Reisverhaal Argentinië, Brazilië en Chili: het ABC van Zuid-Amerika

18 Oct 2017

Thika Travel, Reisspecialist

Iedereen kent ze wel – de ABC eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Maar de ABC landen van Zuid-Amerika? Daar versta ik de drie grootste landen onder van dit eveneens enorme continent: Argentinië, Brazilië en Chili. OK, Chili is dan wel niet het derde grootste land qua oppervlakte noch aantal inwoners, maar wel in lengte! Elk van deze drie landen vormt een unieke en bovenal diverse reisbestemming. Er is genoeg om een heel alfabet mee te vullen, maar hierbij speciaal voor u een abc’tje per land!

Argentinië

Antarctica

Misschien niet de eerste gedachte bij Argentinië, maar het uiterste zuiden van dit land is dé uitvalsbasis voor een avontuurlijke expeditiecruise naar Antarctica. De havenstad Ushuaia staat geheel in het teken van de reizen naar dit witte continent. Voor wie dit een stap te ver gaat, zijn er ook prachtige boottochten over het Beagle kanaal om zeeleeuwen, albatrossen en pinguïns te spotten. 

Buenos Aires

Niet alleen de hoofdstad van Argentinië, maar ook de hoofdstad van de tango, dát is Buenos Aires. Professionele dansers voeren fantastische tangoshows op in grote theaterzalen, terwijl de porteños in meer intieme sfeer op straat dansen op de zondagsmarkt. Liever zelf een poging wagen in de milongas waar de locals hun moves laten zien? Ook dat kan! 

Cowboys

Wie aan Argentinië denkt, ziet stoere mannen voor zich die door de weidse pampa’s galopperen en ’s avonds grote stukken vlees roosteren op een open vuur. Deze Argentijnse cowboys, gaucho’s genaamd, zijn hét boegbeeld van het leven op het land. Een bezoek aan een gaucho is altijd te regelen, waarbij uiteraard een uitgebreide barbecue met een goed glas rode wijn niet mogen ontbreken. 

Brazilië

Amazone

De mystieke sfeer van de Amazone spreekt tot ieders verbeelding. De enorme varens, slingerende lianen en met mos begroeide bomen vormen samen met de kronkelende rivieren het leefgebied van onder andere anaconda’s, jaguars, papegaaien, brulapen en piranha’s. Geen wonder dat deze wildernis het decor is voor veel spannende boeken en films. 

Beach

Met meer dan 8.000 kilometer kust is het niet verwonderlijk dat Brazilië ook fantastische stranden heeft. Van stadsstranden zoals het bekende Copacabana in Rio de Janeiro tot de tropische zandstranden omringd door palmbomen bij Trancoso. Noemenswaardig zijn ook de adembenemende stranden op het duikeiland Fernando de Noronha en de eindeloze stranden bij kitesurfparadijs Jericoacoara.  

Carnaval, Caipirinha of Capoeira?

De ‘C’ is moeilijk kiezen. Het levendige carnaval in Rio is met de kleurrijke kostuums en swingende muziek uitgegroeid tot een wereldberoemd fenomeen. Minder bekend maar wel voortkomend uit de interessante geschiedenis van de slavernij is de capoeira danskunst. Maar uiteindelijk kies ik dan toch voor de caipirinha. Want wat gaat er nu boven een verfrissende cocktail onder de Braziliaanse zon?

Chili

Atacamawoestijn

Chili is het land van de extreme landschappen. In het noorden ligt de Atacamawoestijn, de droogste woestijn ter wereld, maar vervelen is hier niet snel aan de orde. De gigantische geisers, de maanvallei en de zoutvlaktes zijn spectaculaire landschappen die zo van een andere planeet lijken te komen. Tevens staat hier de grootste radiotelescoop ter wereld. Op geen enkele andere plek op aarde komt het heelal zo dichtbij!

Bergen

Behalve het feit dat Chili het langste land ter wereld is, ligt hier ook een groot deel van de langste bergketen ter wereld. Het Andesgebergte zorgt van noord tot zuid voor een grote diversiteit aan landschappen; woestijn in het noorden, meren en bossen in het midden en gletsjers in het zuiden. De enige regio van Chili die compleet buiten de Andes valt, is Paaseiland. Maar hier zorgen drie vulkanen weer voor een heuvelachtig landschap.

Carretera Austral

De ultieme roadtrip voert over de Carretera Austral door de meest ongerepte regio van Chili. Met een eigen auto over verlaten wegen, langs pittoreske dorpen en door een schitterende natuur… wie droomt er niet van? De regio is nog niet zo bekend onder toeristen en daardoor heerlijk rustig. De wegen zijn soms onverhard en uitdagend dus een avontuurlijke instelling is wel gewenst.


BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang om de week een mail vol reisinspiratie. Naast het nieuwste reisverhaal vindt u ook allerlei originele reissuggesties. Schrijf u nu in!

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl