travelling-jeep-en-landschap

Belevingen. Fantastische, overdonderend mooie belevingen. Dáár draaien onze reizen om. Oog in oog staan met een jaguar in Brazilië, of in een Jeep door de ruige passen van Namibië navigeren. Een moment van rust en stilte met uw partner op de poederstranden van de Seychellen. De realisatie dat u in de voetsporen treedt van eeuwenoude culturen in Peru of Bhutan. Het unieke gevoel dat de wereld aan uw voeten ligt en tegelijkertijd zo indrukwekkend veel machtiger is dan u. Dáárvoor stappen we elke keer weer op het vliegtuig. Maar waar te beginnen…?

1. Antarctica: Kamperen met Keizerspinguïns

Vroeg in de ochtend wordt u gewekt door geluiden uit de keizerspinguïnkolonie. Vaders of moeders gaan op pad om eten te zoeken. De iets oudere jongen durven het aan om hun veilige haven even te verlaten. Ze schuifelen over het ijs, op zoek naar avontuur. U kampeert in Antarctica op slechts tientallen meters afstand en heeft dus alle vrijheid om deze kolonie te bewonderen. Ga rustig zitten op het ijs en wacht tot nieuwsgierige pinguïns naar u toe komen. Een unieke ervaring voor elke natuurliefhebber. Geen kampeerliefhebber? U kunt de keizerspinguïns ook bereiken met de ijsbreker Khlebnikov!

2. Arctisch Canada: Noorderlicht in Yellowknife

Yellowknife in Arctisch Canada is één van de beste plaatsen ter wereld om het Noorderlicht (Aurora Borealis) te aanschouwen! Diep in de Canadese wildernis – weg van de lichtvervuiling van de grotere steden – heeft u een eersterangs zicht op de adembenemende lichtshow tegen de nachtelijke hemel. Onvergetelijk.

3. Argentinië: Fietstocht in de jungle rond Iguazú Falls

Wist u dat Iguazú Falls in Argentinië onderdeel zijn van het Atlantisch regenwoud? Dit fantastische gebied ligt niet vast aan andere natuurgebieden en is daarom thuis van duizenden endemische planten en dieren. U vindt er meer dan vierhonderd vogelsoorten, tapirs, capucijneraapjes en zelfs poema’s. Dit alles ontdekt u vanuit Awasi Iguazú – op de fiets, mét een privégids.   

4. Argentinië: Trekking van Puna naar Atacama in Chili

Tien dagen lang trekt u met uw gids door de meest afgelegen en unieke plekken op deze wereld. U volgt in Argentinië het eeuwenoude pad van de arrieros: de veedrijvers die deze tocht elke keer weer te voet maakten om hun vee aan de Chileense dorpen te kunnen verkopen. Van de buitenaards mooie kleiwoestijnen en zoutvlaktes van Puna met haar wildleven, micro-oases en pure stilte tot de overweldigende vulkanen en bergen van de Atacama. Tussen de twee liggen de Andes, die u óók nog bedwingt. Een ervaring geschikt voor diegenen met goed ingesleten wandelschoenen en een ontegenzeggelijk gevoel voor avontuur. 

5. Bhutan: Stammen van het Oosten

Als u stammen wilt ontmoeten waarvan de leden tot voor kort nog nauwelijks contact hadden met de buitenwereld, kunt u die vinden in het oosten van Bhutan. Tijdens trekkings in het Sakten Wildlife Sanctuary geniet u van het plattelandsleven uit de Middeleeuwen. En wie weet spot u wel iets héél bijzonders… Officieel is de Sanctuary namelijk het enige natuurgebied dat is ingesteld ter bescherming van de Yeti!

6. Brazilië: Spot de ‘andere big five’

Met uw gids rijdt u door de uitgestrekte graslanden van de Pantanal in Brazilië. U heeft een weids uitzicht, waardoor u wild makkelijk kunt zien. Ziet u daar die capibara’s, aan de oever van de rivier? En die tapir, die bladeren van een struik knabbelt? De schemering zet in, de beste periode om een jaguar te spotten. Zou het vandaag lukken? Brazilië is geen voor de hand liggende, maar wél een fantastische safaribestemming!

7. Brazilië: Surrealistisch Lencois Marahenses

De tocht naar het Nationaal Park Lencois Maranhenses in Brazilië alleen al is spectaculair mooi. Per quad of privéauto crosst u door Klein Lencois waarna de gids u per boot naar een unieke plaats aan de kust brengt. Verken de surrealistische wereld van de felgekleurde lagunes vanuit een Cessna voor een overweldigend uitzicht! De dag sluit u af met een boottocht bij de Parnaiba Delta, waar de knalrode ibissen fantastische patronen vliegen tegen de kleuren van de zonsondergang.

8. Chili: Bedwing de Carretera Austral

Wat de Route 66 voor de Verenigde Staten is en de Ruta 40 voor Argentinië, is de Carretera Austral voor Chili. De Carretera Austral loopt vanaf Puerto Montt in het merendistrict zuidwaarts richting Torres del Paine in Patagonië. Met uw eigen huurauto – en in uw eigen tempo – ontdekt u de onbekende en ongerepte Aisén regio, met haar dichte bossen, diepblauwe meren, gletsjers en met sneeuw bedekte bergen.

9. Chili: Moai beelden van Paaseiland

Midden in de Stille Oceaan ligt een van ‘s werelds grootste openluchtmusea: Paaseiland. Op dit heuvelachtige eiland vindt u de befaamde moai. Deze enorme standbeelden met hun merkwaardige koppen zijn de nalatenschap van de Polynesische stam Rapa Nui. Uw gids laat u graag kennis maken met cultuur en geschiedenis van Paaseiland. Hij neemt u mee op tochten langs historische hoogtepunten en vertelt u over de birdman en het ceremoniële dorp Orongo.

10. Galápagos: Ontdek de onderwaterwereld

Zeeschildpadden en zeeleeuwen kunt u pas écht goed bewonderen als u een eindje met ze mee zwemt. Onze favoriete snorkelplekken hiervoor zijn bij Floreana, Rábida en Bartolomé. Met wat geluk ziet u zelfs pinguïns of zeeleguanen, die zich tegoed doen aan zeemossen. Heeft u uw duikbrevet? Maak dan een duik! De Galápagoseilanden staan waarschijnlijk op de bucketlist van elke ervaren duiker. Terecht, want vooral bij de eilanden Wolf en Darwin is zoveel te zien. Schepen komen hier nauwelijks en er mag niet gevist worden. Dat zorgt ervoor dat u hamer- en walvishaaien, zeepaardjes, octopussen en manta’s ziet.

11. India: Geniet in Ramathra Fort in Rajasthan

Jacuzzi met uitzicht. In Rajasthan, India verblijft u in het indrukwekkende Ramathra Fort. Dit verdedigingswerk, gebouwd op een heuvel, torent hoog uit boven het gelijknamige dorp en een meer. Eén van de vier bastions van het fort is verrijkt met een heuse jacuzzi. Met een glas champagne in de hand geniet u van een weids uitzicht over landerijen en spot u wellicht zelfs een hyena!

12. India: De wolven van Ladakh

Wolven in India? Jazeker! In voorheen afgelegen gebieden in Ladakh kunt u, na een even stevige als schitterende bergwandeling, valleien verkennen waar de kans groot is ze tegen het lijf te lopen. Bent u niet zo’n wandelaar? Reis dan naar de Indiase deelstaat Gujarat, waar u in Blackbuck National Park niet alleen wolven kunt zien, maar ook woestijnvossen, Indische antilopen, en hyena’s tegen het lijf kunt lopen.

13. Kenia: Lewa Conservancy vanuit een biplane
Een niet te missen ervaring als u Lewa Conservancy in Kenia bezoekt. In een open-cockpit biplane neemt een ervaren piloot u mee de lucht in. U zweeft over de vlaktes en tussen de boomtoppen en krijgt een uniek inzicht tot de ruige schoonheid van dit homeland. Het biplane is groot genoeg voor twee passagiers naast de piloot – samen vliegt u over bossen, kuddes wildleven en door ravijnen die normaliter vrijwel onbereikbaar zijn.

14. Namibië: Doorkruis de Kunene regio
Met een jeep doorkruist u het maanlandschap van de Kuneneregio in Namibië. De zon schijnt op uw huid. In de verte doemen enkele hutten op. Uw gids, vandaag ook uw tolk, loopt met u mee naar het meest authentieke Himbadorp. U praat met de Himba’s over hun unieke manier van leven en ontdekt dat dit desolate gebied meer te bieden heeft dan u zou denken. Over uitgestrekte vlaktes en door ruige passen reist u van kamp naar kamp. ’s Avonds kruipt u samen bij het kampvuur om van overdonderend mooie zonsondergangen te genieten.

15. Peru: De Inca Trail naar Machu Picchu op uw manier
De Inca Trail naar Machu Picchu is een van de mooiste wandeltochten die u in Peru kunt maken. De route is wel druk en de enige manier om te overnachten is kamperen. Voor veel reizigers redenen om de trein naar Machu Picchu te nemen. Jammer! Er zijn namelijk nog andere prachtige Inca Trails. De Salkantay Inca Trail is één van onze favorieten. Met een klein gezelschap wandelt u van lodge naar lodge. U overnacht in alle comfort, middenin de natuur. Toch liever de traditionele Inca Trail ervaren? Dan organiseren wij een privétocht voor u. Wij zetten uw tent alvast op en zorgen voor een heerlijk luchtbed.

16. Seychellen: Exclusief en ongestoord op een privé-eiland

Witte zandstranden, blauw zeewater, palmbomen en een zwoel klimaat. Op de Seychellen wordt uw gedroomde huwelijksreis waar! Hier geniet u ongestoord van elkaar en de schoonheid van deze bijzondere archipel. Wij nemen u mee naar de beste en meest exclusieve locaties voor een onvergetelijke honeymoon. North Island, bijvoorbeeld. Op dit privé-eiland staat slechts één luxe resort – de adembenemende omgeving is voor u alleen.

17. Spitsbergen: IJsberen spotten

Het landschap van Spitsbergen heeft met de vele ruige bergen en de laaghangende wolkenlucht iets prachtigs mysterieus. En dan zijn er natuurlijk de ‘inwoners’… Veel mensen reizen naar Spitsbergen om ijsberen te zien. Over het algemeen is de kans het grootst aan het begin van het seizoen, in de maanden juni en juli. De beren worden hongerig wakker uit hun winterslaap en zijn vaak bij de rand van het pakijs op zoek naar robben en ander voedsel. Reizigers zien er in deze periode soms wel tientallen!

18. Sri Lanka: De walvissen van Mirissa

Stelt u zich eens voor. U wordt wakker van de warme zonnestralen, die door de patrijspoort op uw gezicht vallen. U gaat snel aan dek, waar de geur van gebakken eieren en kokospannenkoeken u tegemoet komt. Uw aandacht voor de ontbijttafel verdwijnt echter snel, want vanuit de diepe oceaan verschijnt een walvis… In de maanden november tot april biedt de oceaan ten zuiden van Mirissa in Sri Lanka zeer goede kansen om blauwe vinvissen en potvissen te zien!

19. Tanzania: Tienduizenden buffels

Tanzania staat bekend om de immense kuddes wild. Gnoes, gazellen en zebra’s trekken jaarlijks door de Serengeti, op weg naar Kenia. In Tarangire ziet u een massale olifantenverhuizing. Maar als het gaat om écht overdonderende aantallen, wint Katavi National Park in het westen van Tanzania met vlag en wimpel. De buffelkuddes groeien hier uit tot wel 15.000 individuen! De kuddes zijn zó groot dat u het einde ervan niet eens ziet – het complete landschap bestaat uit een stampende massa. Uniek!

20. Zambia: De luipaarden van South Luangwa

U hoeft eigenlijk niet te zoeken; de impala’s verraden al waarom u hier in South Luangwa, Zambia bent. Als standbeelden staan ze op de grasvlakte, het hoofd allen één kant op gericht. Op een paar honderd meter afstand van uw voertuig ligt ze als een echte diva languit op een enorme boomstronk. Goudgele vacht met gitzwarte rozetten, soezend in de namiddagzon. U rijdt langzaam naar haar toe. De zon zakt dieprood weg aan de horizon, en u geniet intens van uw eerste luipaard sighting.

21. Zimbabwe: Wandelsafari met de beste gidsen

Een gids maakt een safaridroom waar, de allerbeste gids maakt er een bijzondere levenservaring van. Onze eerste reizen organiseerden wij naar Zimbabwe, daarom kennen wij de gidsen persoonlijk. We zijn samen (op)gegroeid. Kruipend door het gras om een neushoorn nog beter te observeren. Of samen de uitwerpselen van een leeuw uitpluizen om te ontdekken wat zijn avondmaal was. Op stap met de gidsen Dave, Steve of Clive krijgt uw safaribeleving een extra dimensie!

22. Zuid-Afrika: Treehouse in het wild

De luxe boomhut The Chalkley Treehouse in Zuid-Afrika is wel een heel bijzondere plek om de nacht door te brengen. Een ervaring dichterbij de natuur is er niet. The Chalkley Treehouse staat op palen zodat het wild veilig op afstand blijft. Probeer de Melkweg te ontdekken tussen de duizenden sterren die hoog aan de hemel staan. Luister naar het gebrul van leeuwen, impala’s die alarmerend rondrennen en nijlpaarden die hun territorium afbakenen.

Reizen

Gerelateerd reisaanbod

Kenia en Tanzania: de perfecte combinatie van safari en strand

17-daagse Individuele reis
 • Zanzibar
 • Tanzania
 • Kenia
 • Zon
 • Natuur
 • Wildlife
 • Avontuur
 • Earth
 • Strand
 • Ecolodges
 • Conservation
 • Nationale Parken
 • Big 5
 • Grote trek
 • Jeepsafari
 • Wandelsafari
 • Safari
 • Rondreis
 • met partner
 • met gezin (kinderen <12 jaar)
Travel

Het mooiste van Tanzania & Zanzibar

13-daagse Individuele reis
 • Zanzibar
 • Tanzania
 • Natuur
 • Wildlife
 • Avontuur
 • Nationale Parken
 • Big 5
 • Grote trek
 • Jeepsafari
 • Wandelsafari
 • Safari
 • Rondreis
 • alleen / single
 • met partner
 • vrienden
 • met gezin (kinderen <12 jaar)
Travel

Kenia en Seychellen

15-daagse Individuele reis
 • Kenia
 • Seychellen
 • Zon
 • Natuur
 • Avontuur
 • Strand
 • Eilanden
 • Nationale Parken
 • Jeepsafari
 • Wandelsafari
 • Safari
 • Rondreis
 • alleen / single
 • met partner
 • met gezin (kinderen <12 jaar)
Travel

Intense Vrijheid in Namibië & Botswana

20-daagse Individuele reis
 • Namibië
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
 • Natuur
 • Wildlife
 • Avontuur
 • Nationale Parken
 • Big 5
 • Jeepsafari
 • Wandelsafari
 • Safari
 • Rondreis
 • alleen / single
 • met partner
 • vrienden
 • met gezin (kinderen <12 jaar)
 • met gezin (kinderen >12 jaar)
Travel

Falkland Eilanden, Zuid-Georgië en Antarctisch Schiereiland (cruise only)

21-daagse Cruise / Treinreis
 • Antarctica
 • Argentinië
 • Wildlife
 • Avontuur
 • Pinguïns
 • Cruise / Treinreis
 • alleen / single
 • met partner
 • vrienden
 • met gezin (kinderen <12 jaar)
Travel

Rio de Janeiro, Iguaçu en Buenos Aires

12-daagse Individuele reis
 • Argentinië
 • Brazilië
 • Zon
 • Natuur
 • Cultuur
 • Uitgaan
 • Strand
 • Nationale Parken
 • Architectuur
 • Nightlife
 • Rondreis
 • alleen / single
 • met partner
 • vrienden
 • met gezin (kinderen <12 jaar)
 • 3 generaties
 • bedrijf / vereninging
Travel

Sri Lanka & de Malediven

15-daagse Individuele reis
 • Malediven
 • Sri Lanka
 • Zon
 • Natuur
 • Strand
 • Eilanden
 • Nationale Parken
 • Rondreis
 • alleen / single
 • met partner
 • vrienden
Travel

Autorondreis Zimbabwe

15-daagse Individuele reis
 • Zuid-Afrika
 • Zimbabwe
 • Natuur
 • Wildlife
 • Avontuur
 • Earth
 • Ecolodges
 • Conservation
 • Nationale Parken
 • Big 5
 • Jeepsafari
 • Kanosafari
 • Wandelsafari
 • Safari
 • Rondreis
 • alleen / single
 • met partner
 • met gezin (kinderen <12 jaar)
Travel

Bijzondere en desolate woestijn beleving

10-daagse Individuele reis
 • Namibië
 • Zuid-Afrika
 • Natuur
 • Earth
 • Ecolodges
 • Conservation
 • Nationale Parken
 • Safari
 • Rondreis
 • met partner
Travel

Ongerepte wildernis en puur strand

13-daagse Individuele reis
 • Mozambique
 • Zuid-Afrika
 • Zimbabwe
 • Zon
 • Natuur
 • Avontuur
 • Strand
 • Eilanden
 • Nationale Parken
 • Jeepsafari
 • Wandelsafari
 • Safari
 • Rondreis
Travel