Beleef Peru

Hoogtepunten van deze reis

  • Koloniaal Cuzco
  • Condors spotten in de Colca Canyon
  • Heilige Vallei met boeiende steden en ruïnes
  • Machu Picchu via de Inca Trail
  • Verblijf in de Amazonejungle
  • Varen over het Titicacameer

Beleef het beste van Peru tijdens deze rondreis. Ervaar de Colca Canyon, loop naar de Machu Picchu over de Inca Trail, vaar over het Titicacameer en verblijf in het Amazonegebied. Al deze elementen zijn voor u samengebracht in één reis.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Lima

U vliegt vanaf Schiphol Airport naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Herstel van de vlucht en bereidt u voor op de prachtige reis die u gaat maken.

Dag 2: Lima

Vandaag maakt u een stadstour met de nadruk op de geschiedenis van Lima. U wandelt door het historische centrum dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. U bezoekt plaatsen die dateren uit de pre-Spaanse en uit de koloniale tijd. Zo ziet u de Plaza de Armas met zijn koloniale gebouwen zoals het regeringspaleis, het gemeentehuis en de Kathedraal van Lima. Daarna brengt u een bezoek aan het San Franciscoklooster. Hier kunt u behalve het museum ook het fascinerende netwerk van de catacomben bezoeken. Als afsluiting brengt u een bezoek aan het Rafael Larco Herrera Museum, het interessantste museum van het land. Hier laat men op een indrukwekkende manier de mooiste kunstcollecties goud en zilver uit de pre-Spaanse tijd zien.  

Dag 3: Lima - Arequipa

U vliegt naar Arequipa dat ook wel de ‘witte stad’ wordt genoemd. Arequipa wordt omringd door vulkanen en u zult merken dat u zich al op een iets grotere hoogte bevindt.

Dag 4: Arequipa

De dag begint met een bezoek aan het Museo Santuarios Andinos. In dit museum wordt de mummie Juanita bewaard, een Incameisje dat in de 15e eeuw aan de goden geofferd werd. Haar lichaam is tot haar vondst in de jaren ’90 in ijs begraven, en daardoor is deze ‘ijsprinses’ een van de best bewaarde mummies ter wereld. U brengt ook nog een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Het klooster is goed bewaard gebleven en wordt ook wel ‘een stad in de stad’ genoemd vanwege de grootte, haar prachtige fonteinen en de sfeervolle straatjes.

Dag 5: Arequipa - Colca Canyon

U laat Arequipa achter u en in de ochtend begint de meerdaagse tocht naar de Colca Canyon. Geniet van het ruige landschap met de prachtige vergezichten. Wie weet spot u wel een alpaca of een lama! Op tal van plaatsen zijn de bergterrassen te zien, welke wel duizend jaar oud zijn en ontstonden in de tijd van de Inca’s. Deze oplopende akkers worden nog steeds door boeren gebruikt om hun gewassen te verbouwen. In het traditionele stadje Chivay geniet u van een lunch. U overnacht de komende twee nachten aan de oevers van de rivier Colca.

Dag 6: Colca Canyon

U vertrekt al vroeg in de ochtend naar de Colca Canyon die veel dieper is dan de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Dit gigantische kloofdal is het leefgebied van de Andescondor. Met een beetje geluk kunt u vanaf het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’ zien hoe de condors met een vleugelwijdte van ruim drie meter boven het ravijn zweven. U kunt de canyon ook via een korte wandelroute door het unieke landschap beter leren kennen. Na deze indrukwekkende ochtend brengt de gids u naar meer interessante plekken in deze omgeving met steeds de machtige Colca Canyon op de achtergrond. Geniet onderweg van het ruige landschap met zijn prachtige vergezichten.

Dag 7: Colca Canyon - Puno

Vandaag reist u verder naar Puno aan het Titicacameer, het hoogstgelegen bevaarbare water ter wereld. Het Titicacameer is ook een van de grootste meren van Zuid-Amerika en grenst aan Bolivia. Voordat u op een grotere hoogte arriveert maakt u een prachtige rit door de hooglanden met verschillende stops. Ons reisdoel, de stad Puno, ligt op bijna 4.000 meter boven zeeniveau. Na aankomst in deze stad kunt u het centrum verkennen. U verblijft de komende twee nachten in Puno.

Dag 8: Puno

Vandaag maakt u een excursie met de boot naar de Uros-eilanden in het Titicacameer. Dit zijn meer dan 50 drijvende rieteilanden waar u het traditionele leven van de indianen kunt ervaren. Niet alleen de eilanden maar ook de boten en huizen zijn van riet gemaakt. U leert meer over de geschiedenis en de leefstijl van deze inspirerende mensen. Daarna vaart u naar het eiland Taquile dat beroemd is om zijn breiende mannen en wevende vrouwen. De dorpsgemeenschap hier draagt kleurrijke kleding die met de hand wordt gemaakt. De bevolking leeft al eeuwen van hun textielproducten. De kenmerkende Peruaanse wollen puntmutsen komen hier vandaan. Opmerkelijk is dat dit autoloze eiland geen forse wegen kent maar alleen landbouwterrassen en bospaden. Het hoogste punt van Taquile is in het belangrijkste dorp en dat ligt op 4.050 meter hoogte. Deze plaats kunt u op eigen gelegenheid bezoeken. Bij deze tocht is de lunch inbegrepen. Met een beetje geluk kunt u dan bij helder weer in de verte het buurland Bolivia zien!

Dag 9: Puno - Cuzco

Met de luxe Titicaca trein reist u door Peru naar Cuzco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk. De reis duurt circa 10,5 uur, en in die tijd kunt u zich heerlijk ontspannen en genieten van de prachtige uitzichten. De Titicaca trein staat bekend om de uitstekende service. Als u aankomt in Cuzco wordt u opgehaald van het treinstation en naar uw accommodatie gebracht, waar u de komende twee nachten verblijft.

Dag 10: Cuzco

Cuzco ligt 3.400 meter boven de zeespiegel. Het is een van de beste plekken om u in de rijke geschiedenis van Peru te verdiepen. De stad wordt niet voor niets ‘de navel van de aarde’ genoemd. Deze naam stamt uit de tijd dat de Incabeschaving haar hoogtepunt kende en Cuzco nog hoofdstad van het Incarijk was. U zult hier behalve Incamuren en tempels ook koloniale herenhuizen en prachtige katholieke kerken zien. Door de combinatie van historie, haar goedbewaard koloniale centrum én de flair van een moderne stad, is Cuzco een van de meest fascinerende steden in Peru.  In de ochtend bezoekt u enkele ruïnes in de omgeving van Cuzco. In de middag maakt u met een Engelssprekende gids een halve dag lang een tour door de stad. Al wandelend bezoekt u in het centrum de prachtige bouwwerken uit de Spaans-koloniale tijd en u ziet de overblijfselen uit de Incatijd. De kathedraal is bijzonder indrukwekkend en een van de grootste van Zuid-Amerika. Door smalle steegjes bereikt u Corichanca, ooit de belangrijkste zonnetempel van de Inca’s. De Spanjaarden bouwden er de kerk van Santo Domingo bovenop. Een bezoek aan de kleurrijke markt van San Pedro ontbreekt niet.

Dag 11: Cuzco - Heilige Vallei

De komende twee dagen verblijft u in de Heilige Vallei. Dit is de directe omgeving van Cuzco waar indrukwekkende Inca ruïnes te vinden zijn. Het landschap bestaat uit uitgestrekte akkers, kleine dorpen en hoge bergpieken op de achtergrond. U bezoekt het dorp Pisac waar indrukwekkende terrashellingen uit de Incatijd bewaard zijn gebleven. Houdt u van winkelen? Dan mag op marktdagen een bezoek aan de gekleurde markt niet ontbreken. Hier worden onder andere handgemaakte spulletjes, alpaca kleding, muziekinstrumenten, antiek, juwelen en geweven goederen verkocht. Ook kunt u de lekkerste empañadas proeven. In de middag reist u verder naar Ollantaytambo in de Heilige Vallei vanwaar u vanaf het fort mooie uitzichten over dat dal heeft. Dit fort speelde in de geschiedenis van Peru een rol omdat Spanjaarden hier een strijd tegen Inca’s verloren. De smalle straatjes en ingenieuze waterkanalen uit het Inca tijdperk zijn hier goed terug te vinden. Daarna wordt u naar uw hotel in de Heilige Vallei gebracht waar u de komende twee nachten verblijft.

Dag 12: Heilige Vallei

Vandaag maakt u een tocht naar het authentieke dorp Chinchero. Hier vindt u overblijfselen van de koninklijke haciënda van Tupac Inca Yupanqui. Er staan prachtige koloniale tempels die gebouwd zijn op de fundamenten van de Inca bouwwerken. Ook brengt u een bezoek aan de unieke zoutterrassen van Maras en de terrasvormige proefvelden van de Inca’s in Moray. Sinds de pre-Incatijd wordt zout bij Maras gewonnen; het zoute water verdampt in de zon en zout blijft in de witte terrassen over. Het winnen van zout wordt hier tot op de dag van vandaag met de hand gedaan. Het uitzicht over het complex met bijna 3.000 putten is spectaculair. U kunt een wandeling door het doolhof aan paden maken en het is een prachtige plek om te fotograferen. Vervolgens reist u naar de cirkels van Moray, een belangrijk agrarisch ‘amfitheater’ met proefvelden uit de tijd van de Inca’s. Deze cirkelterrassen werden geconstrueerd met stenen en ze liggen afdalend naar een vulkanische krater. In een gelijkmatige opbouw bereiken de cirkels een diepte van 150 meter. In de diepste cirkels vinden nog regelmatig ceremonies plaats die dan zijn toegewijd aan de aarde (Pacha Mama).

Dag 13: Heilige Vallei - Machu Picchu

Vandaag loopt u samen met uw privégids een stukje van de eeuwenoude Incatrail naar Machu Picchu. Per transfer wordt u vroeg in de ochtend naar het station van Ollantayambo gebracht. De Vistadome trein reist door de Urubamba vallei en stopt bij kilometerpaal 104 waar de hike naar Machu Picchu begint. Het tempo van de tocht is vrij laag, vanwege de hoogte. U loopt vandaag elf kilometer in een uur of zes. Het laagste punt is 2181 meter en het hoogste punt vandaag 2700 meter. U ziet de indrukwekkende Urubamba Canyon die is omgeven door bergen met witte toppen. Daarna komt u aan bij de Winay Wayna Ruïnes. U loopt over de klassieke Incatrail, vanaf de ruïnes naar de Intipunku, de zonnepoort, die uitzicht op de indrukwekkende Machu Picchu ruïnes biedt. Hier krijgt u de eerste glimp over deze prachtige ruïnestad. Hierna wandelt u naar het dorpje Aguas Calientes waar u overnacht. Lunch is vandaag inclusief.

Dag 14: Machu Picchu - Cuzco

U bezoekt onder leiding van een Engelssprekende gids in de vroege ochtend Machu Picchu. U ziet de tempels, observatiepunten en watersystemen. U kunt zelf ook nog de tijd nemen om hier op eigen gelegenheid rond te kijken. In de middag reist u per Vistadome trein naar het station van Poroy. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht in Cuzco.

Dag 15 - 16: Cuzco

U kunt Cuzco verder op eigen gelegenheid ontdekken en bijkomen van de prachtige voorgaande reisdagen. Geniet van de heerlijke Peruviaanse keuken en sla de leukste souvenirs in. De volgende dag loopt u met uw privégids naar de bekend Rainbouw Mountain. Dit is een pittige hike, die wordt beloond met een van de mooiste uitzichten van de Andes.

Dag 17: Cuzco - Amazone

U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Cuzco gebracht voor uw vlucht naar Puerto Maldonado in de Peruaanse Amazone. Hier wordt u per boot in ongeveer 45 minuten naar uw luxe junglelodge gebracht. Na een vriendelijk ontvangst maakt u voor het eerst kennis met het regenwoud waar u een unieke variatie aan flora en fauna bewondert. Rond schemering staat er een boottocht op het programma waarbij u ontwakende nachtdieren kunt spotten.

Dag 18 - 19: Amazone

Deze dagen brengt u door in het prachtige Tambopata National Reserve. Leer alles over plantsoorten en ontdek de vele wandelpaden die de lodge omringen. U ontdekt de spectaculaire natuur van Peru onder leiding van een gids, te voet en per kano. Gelukkig ziet uw gids alles. Bewonder papegaaien die zich voeden op de kleiwanden en bewonder een fabuleus uitzicht over het regenwoud op de canopy walk. ’s Ochtends vroeg, laat in de middag of zelfs ’s nachts gaat u deze dagen op pad om zo dicht mogelijk bij de natuur te komen. In uw bed luistert u naar een rustgevend dierenconcert. En voelt u zich heel dicht bij de natuur.

Dag 20: Amazone - Lima

Vandaag is het tijd om de prachtige jungle achter u te laten. Afhankelijk van de vluchttijd is er in de ochtend misschien nog tijd voor een laatste boottocht of wandeling. U vaart per boot terug naar Puerto Maldonado en u wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Lima. Bij aankomst op de luchthaven brengt men u naar uw hotel.

Dag 21 - 22: Lima - Amsterdam

In de morgen sluit u uw reis af met een gastronomische tour door Lima, gevolgd door een lunch. Daarna wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw KLM retourvlucht Amsterdam - Lima, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt, diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De geïsoleerde ligging van Machu Picchu heeft ervoor gezorgd dat de indrukwekkende tempels bespaard zijn gebleven van plunderingen door de Spaanse overheersers.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl