Vreemde vogels in Panama

Hoogtepunten van deze reis

  • Pipeline Road in Soberania National Park
  • Verblijf in het nevelwoud van Mount Totumas
  • Op zoek naar de quetzal vogel
  • Vogeleiland Isla Bastimentos
  • Het groene Metropolitan Natural Park in Panama Stad
  • Reis voor vogel- en natuurliefhebbers

Vogelparadijs Panama herbergt maar liefst meer dan 690 verschillende soorten vogels. Hoeveel weet u er te spotten tijdens deze reis? Wij brengen u in 16 dagen naar de beste plekken om vogels te bekijken waaronder Soberania National Park, Mount Totumas Cloud Forest en Isla Bastimentos, onderdeel van de Bocas del Toro archipel. Een reis geschikt voor echte vogel- en natuurliefhebbers.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Panama Stad

Met een rechtstreekse vlucht van de KLM vliegt u naar Panama Stad. Na aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk verwelkomt door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel voor de komende twee nachten gebracht. Panama Stad is de meest kosmopolitische hoofdstad van Midden-Amerika. De stad bestaat uit een historisch, herbouwd en modern gedeelte, en wordt omringd door een prachtige natuur. 

Dag 2: Panamakanaal

Een bezoek aan Panama is niet compleet zonder een bezoek aan het Panamakanaal. U reist naar de Miraflores Locks, de meest bekende sluizen van het Panamakanaal. Hier ziet u enorme schepen de doorvaart maken. Ook bezoekt u het bezoekerscentrum waar u meer te weten komt over de historie van het kanaal en de technische en ecologische aspecten.

Dag 3: Panama Stad

Vandaag brengt u een bezoek aan het Soberania National Park, bekend om haar diversiteit aan exotische tropische vogels. Met een gespecialiseerde gids rijdt u naar Gamboa, het beginpunt van de beroemde Pipeline Road, één van 's werelds bekendste plaatsen om vogels te spotten. Samen met u gids wandelt u langs deze onverharde weg, dwars door het hart van het nationale park, naar het Panama Rainforest Discovery Center. De Pipeline Road heeft al diverse records op haar naam staan. In een periode van 24 uur werden maar liefst 367 verschillende soorten vogels geteld. U kunt hier onder andere de kleurrijke motmot en trogon spotten. Bij het bezoekerscentrum kunt u dertien soorten kolibries bewonderen. Beklim de veertig meter hoge toren om op hoogte het bladerdak te observeren. Wellicht ziet u een cotinga of toekan. Het uitkijkplatform bij het meer is de perfecte plek om watervogels te bekijken waaronder de leljacana, dwergfuut en reiger.

Dag 4: Panama Stad - Mount Totumas Cloud Forest

Na het ontbijt wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar David. Bij aankomst volgt een transfer naar het Mount Totumas Cloud Forest,  een 400 hectare groot reservaat dat grenst aan La Amistad National Park. In het nevelwoud leven maar liefst 258 verschillende soorten vogels. Het park herbergt 30 kilometer aan wandelpaden.

Dag 5: Mount Totumas Cloud Forest

Vandaag gaat u een halve dag met een gids op pad om vogels te spotten. U zult ervan staan te kijken hoeveel de gids u kunt vertellen over het vogelrijk van Panama. U hoeft daarvoor niet ver te reizen, want het cloudforest is overal rondom de lodge te vinden.

Dag 6: Mount Totumas Cloud Forest

Een vrije dag om op zoek te gaan naar bijzondere vogels. U kunt één van de acht uitgezette wandelroutes door het reservaat volgen. Indien u wenst kan een gids worden bijgeboekt. Naast vogels heeft u ook kans om grotere wilde dieren te spotten waaronder apen, bergleeuwen en jaguars. Maar de laatste twee genoemde roofdieren blijven liever uit de buurt van mensen.

Dag 7: Mount Totumas Cloud Forest - Boquete

Uw reis gaat verder naar het charmante bergdorpje Boquete, gelegen op de oostelijk helling van de Barú vulkaan. De regio staat niet alleen bekend om haar sinaasappelen en koffie maar leent zich ook uitstekend voor het spotten van vogels. U gaat naar Hancienda Mamecillo, gelegen in de hooglanden van Chiriquí. Het wandelpad loopt parallel aan de rivier, waar meer dan honderden vogelsoorten leven waaronder de beroemde quetzal vogel. Wellicht spot u naast zeldzame vogels ook een witkopkapucijnaapje. Op de wandelroute heeft u ook zicht op enkele van Boquete's mooiste watervallen.

Dag 8: Boquete

Vandaag bezoekt u een koffieplantage waar u meer leert over het verbouwen van koffie. Deze koffieboerderij is al meer dan dertig jaar in bedrijf en het proeven van een kopje koffie mag natuurlijk niet ontbreken. Ook maakt u een prachtige wandeling langs een van de oudste bomen van Panama, van 800 jaar.

Dag 9: Boquete

Een leuke manier om te natuur rondom Boquete te aanschouwen is vanaf de hangbruggen, waarvandaan u beter de boomtoppen in de gaten kunt houden. Naast vogelspotten heeft u ook mooie uitzichten op rivieren, watervallen en de indrukwekkende Baru vulkaan.

Dag 10: Boquete - Isla Bastimentos

Vanuit Boquete reist u per transfer verder naar Almirante en vervolgens per boot naar Isla Bastimentos, onderdeel van de archipel Bocas del Toro. Het eiland Isla Bastimentos heeft veel te bieden aan natuurliefhebbers. Dankzij de ligging tussen verschillende hoogtezones, van het hooggelegen Amistad National Park tot aan het laaggelegen regenwoud dat grenst aan de Caribische zee, kent dit gebied een enorme biodiversiteit. U overnacht in Tranquilo Bay, gelegen in een natuurreservaat van meer dan 200 hectare groot.

Dag 11-13: Isla Bastimentos

Twee vrije dagen om dit prachtig eiland met het gelijknamige nationale park te ontdekken. In het reservaat rondom Tranquilo Bay zijn meer dan 200 vogelsoorten geteld. En kijkend naar nabijgelegen vogelrijke gebieden in de omgeving, komt het aantal uit op meer dan 500. Een prima locatie dus voor vogelliefhebbers. Naast tochten waarbij u op zoek gaat naar vogels en ander wildlife kunt u er ook kajakken, vissen en snorkelen. 

Dag 14: Isla Bastimentos - Panama Stad

Met een binnenlandse vlucht vliegt u vanuit Bocas del Toro terug naar Panama Stad. Geniet van een laatste avond uit in het bruisende Casco Viejo onder leiding met een gids voordat u terugkeert naar Nederland. U maakt kennis met de mooiste plekjes uit de rijke historie van Panama onder het genot van een verfrissend drankje.

Dag 15-16: Panama Stad - Amsterdam

De tijd is aangebroken om terug te vliegen naar Nederland. Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Op dag 16 landt u op Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstelen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vlucht, vervoer ter plaatste, overnachtingen, diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De illustere harpij-arend de nationale vogel van Panama is? Het is één van de grootste arenden ter wereld.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl