De highlights van Chili

Hoogtepunten van deze reis

  • Grootste variëteit in landschappen
  • Droogste woestijn van Atacama in het noorden
  • Spectaculaire natuur in Patagonië
  • Magie van Paaseiland
  • Mooiste lodges van het land
  • Flexibiliteit met all inclusive verblijven

Deze 16-daagse rondreis is het neusje van de zalm in Chili. U bezoekt vanuit de hoofdstad Santiago de drie meest bekende hoogtepunten van het land: de droogste woestijn ter wereld van Atacama, de befaamde ‘Moai’ koppen op Paaseiland en de spectaculaire natuur van Torres del Paine in Patagonië. Uw verblijft in de meest exclusieve accommodatie op all inclusive basis met activiteiten op maat onder leiding van deskundige gidsen.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Santiago de Chile

Uw avontuur naar Chili staat op het punt van beginnen. U vliegt met KLM via Buenos Aires naar de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile. Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en uw exclusieve accommodatie in de stad gebracht.

Dag 3: Santiago de Chile

Vandaag gaat u de stad in een halve dag per fiets verkennen. U start bij Café Literario in Parque Balmaceda en fiets lang bekende hoogtepunten als: Fuente Alemana, Parque Forestal, GAM Cultural Center, Mercado Central, als ook het historische stadscentrum en voormalig treinstation Mapocho. Daarnaast brengt de tour u ook naar Parque los Reyes en de karakteristieke wijk Yungay; een wijk vol met juweeltjes van cultuur en architectuur. Op het terras aan Plaza Brazil geniet u van een korte pauze terwijl u kijkt op overblijfselen van de voormalige statige woningen uit de 19e eeuw.  Vooral interessant zijn de straatjes van de wijk Concha y Toro die samenkomen in een centrale pleintje: het gebied werd in 1989 uitgeroepen vanwege zijn architectonische verscheidenheid. Alvorens u eindigt bij het Museo de la Memoria fiets u verder door de steegjes Lucrecia Valdés, Adriana Cousiño en Hurtado Rodriguez. Na uw picknicklunch fiets u, via La Moneda (het presidentiële paleis) terug naar het startpunt.

Dag 4: Santiago de Chile - Atacama

Uw eerste avontuur tijdens deze onvergetelijke reis staat alweer op u te wachten. U vliegt vandaag naar het noorden van Chili waarna u naar de droogste woestijn ter wereld reist: de Atacamawoestijn. U verblijft in het oasestadje San Pedro de Atacama, dat is opgebouwd uit de inheemse materialen adobe en cactushout en ademt een relaxte sfeer uit. Dit stadje is de ideale uitvalsbasis om de komende dagen de Atacamawoestijn te verkennen. In de middag heeft u uw eerste kennismaking met het pittoreske dorpje Rio Grande en bezoekt u de indrukwekkende Regenboogvallei. 

Dag 5 - 6: Atacama

Deze dagen gaat u de indrukwekkende Atacamawoestijn verkennen. Met een gids gaat u op pad naar de El Tatio geisers, of bezoekt u de Salar de Atacama waar u in de woestijndorpjes kennis maakt met de Atacameñocultuur. Volg de wijnroute en bekijk hoe Chañar siroop wordt gemaakt. Zin in een fietstocht? Uw gids brengt laat u graag de beste routes zien. ’s Avonds verwondert u zich over de sterrenhemel met een ervaren astroloog.

Dag 7: Atacama - Puerto Natales

U vliegt vandaag via Santiango naar het zuiden van Chili waar het Torres del Paine Nationaal Park met recht de meest populaire trekpleister van Patagonië wordt beschouwd. In dit gebied ervaart u de ongerepte Andesnatuur op zijn puurst waar gletsjers, meren, steppen en wouden elkaar harmonieus afwisselen. U verblijft buiten het park bij het plaatsje Puerto Natales in een unieke historische accommodatie van waaruit u het nationaal park uitstekend kunt verkennen. 

Dag 8 - 9: Puerto Natales - Torres del Paine

U gaat op pad met een deskundige gids om het prachtige Torres Del Paine te gaan verkennen. Al rijdend door het park geniet u van de schoonheid van de natuurlijke omgeving. Bewonder het Nordenskjold meer, het Pehoé meer en bezoek de waterval van Salsto Grande. U treft het beste uitzicht bij Azul Lagune waar u uitkijkt over de enorme bergketens van het park. U maakt een aantal korte wandelingen om de mooiste plekjes van het park te ontdekken en de prachtige flora en fauna te bewonderen. Doet u liever een dagje rustig aan? Uw exclusieve accommodatie biedt voldoende faciliteiten ter ontspanning.

Dag 10: Puerto Natales - Santiago de Chili

Vandaag vliegt u terug naar de bewoonde wereld, en wel naar de hoofdstad Santiago. U keert terug in uw exclusieve accommodatie waar u even kunt onspannen en de ervaringen in Torres del Paine kunt verwerken, voordat u afreist naar het volgende hoogtepunten van deze reis.

Dag 11: Santiago de Chile - Paaseiland

U vliegt vandaag vanuit Santiago de Chile naar het bijzondere Paaseiland. Midden in de Stille Oceaan ligt een van ‘s werelds grootste openluchtmusea: Paaseiland. Het mysterieuze Paaseiland werd op Eerste Paasdag 1722 door de Nederlander Jacob Roggeveen ontdekt. Het eiland, dat door de lokale bevolking 'Rapa Nui' wordt genoemd, ligt midden in de Stille Oceaan op 3700 kilometer van de Chileense kust. Op dit heuvelachtige eiland vindt u de befaamde moai. Deze enorme standbeelden met hun merkwaardige koppen zijn de nalatenschap van de Polynesische stam Rapa Nui. 

Dag 12 - 13: Paaseiland

Uw gids laat u deze dagen graag kennis maken met cultuur en geschiedenis van Paaseiland. Hij of zij neemt u mee op tochten langs historische hoogtepunten en vertelt u over de birdman en het ceremoniële dorp Orongo. Maak een spectaculaire wandeling langs de oostelijke rand van de Rano Kau krater, die leidt naar Vai Atare en een onovertroffen uitzicht op de eilandjes voor de kust. Maar ook een klassieke rondrit over het eiland waarbij u de kustweg volgt langs de Maoi. Bewonder onder meer Ahu Tahai, Anakena, Te Pito Kura, Tongariki & Rano Raraku. Het is nog steeds een raadsel hoe de Paaseilanders er in zijn geslaagd om de wereldberoemde Moais (tot 23 meter hoge en tot 60 ton zware stenen reuzen) te verplaatsen. 

Dag 14: Paaseiland - Santiago de Chile

Nadat u kennis heeft gemaakt met het indrukwekkende Paaseiland vliegt u terug naar Santiago de Chile. Afhankelijk van uw vluchttijd kunt u nog genieten van een laatste rondrit over het eiland alvorens u in het vliegtuig stapt. Na aankomst in Santiago overnacht u in een accommodatie nabij de luchthaven. 

Dag 15 - 16: Santiago de Chile - Amsterdam

Helaas is er een eind gekomen aan uw rondreis door Chili. Vanuit Santiago de Chile vliegt u met de KLM via Buenos Aires terug naar Amsterdam, waar u de volgende morgen aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen op all inclusive basis, en dus meeste maaltijden en activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Paaseiland, met haar ligging op 3700 kilometer van de Chileense kust, het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld is? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl