Het Incarijk en de Andes

Hoogtepunten van deze reis

  • De mooiste stad van Bolivia; de witte stad Sucre
  • Mijnwerkersstad Potosi; één van ‘s werelds hoogstgelegen steden
  • De oneindige zoutvlakets van Uyuni
  • Het hoogst bevaarbare meer van Zuid-Amerika; Titicaca
  • De Incastad Machu Picchu
  • Koloniale architectuur in Cuzco

Een reis waarin u de hoogtepunten van Bolivia en Peru combineert waarbij u de grens passeert op het hooggelegen Titicacameer in de Andes. Een reis van drie weken waarin u zowel het natuurschoon van Bolivia bezoekt; de Andes en Uyuni zoutvlakte, als de cultuur in het zuiden van Peru; Cuzco, de Heilige Vallei en Machu Picchu.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Santa Cruz

U vliegt vandaag met een overstap naar Santa Cruz de la Sierra in het Bolivaanse laagland. U komt in de nacht aan waarna u naar uw accommodatie wordt gebracht. 

Dag 2: Santa Cruz

De ochtend heeft u ter vrije besteding, bijvoorbeeld om nog uit te rusten van de heenreis. In de middag gaat u met een privé gids op pad om de stad te verkennen. Zo bezoekt u Plaza 24 de Septiembre in het historische centrum en ontdekt u de koloniale gebouwen, waaronder de Basilica Menor de San Lorenzo. Ook bezoekt u enkele markten, zoals Arte Campo en El Abasto Indian market. Tot slot bezoekt u nog enkele belangrijke monumenten en woonwijken van de stad.

Dag 3: Santa Cruz - Sucre

Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Santa Cruz waar u een korte binnenlandse vlucht neemt naar Sucre. In Sucre haalt een privétransfer u op en gaat u in de middag de stad verkennen. De prachtig geconserveerde, voornamelijk witte, koloniale gebouwen en kerken hebben Sucre een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst bezorgd. U bezoekt Casa de la Libertad, waar de presidenten van Bolivia geëerd worden en u de mooie jezuïetenkapel kunt bezoeken. Tevens doet u ook het Recoleta klooster aan, met haar mooie patio’s en schitterende uitzicht over de stad.  

Dag 4: Sucre

Vandaag gaat u onder leiding van een gids Tarabuco bezoeken, waar de inheemse cultuur nog erg goed bewaard is gebleven. Het staat bekend om haar muziek, kleding en tradities die nog tot op de dag van vandaag voortleven. De traditionele zondagsmarkt werd opgericht in koloniale tijden, maar is nog steeds de plaats van de omringende dorpen samenkomen voor hun handelswaren. In de middag keert u terug naar Sucre.

Dag 5: Sucre - Potosi

Uw privétransfer brengt u in zo’n 2,5 uur naar de wijnwerkersstad Potosi, een van de hoogstgelegen steden ter wereld (4070 meter). De stad kent veel Spaanse koloniale huizen, zoals de Casa de la Moneda. De Spaanse rijkdom laat zich ook zien door de talrijke kerken, kathedralen en kloosters. Deze middag brengt u een bezoek aan de Cerro Rico, waar de Spanjaarden in de 16e eeuw een enorme hoeveelheid zilver hebben ontdekt en de exploitatie van deze mijn aanving. Tot de dag van vandaag is de mijn nog steeds actief en is zo’n 85% van de mensen in en rondom Potosi direct of indirect afhankelijk van de mijnen voor hun inkomsten. Alvorens u de mijn in gaat bezoekt u een markt waar de mijnwerkers hun inkopen doen. U vindt hier geen groente en fruit, maar vooral mijnwerkersbenodigdheden zoals; pure alcohol, limonade, sigaretten en dynamiet. 

Dag 6: Potosi - Uyuni

U reist door naar Uyuni waar u enkele dagen aan boord gaat van de luxe Airstream camper. Dit is een belevenis opzich, nog niet te spreken over de fascinerende zoutvlakte die u met de camper verkent. U bezoekt de eerste dag een zoutmuseum en de Ojos de Agua, koudwaterbronnen. Alle maaltijden zijn inclusief.

Dag 7 - 8: Uyuni zoutvlakte

Deze dagen bepaald u samen met uw privégids welke activiteiten u gaat ondernemen om de zoutvlakte te verkennen. Ontdek de verschillende zoutformaties op de vlakte, aanschouw de heldere sterrenhemel in de nacht, bezoek de Coquesa mummies of laat u omringen door de reuze cactussen op Incawasi Island.

De Uyuni zoutvlakte is een van beste locaties ter wereld voor fotografie. Je verliest de diepte op de foto resulterend in eindeloze creatieve fotomogelijkheden. In de winter zorgt een klein laagje water voor een prachtige weerspiegeling.

Dag 9: Uyuni - La Paz

Per privétransfer wordt u naar de luchthaven gebracht van Uyuni, voor uw vlucht naar La Paz. U landt op een van de hoogste luchthavens ter wereld, zelfs nog hoger gelegen dan de stad zelf. Hiervandaan wordt opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.

Dag 10: La Paz

In La Paz wordt u opgehaald en neemt uw gids u mee op verkenning door de stad. Naast het centrale plein neemt uw gids u ook naar een van de hoogtepunten van de stad; de Teleferico kabelbaan. Vanuit de hoogte krijgt u een andere blik op deze indrukwekkende stad. Ook bezoekt u de Moon Valley, een kleiformatie die lijkt op het gezicht van de maan.

Dag 11: La Paz - Isla del Sol

Vanuit La Paz brengt uw transfer u naar Copacabana, aan de oevers van het Titicacameer; bij aankomst stapt u aan boord van de boot voor uw tocht over het hoogst bevaarbare meer van Zuid-Amerika. U bezoekt Isla del Sol om de Pilcocaina-zonnetempel te bewonderen. Via een korte tocht wandelt u met lama's naar de lodge. Bij aankomst geniet u van een heerlijk lunch. De middag is vrij om de landelijke omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. 

Dag 12: Isla del Sol

Deze dag heeft u ter vrije besteding op Isla del Sol. Het is een indrukwekkend gezicht om het hoogst bevaarbare meer ter wereld te zien met de Andestoppen op de achtergrond. Hier komt u dan ook volledig tot rust of aanschouw de bedrijvige lokale bevolking op het eiland. 

Dag 13: Isla del Sol - Puno

Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. Rond het middaguur loopt u naar beneden bij de Inca "Grand Stairs" en de Heilige Fontein; proef het water waarvan wordt aangenomen dat het u eeuwige jeugd en geluk schenkt. U Luncht in het archeologische restaurant Uma Kollu, waar u een kort bezoek brengt aan de nijverheidsmarkt. Daarna gaat u per boot verder naar Moon Island. Hier bezoekt u Iñak Uyu tempel. U reist verder naar Copacabana en vervolgt u uw reis over land naar Puno.  

Dag 14: Puno

Vandaag maakt u een excursie met de boot naar de Uros-eilanden in het Titicacameer. Dit zijn meer dan 50 drijvende rieteilanden waar u het traditionele leven van de indianen kunt ervaren. Niet alleen de eilanden maar ook de boten en huizen zijn van riet gemaakt. U leert meer over de geschiedenis en de leefstijl van deze inspirerende mensen. Daarna vaart u naar het eiland Taquile dat beroemd is om zijn breiende mannen en wevende vrouwen. De dorpsgemeenschap hier draagt kleurrijke kleding die met de hand wordt gemaakt. De bevolking leeft al eeuwen van hun textielproducten. De kenmerkende Peruaanse wollen puntmutsen komen hier vandaan. Opmerkelijk is dat dit autoloze eiland geen forse wegen kent maar alleen landbouwterrassen en bospaden. Het hoogste punt van Taquile is in het belangrijkste dorp en dat ligt op 4.050 meter hoogte. Deze plaats kunt u op eigen gelegenheid bezoeken. Bij deze tocht is de lunch inbegrepen. Met een beetje geluk kunt u dan bij helder weer in de verte het buurland Bolivia zien.

Dag 15: Puno - Cuzco

Met de luxe Titicaca trein reist u door Peru naar Cuzco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk. De reis duurt circa 10,5 uur, en in die tijd kunt u zich heerlijk ontspannen en genieten van de prachtige uitzichten. De Titicaca trein staat bekend om de uitstekende service. Als u aankomt in Cuzco wordt u opgehaald van het treinstation en naar uw accommodatie gebracht. 

Dag 16: Cuzco - Heilige Vallei

Vandaag reist u vanuit Cuzco door naar de Heilige Vallei. Onderweg bezoekt u Pisac en Ollantaytambo, waar u veel overblijfselen vindt van de Inca's. Het is tevens een prachtige vallei, waar u dan ook de nacht doorbrengt in een exclusieve lodge.

Dag 17: Heilige Vallei - Machu Picchu

U wordt naar het station van Ollantaytambo gebracht. Een treinrit voert u naar het dorp Aguas Calientes aan de voet van het overweldigende Machu Picchu. De treinreis dwars door de Heilige Vallei en door een alsmaar groener wordende wereld is fenomenaal. Onderweg passeert u dorpen en op de achtergrond ziet u besneeuwde bergtoppen. Per shuttlebus ‘klimt’ u naar de Machu Picchu ruïnes. Machu Picchu ligt ongeveer 400 meter boven het dal. U geniet eerst van een lunch en dan krijgt u een rondleiding met een gids door de straatjes en over de trappen van het immense complex. Aanvullend wordt uitleg gegeven over de historie, de bevolking en de vroegere leefgewoonten in deze omgeving. De oude Incastad Machu Picchu is een van de zeven wereldwonderen en Peru’s grootste schat op het gebied van geschiedenis. Geniet van deze bijzonder plaats en vergeet vooral niet mooie foto’s te maken! Na het bezoek wordt u naar uw hotel gebracht waar u van een diner zult genieten. 

Dag 18: Machu Picchu - Cuzco

U kunt de ochtend op eigen gelegenheid invullen. Als ontspanning na de afgelopen dagen kunt u de hotsprings van Aguas Calientes bezoeken. In de loop van de middag keert u per trein terug naar de mooie en levendige stad Cuzco. 

Dag 19: Cuzco

Na het ontbijt leert u Cuzco nog beter kennen onder leiding van een gids. Cuzco ligt 3.400 meter boven de zeespiegel. Het is een van de beste plekken om u in de rijke geschiedenis van Peru te verdiepen. Tijdens de stadstour komt u langs het grootste plein, Plaza de Armas, de kathedraal en daarnaast bezoekt u via smalle straatjes de kerk Santo Domingo kerk. In de middag gaat u de laatste Inca ruïnes van deze reis bezoeken: Puka Pukara, Kenko, Tampu Machay en Sacsayhuaman komen alle aan bod. Vooral de laatste is bekend als fort en religieuze plaats en beroemd om zijn kosmische energie. 

Dag 20: Cuzco - Lima

U wordt bij uw accommodatie opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Cuzco. Vanuit hier vliegt u naar de hoofdstad Lima. In de middag gaat u met uw privé gids op pad om de mooiste plekjes van de stad te zien. Ook brengt u een bezoek aan het Larco museum. Sluit uw reis af met een heerlijke maaltijd in de tevens culinaire hoofdstad. 

Dag 21 - 22: Lima - Amsterdam

U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland waar u de volgende dag arriveert. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Machu Picchu betekent letterlijk 'Oude Bergtop’ 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl