit komt omdat ze geassocieerd worden met rijkdom en daarnaast gelooft men ook dat deze dieren geluk brengen.  

Een van de meest memorabele bezoeken van de dag is een wandeling over de medicijnenmarkt van Ko Shing Street. Hoewel Hong Kong een ultramoderne metropool is, zijn de traditionele roots zeker niet in de vergetelheid geraakt. Op deze markt maakt u kennis met de eeuwenoude farmacotherapie van China, een behandeling van ziekten en aandoeningen door middel van geneesmiddelen. Hiervoor wordt onder andere gebruikt gemaakt van pillen, poeders en brouwsels, welke gemaakt zijn van planten en dieren als slangen, zeepaardjes of schorpioenen. De farmacologen van Ko Shing staan bekend om hun encyclopedische kennis.

Dag 5: Hong Kong

Een stedentrip in Hong Kong is niet compleet zonder een bezoek aan het Hong Kong Museum. Tijdens een interessante tour door het museum maakt u kennis met de rijke geschiedenis van het eiland. Door middel van levendige en interactieve exposities leert u over de geologische vooruitgang van Hong Kong, de koloniale periode, de geboorte van vissersdorpjes en nog veel meer. Er is zelfs een ruimte gewijd aan lokale folklore, een mix van tradities van lokale vissers en de etnische groepen Hakka en Hoklo. Voordat u naar het vliegtuig vertrekt, heeft u nog tijd om wat te winkelen op de bekende Nathan Road. Hier vindt u vele winkels, van bekende merken en juweliers tot cosmetica- en elektronicawinkels.  

Dag 6: Hong Kong - Lantau Island

Op weg naar Lantau Island kunt u een excursie ondernemen, zoals een spannende rit in de Ngong Ping Cable Car. Vanuit de gondel heeft u adembenemende zichten over de Zuid Chinese Zee, de stad Tung Chung en de steile heuvels van het Lantau National Park. De kabelbaan is 6 kilometer lang en duurt ongeveer 25 minuten, genoeg tijd dus om een paar unieke plaatjes te schieten. U kunt er ook voor kiezen om de ‘crystal cabin’ te boeken, deze gondel is compleet doorzichtig waardoor u uitzonderlijke zichten heeft over het landschap, zelfs door de bodem van de gondel. Eenmaal aangekomen in Ngong Ping beklimt u 238 treden richting het indrukwekkende, 34 meter hoge bronzen Tian Tan Boeddhabeeld. Bewandel hier ook het ‘Wisdom Path’, een 15 minuten durende tocht omlijnd door 28 houten grafstenen van elk acht tot tien meter hoog.  

Tot slot zou een bezoek kunnen brengen aan Tai’O. Een gemeenschap die is opgericht door de Tanka vissers, deze Zuid-Chinese minderheden houden zich nog steeds vast aan de oude visserstradities. Unieke huizen op palen geven goed weer hoe deze bevolking hier al generaties lang leeft. Vervolg uw route door het dorp en proef van echte street food met specialiteiten als gedroogde vis en garnalen, garnalenpaté en rijstcakejes.

Dag 7 - 8: Lantau Island

De laatste dagen van uw reis verblijft op Lantau Island en kunt u ontspannen aan het strand in een groene omgeving. Weinig mensen weten dat je naast de grootste skyline ter wereld, ook meer afgelegen eilanden met stranden en natuur kunt bezoeken. Hier vindt u ook nog meer traditionele visserscultuur.

Dag 9: Lantau Island - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw bijzondere reis naar Hong Kong. Met een koffer bomvol mooie herinneringen vliegt u terug naar Amsterdam waar u dezelfde dag nog aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen en transfers inbegrepen. Aanvullingen, zoals excursies, zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De naam Hong Kong afkomstig is uit het Chinees en letterlijk ‘geurige haven’ betekend? Een passende naam door alle heerlijke geuren, afkomstig van de vele eetkraampjes op straat.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl