Kleurrijk Marokko

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek het poederblauwe stadje Chefchaouen
  • Bewonder de Romeinse ruïnes van Volubilis
  • Rijd per kameel door de hoge zandduinen naar uw kamp
  • Overnacht onder de sterrenhemel van de Sahara
  • Verken het oude fort van Kasbah Ait Ben Haddou
  • Ontdek de hectiek en magie van Marrakesh

Marokko is een zeer kleurrijke bestemming, naast het indigo blauwe stadje Chefchaouen, vindt u hier de gouden zandduinen van de Sahara. Het atlasgebergte verandert van rood naar groen, naar grijs en bruin terwijl u het landschap doorkruist en zo nu en dan bereikt u een felgroene oasis. In de steden vindt u de kleur in het prachtig gedecoreerde servies of in de grote diversiteit aan specerijen op de souks.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Casablanca

U vliegt van Amsterdam naar Casablanca. U wordt hartelijk welkom geheten door uw privéchauffeur, die u naar Rabat brengt. Na aankomst wandelt u met de gids naar de Chellah-necropolis, waar u de ruïnes van Romeinse nederzettingen kunt bewonderen. Vervolgens bezoekt u de Yacoub al-Mansour Esplanade, de nabijgelegen rode zandstenen minaret en de Kasbah des Ouadayas. Geniet van een muntthee in Café Maure, met een uitzicht op de Bou Regreg-rivier.

Dag 2: Casablanca - Chefchaouen

Na het ontbijt rijdt u de Blauwe Stad Chefchaouen. Een zeer vriendelijke bewoner van de stad, tevens gids, laat u graag kennis maken met deze bijzondere stad. In het centrum van de stad staat de Kasbah, waarvandaan u een adembenemend uitzicht heeft. U gaat vervolgens op zoek naar de waterval, waar de lokale bevolking elkaar ontmoet om te kletsen en de was te doen. Hier kunt u zich ontspannen met de tenen in het water. U wandelt naar de Spaanse moskee, waar u de zonsondergang over het charmante blauwe stadje kunt bewonderen.

Dag 3: Chefchaouen – Volubilis - Fez

U vervolgt uw reis naar Fez en maakt een stop bij de Romeinse ruïnes van Volubilis en de poorten van Meknes. In de eerste eeuw onderging Marokko een tumultueuze transformatie, waar migranten uit de hele Middellandse Zee en Noord-Afrika op af kwamen. Volubilis was een oude Berberse en Romeinse stad, die u nog steeds het gevoel geeft alsof u in de Gouden Eeuw loopt. Nadat u de goed bewaarde oude huizen en tempels hebt verkend, krijgt u een rondleiding door de prachtige keizerlijke poorten van Meknès. Na de lunch reist u verder naar het sfeervolle Fez.

Dag 4: Fez

Terwijl u door de smalle steegjes wandelt komt u naast de lokale inwoners ook ezels tegen die met hun rijtuigen door de straatjes razen. De gids weet de bijzondere plekjes van deze stad te vinden, zoals de verschillende souks waar u allerlei soorten lokale specialiteiten mag proeven. U krijgt een kijkje in de oude Marokkaanse keuken, waar nog steeds traditionele kookmethodes worden gebruikt. Ontdek de wereld van de specerijen en luisteren naar de geheimen van de culinaire leider en verhalenverteller in het theehuis. U brengt tevens een bezoek aan de Joodse wijk van de medina en de legendarische leerlooierijen.

Dag 5: Fez - Sahara

U maakt vandaag een mooie rit naar de goudkleurige zandduinen van de Sahara. Het is een lange reis, maar de adembenemende vergezichten met bijbehorende fotostops en een lunchpauze maken dit een prettige ervaring. U arriveert aan het einde van de verharde wegen en zal op een kameel stappen om uw reis naar het bijzondere kamp tussen de hoge zandduinen te vervolgen. Nadat u bent gearriveerd, wordt u verwelkomd met een verse muntthee. Geniet van de heldere sterrenhemel en de ultieme rust van de Sahara.

Dag 6: Sahara – Dades Vallei

De wekker staat op tijd, zodat u de prachtige zonsopgang in de Sahara niet zult missen. Stap vervolgens op een ‘sandboard’ voor een uitdaging op de gouden pistes. U maakt zich klaar voor een rit door de betoverende rotsformaties en de kronkelende wegen tussen de kloven van het Atlasgebergte. U arriveert bij de Dades-kloven, waar u in 's middags kunt wandelen of genieten van een verfrissende duik in het sfeervolle hotel.

Dag 7: Dades Vallei - Marrakesh

Na een goed ontbijt stapt u vandaag in de auto voor de reis naar Marrakesh, met als eerste stop het oude fort van Kasbah Ait Ben Haddou. Dit is een UNESCO-werelderfgoed locatie tussen de Hoge Atlasgebergte, waar u de Zuid-Marokkaanse architectuur van aarden kunt bewonderen. Het is een bijzondere plek, waar u terugreist in de tijd. Na de lunch rijdt u door prachtige landschappen met uitzichten op de met sneeuw bedekte toppen van de Hoge Atlas en de droge vlaktes van Marrakesh. In de namiddag arriveert u in Marrakesh, waar u de rest van de dag kunt ontspannen.

Dag 8: Marrakesh

Allereerst bezoekt u met de gids de grootste moskee van de stad, Koutoubia. Samen met het Bahia Paleis vormt dit een iconisch beeld van Marrakesh. Vervolgens wandelt u de medina in voor een smakelijke lunch. ‘s Middags wandelt u langs de oude Joodse wijk. Verdwaal in de medina, waar de straatjes aan een doolhof doen denken. De gids zal de leuke plekjes voor u opzoeken. Wanneer de zon onder gaat arriveert u op het Djemaa El Fna plein, waar u een overweldiging aan prikkelingen zal ervaren. Acrobaten die hun kunsten tonen, muzikanten die luid spelen, slangenbezweerders die fluiten en ontelbaar eetgelegenheden die u hun specialiteiten willen laten proeven.

Dag 9: Marrakesh – Atlasgebergte

Vandaag maakt u kennis met de Berberse manier van het leven in de Hoge Atlasgebergte. U rijdt naar het nabijgelegen stadje Imlil, waar de deskundige berggids u staat op te wachten. U maakt een wandeling door fenomenale landschappen en waar u alles leert over de lokale flora en fauna, maar ook de cultuur en geschiedenis. U ontvangt een vers bereide maaltijd bij een lokaal familie thuis, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op de berg Toubkal. U rijdt vervolgens terug naar Marrakesh, voor een diner in uw hotel.

Dag 10: Marrakesh - Amsterdam

U verlaat Marokko en wordt middels een transfer naar de luchthaven van Marrakesh gebracht. Hiervandaan vliegt u naar Amsterdam. Welkom thuis na deze indrukwekkende reis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Marokko de 'place to be' is voor fotografen vanwege de prachtig gekleurde minaretten, de oude souks, de uitgestrekte woestijn en natuurlijk het eten?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl