Prachtig Panama

Hoogtepunten van deze reis

  • De ongerepte jungle van Panama
  • De indrukwekkende sluizen van het Panamakanaal
  • Het moderne en koloniale Panama-stad
  • Glooiende heuvels bij Boquete
  • De tropische eilanden van Bocas del Toro
  • Proeven van heerlijke koffie

Beleef het veelzijdige Panama. Geniet van de heldergroene jungle in Boquete, bewonder het majestueuze Panamakanaal, struin door Panama-stad en vertoef op de paradijselijke stranden van Bocas del Toro. U kunt deze reis door Panama uitstekend combineren met buurland Costa Rica.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Panama-Stad

U vliegt met KLM rechtstreeks naar de hoofdstad van Panama, Panama-stad, waar u dezelfde dag arriveert. Na aankomst in Panama-stad wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en per privétransfer naar uw hotel in Panama-stad gebracht. Naast winkels, een bruisend uitgaansleven en moderne gebouwen zijn er ook schitterende straten en pleinen uit de koloniale tijd. Panama-stad ligt ten oosten van het Panamakanaal en aan de Grote Oceaan, en is tevens uw startpunt voor een onvergetelijke reis door Panama.

Dag 2: Panama-Stad

‘s Ochtends gaat u samen met uw Engelssprekende privégids een bezoek brengen aan het beroemde Panamakanaal en maakt u een korte stadstour door het bruisende Panama-stad. U reist naar de Miraflores Locks, de meest bekende sluizen van het Panamakanaal. Hier ziet u enorme schepen de doorvaart maken. Ook bezoekt u het bezoekerscentrum waar u meer te weten komt over de historie van het kanaal en de technische en ecologische aspecten. Hierna gaat u terug naar het centrum waar u een wandeling maakt door de historische en koloniale wijk Casco Viejo. Casco Viejo heeft in 1997 een plekje weten te bemachtigen op de Unesco-werelderfgoedlijst. Hier vindt u onder meer het presidentiële paleis, het Nationaal Theater, de kathedraal en vele kleine restaurants en souvenirwinkeltjes.

Dag 3: Panama-Stad

Vandaag bent u te gast in een traditioneel Embera dorpje, waar u kennismaakt met de rituelen en gewoonten van dit indianenvolk. Zo krijgt u uitleg over de werking van medicinale planten en maakt u een wandeling door de jungle. U bereikt de jungle door een autorit naar het Alajuelameer om vervolgens per kanoboot naar het dorpje te varen. De Emberas, heten u welkom met hun prachtige lichaamsschilderijen en zullen u kennis laten maken met hun sierlijke cultuur, de traditionele dans en opmerkelijke ambacht. Proef de traditionele visschotel die in porties op bananenbladeren worden uitgedeeld. Hierna maakt u een wandeling door het dorp en keert u vervolgens terug naar de stad waar u aan het einde van de middag arriveert.

Dag 4: Panama-Stad – Bocas del Toro

Vandaag reist u naar de tropische eilandengroep van Bocas del Toro. U wordt per privétransfer naar de luchthaven gebracht van Panama-stad en vliegt vervolgens naar de eilandengroep. Geniet van de groene jungle, mooie stranden, koraalriffen en wildlife en waan u in een waar paradijs. De vriendelijke bevolking en de Caribische, ontspannen sfeer maken uw verblijf onvergetelijk.

Dag 5: Bocas del Toro

Vandaag bezoekt u het nationale park Bastimentos met prachtige stranden en kristalheldere wateren. De meeste van deze stranden worden door schildpadden gebruikt om zich te nestelen tussen april en september. Het Bastimentos Island National Park was het Panama’s eerste marine park en staat voornamelijk bekend om Cayos Zapatillas. Deze twee paradijselijke eilanden bieden fantastische snorkel- en duikmogelijkheden. Ook maakt u een tocht door de mangroves waar u met geluk dolfijnen of schildpadden kunt zien.

Dag 6: Bocas del Toro

Deze dag heeft u ter vrije besteding om te ontspannen of optionele activiteiten te ondernemen. Zo kunt u een bezoek brengen aan Boca del Drago, een schilderachtig strand in het noordwesten van Isla Colón. Gelegen langs de Caribische kust van Panama in de Bocas del Toro archipel, is dit strand een ideale plek om te ontspannen voor een dag en te genieten van de prachtige onderwaterwereld.

Dag 7: Bocas del Toro – Boquete

U laat het paradijselijke Bocas del Toro achter u en reist per watertaxi en transfer naar Boquete, gelegen in het binnenland van Panama. Dit hooggelegen, rustige stadje in het oosten van het land wordt omringd door heldergroene natuur en de vulkaan Mount Baru. In de omgeving van dit stadje vindt u naast bloemen-, fruit- en groenteteelt ook koffieplantages. Boquete is de ideale uitvalsbasis voor het maken van prachtige wandelingen en het ondernemen van avontuurlijke activiteiten waaronder raften en klimmen.

Dag 8: Boquete

In de ochtend bezoekt u een koffieplantage waar u meer leert over het verbouwen van koffie. Deze koffieboerderij is al meer dan dertig jaar in bedrijf en het proeven van een kopje koffie mag natuurlijk niet ontbreken. In de middag kunt u optioneel, onder begeleiding van een deskundige gids, een mooie wandeling maken door het nevelwoud naar de Lost Waterfalls. De watervallen liggen aan de voet van de Barú vulkaan. De goed onderhouden paden banen een weg door het dichte en ongerepte bosgebied en biedt onderweg naar de watervallen adembenemende uitzichten.

Dag 9-10: Boquete – Panama-stad - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door Panama. U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven gebracht van David. U vliegt vervolgens, via Panama-stad, terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 

Tip: combineer deze rondreis door Panama met een bezoek aan Costa Rica. Wij adviseren u graag.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer ter plaatse, binnenlandse vluchten, overnachtingen, diverse maaltijden en excursies inbegrepen.

Wist u dat

Het Panamakanaal is ruim 81 kilometer lang en verbindt de Caribische Zee met de Grote Oceaan.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl