Rondreis langs de hoogtepunten van Peru

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek het pure Peru
  • Spot de nationale Cock of the Rock
  • Verken het culinaire Lima
  • Heldergroene natuur in de Amazone
  • Majestueus Machu Picchu
  • De Heilige Vallei en koloniaal Cusco

Ontdek in 16 dagen één van de meest gevarieerde bestemmingen van Latijns-Amerika. Het erfgoed van de Inca’s, koloniale steden en het Amazonegebied bieden samen een fantastische mix van cultuur en natuur. Wij brengen u naar de hoogtepunten van Peru, laten u ervaren hoe het is om op een rieteiland te leven en leiden u in alle rust door Machu Picchu.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Lima

Uw reis naar Peru staat op het punt van beginnen. U vliegt met KLM rechtstreeks naar Lima, de hoofdstad van Peru. Hier landt u dezelfde dag en na aankomst wordt u vriendelijk ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie gebracht op de luchthaven. Hier komt u bij van de lange vlucht en maakt u zich klaar voor uw reis langs de hoogtepunten van dit schitterende land.  

Dag 2: Lima – Arequipa

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht vanwaar u per binnenlandse vlucht naar Arequipa vliegt. Hier went u op 2.400 meter aan de hoogte. In de middag ontdekt u ‘de witte stad’ tijdens een stadstour waarbij u het koloniale karakter ontdekt in de wijk San Lazaro, waar Arequipa ooit ontstaan is. In het Santa Catalinaklooster bewondert u de kleurige muren van de verschillende patio’s en bij het Carmen Alto uitkijkpunt geniet u van een prachtig uitzicht gevuld met vulkanen en uitgestrekte grasvelden.  

Dag 3: Arequipa – Colca Canyon

U reist vandaag naar de indrukwekkende Colca Canyon, ongetwijfeld vergezeld door kuddes lama’s, alpaca’s en vicuña’s in het prachtige hoogland. De Colca Canyon is een vallei die tweemaal zo diep is als de Grand Canyon. Hier kunt u de grootste vogel van het continent spotten, namelijk de condor. De oorspronkelijke bewoners, de Collaguas, verbouwen nog steeds hun gewassen op de pre-Columbiaanse terrassen. U kunt er genieten van het prachtige uitzicht, een oud stadje bezoeken of relaxen in thermale baden. Ook de avontuurlijke reiziger kan hier zijn hart ophalen en gaan raften of lange wandeltochten maken. 

Dag 4: Colca Canyon - Puno

Vroeg in de morgen brengt u een bezoek aan `Cruz del Condor` waar u kans maakt om de grootste vogel van de Andes te bewonderen. Bij Cruz del Condor neemt u plaats op de rotsen boven een canyon. Andescondors vliegen vlak langs u heen, op weg naar de kust. Magisch. Hierna bezoekt u een aantal oude stadjes zoals Lari, Maca en Yanque. De inwoners wonen nog in 500 jaar oude huisjes die soms nog door de Inca`s gebouwd zijn. Bezoek hier de kerkjes, bewonder de kleurrijke traditionele kleding van de inwoners en zie de mensen op hun akkers werken. Tot slot reist u door naar Puno aan het Titicacameer.

Dag 5: Puno

Het Titicacameer vormt de grens tussen Peru en Bolivia. De Urosindianen leven er op een erg bijzondere plek: zelfgebouwde rieteilanden. Met een lokale gids, die de taal en de gewoontes van de Uros kent, bezoekt u een lokale familie. U ontdekt hoe de Uros hun eiland drijvende houden, hoe ze hun kleurrijke kleding maken en hoe ze op traditionele wijze vis vangen. 

Dag 6: Puno - Heilige Vallei

Vandaag maakt u een prachtige treinreis naar Cuzco. Vanuit daar wordt u naar uw lodge in de Heilige Vallei gebracht. 

Dag 7: Heilige Vallei

Vandaag bezoekt u de afgelegen plaatsen in de Heilige Vallei. Ontdek de schoonheid en het unieke kerkje van het pittoreske Andesdorp Chincherco. Bezoek vervolgens Moray, een experimenteel gebied uit de Incatijd voor het opslaan en verbouwen van gewassen. Maar ook een bezoek aan de zoutpannen van Maras mag niet ontbreken. Het contrast van de witte bronnen en de groene vallei is indrukwekkend en onmisbaar tijdens uw ontdekkingstocht door de Heilige Vallei. 

Dag 8: Machu Picchu

Het magische Machu Picchu is de best bewaarde Incastad van Peru. U komt er per trein vanuit Ollantaytambo. Uw privégids leidt u daarna rond in het prachtige Machu Picchu. Geheel afgeschermd van de buitenwereld en hooggelegen op een berg ligt Machu Picchu, de meest spectaculaire ruïnestad van Zuid-Amerika. Door de geïsoleerde ligging zijn de ruïnes nooit gevonden door de Spanjaarden, waardoor ze bijzonder goed bewaard zijn gebleven. Machu Picchu is in alle opzichten adembenemend te noemen. Niet voor niets is deze mysterieuze ruïne verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. In de namiddag reist u per trein naar Poroy vanwaar u per privétransfer naar uw accommodatie wordt gebracht in Cuzco. 

Dag 9: Cuzco

Dat Cusco geliefd is, begrijpt u meteen: u komt tijd te kort voor alle prachtige kerken en kloosters, kleurrijke markten, Incastraten en gezellige terrassen en restaurants. Vanaf de ruïnes van Sacsayhuaman geniet u van het uitzicht op de vroegere hoofdstad van het Incarijk – en ziet u opeens dat de stad gebouwd is in de vorm van een poema. Wilt u Cusco op een ander niveau ervaren? We laten u graag kennis maken kunstenaars, archeologen of andere Peruanen die uw passie delen. 

Dag 10: Cuzco - Amazone

In de ochtend verlaat u de hooglanden van Cuzco en reist u per vliegtuig naar Puerto Maldonado in de Amazone. Aldaar is het nog zo'n 3,5 uur reizen naar uw junglelodge. Het is de enige lodge in het Tambopata National Reserve. Na een hartelijke ontvangst is al tijd voor uw eerste jungle wandelingen, waar u grote kans heeft op het spotten van brulapen en springapen. Optioneel kunt ook nog een nachtwandeling doen. 

Dag 11 - 12: Amazone

In de morgen wordt u gewerkt door het zinderende geluid van de jungle en gaat u op zoek naar vroege vogels. U zulk diverse ara's en papagaaien trekken in de mooiste kleuren. Later op de dag kunt u een wandeling maken waarin u veel soorten apen kunt zien. Ook maakt u nog een boottocht op de junglerivier. In de avond wordt u door een wetenschapper verder geinformeerd over het gebied. Ook de volgende dag gaat u nog met uw gids op pad om de geheimen van de jungle te ontdekken en sluit u af met een sunset cruise. 

Dag 13: Amazone - Lima

Dan is het tijd om de jungle vaarwel te heten en terug te keren naar de bewoonde wereld. U vliegt vanuit Puerto Maldonado terug naar de hoofdstad Lima, een schril contrast met waar u zich de afgelopen dagen bevond. U wordt naar uw exclusieve accommodatie in de wijk Barranco gebracht.

Dag 14: Lima

De culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika leert u pas écht kennen op die plekken waar de inwoners ook komen. Met een gids maakt u een tour door de culinaire hoofdstad Lima. U proeft en ruikt u de basis van klassieke Peruaanse gerechten. Dat er niet altijd een sterrenmaaltijd nodig is om de ingrediënten tot hun recht te laten komen, ontdekt u vandaag. Geniet van biologische Peruaanse koffie in een traditionele branderij, bezoek een lokale markt, nip van een exotische milkshake in een verborgen tuincafé, proef het lokale fruit en een pisco sour. Sluit af met een heerlijke lunch in een restaurant met uitzicht op de pre-Incan ruïnes.

Dag 15 – 16: Lima – Amsterdam

Er is er een einde gekomen aan uw rondreis langs de hoogtepunten van Peru. U vliegt vanuit Lima terug naar Amsterdam. De volgende dag landt u met een koffer vol nieuwe herinneringen op Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de intercontinentale vluchten, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Machu Picchu letterlijk vertaald ‘oude bergtop’ betekend? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl