Over ons

Op deze website vindt u reizen van de volgende labels: ExperienceTravel, ExperienceHolidays, ExperienceCulture, ExperienceEarth, Voyage & Culture, Academische Reizen, Thika Travel en NRC Academie. Hieronder leest u een karakterisering zodat u kunt bepalen welk reislabel het best bij uw interesses en voorkeuren aansluit.

ExperienceTravel
ExperienceTravel is gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve reizen op maat en vult het proces van idee tot reis op geheel eigen wijze in. Als moderne ontdekkingsreiziger wilt u de mooiste plekjes op aarde graag op úw manier ontdekken. Zo kunt u meer dan 120 bestemmingen bereizen en bent u altijd verzekerd van alleen de beste lodges en accommodaties, middenin de bush of centraal gelegen in een bruisende wereldstad. ExperienceTravel is dé reispartner voor reizigers die simpelweg geen grenzen kennen. Van Botswana tot Alaska en van Frans-Polynesië tot de Galápagoseilanden. Ieder reisprogramma wordt tot in de puntjes afgestemd op uw persoonlijke wensen. Daarbij mag u rekenen op een hoogstaande service, een onvergelijkbaar kwaliteitsniveau en uitmuntende kennis van de door u te bereizen landen en gebieden.

Onze reisspecialisten nemen de tijd voor u en helpen u graag zo persoonlijk mogelijk. Dat begint al in het voortraject, bijvoorbeeld met een bezoek aan huis, op een moment dat het u uitkomt. Na het bespreken van uw wensen en uitgebreid overleg ontstaat langzaam maar zeker uw persoonlijke reis op maat: een unieke co-creatie tussen u en de reisspecialist. 

ExperienceHolidays
ExperienceHolidays is op ieder onderdeel van uw vakantie vooruitstrevend. Zo begint een vakantie wat ons betreft niet pas als u aankomt op uw bestemming, maar al zodra u uw huis verlaat. Het behelst een wezenlijk aspect van onze belofte om u totale ontzorging te bieden. Uiteraard gaat dit gedurende uw vakantie onverminderd verder. Vooraanstaande hotels, resorts en lodges vertegenwoordigen stuk voor stuk een absolute meerwaarde en middels bijzondere belevenissen bieden we u daarnaast de mogelijkheid om uw dagindeling van een exclusief tintje te voorzien. Dit harmonieuze samenspel van elementen zorgt uiteindelijk voor het ultieme totaalplaatje.

ExperienceCulture
Levensgenieters met culturele belangstelling voelen zich als een vis in het water bij ExperienceCulture, waar maatwerk centraal staat. Laat op individuele basis of met uw eigen gezelschap een reis samenstellen rondom een voor u toonaangevend event, vermaarde stad of museum ouverture. Een dergelijke reis kan in sommige gevallen in groepsverband plaatsvinden, omdat bepaalde activiteiten te exclusief zijn om individueel te beleven. Denk hierbij aan een privébezoek aan het Louvre ná sluitingstijd. Een selectie van inspirerende stedenreizen, waarin de culturele ziel van een roemrijke stad op verfijnde wijze wordt blootgelegd door een correspondent ter plaatse is een ander voorbeeld van de unieke cultuurbelevenissen.

ExperienceEarth

De sleutel tot duurzaam reizen is het plannen van een reis die een positieve impact heeft. Met ExperienceEarth willen we u helpen reiskeuzes te maken die bijdragen aan een betere wereld: beter voor het behoud van natuur en cultuur, beter voor de lokale gemeenschappen en goed voor de eigen bewustwording. Dit doen we met drie gekleurde voetafdruksymbolen die bij de verschillende reisonderdelen aangeven wat de impact van uw bezoek is. Bij de ontwikkeling van de ExperienceEarth reizen wordt gekeken naar manieren om de voetafdruk te verkleinen door bijvoorbeeld de voorkeur te geven aan accommodaties met veel persoonlijke aandacht waar de lokale bevolking/gemeenschap bij wordt betrokken en door belevenissen aan te bieden die iets bijdragen aan verbinding en behoud van natuur en/of cultuur. Daar waar mogelijk wordt gekozen voor zo duurzaam mogelijke vervoersmiddelen zoals trein of elektrische voertuigen. Uw reis gaat letterlijk meer waarde krijgen als u kiest voor een ExperienceEarth reis. Dankzij uw reiservaring profiteert een ander immers mee. Dat kan een ranger zijn, een kamermeisje, een museum, maar ook een bedreigde diersoort of zelfs een heel natuurgebied.

Voyage & Culture
Al dertig jaar zijn de culturele ontdekkingsreizen van Voyage & Culture een begrip. Ze voeren buiten gebaande paden, bieden originele invalshoeken en openen deuren die normaal gesloten blijven. De toelichtingen door bevlogen deskundigen en insiders verlenen de reizen een bijzonder cachet. Een caleidoscoop van reisthema’s verbreedt de horizon van zelfs de doorgewinterde globetrotter. En in een kleinschalig, gelijkgezind gezelschap voelt ook een individualist zich thuis.

Academische Reizen
Al ruim vijftig jaar is de solide fundering van Academische Reizen de wetenschappelijke achtergrond. In gezelschap van reizigers met een gelijk referentiekader bezoekt u landen, steden, culturele manifestaties en tentoonstellingen die tot de verbeelding spreken. Aan de hand van studies, eigen onderzoek en jarenlange ervaring in hun vakgebied geven academici de reizen een uitzonderlijke diepgang. Het aanbod is voortdurend aan vernieuwing onderhevig en sluit waar mogelijk aan op actuele ontwikkelingen.

Thika Travel
Bij Thika Travel willen we u graag inspireren. Met onvergetelijke ervaringen, die u raken. En die ertoe doen. Met zorg stellen we persoonlijke reizen samen naar de mooiste plekken van de wereld, die u met geen andere organisatie zo maakt. Gebaande paden laten we als het even kan links liggen. Liever brengen we u naar onbekende plekken. Waar u het wildlife op verantwoorde wijze van zo dicht bij mogelijk ziet en echt contact maakt met de lokale bevolking. Waar de rust en ruimte u dichter bij uzelf brengen – en bij uw medereizigers. En waar uw bezoek, als het even kan, iets bijdraagt aan de lokale natuur en cultuur.

NRC Academie
Dankzij een speciale samenwerking met NRC Handelsblad kunt u thematische reizen maken met gelijkgestemden in gezelschap van prominenten uit het vakgebied. Denk hierbij aan journalisten, auteurs en historici. Zij verrijken uw reiservaring met hun expertise.

 

VAN IDEE TOT REIS
Onze reisspecialisten stellen een reis samen met uw wensen als uitgangspunt. U weet immers als geen ander wat uw verwachtingen zijn. Uitstekende service staat bij ons hoog in het vaandel, en deze zet zich ook tijdens uw reis door. Bijvoorbeeld in de lodges of resorts waar u verblijft. Hoe hoog uw verwachtingen ook zijn, ExperienceTravel maakt deze graag waar.

1. Inspiratie
Al wanneer de eerste reiskriebels zich aandoen, biedt ExperienceTravel u volop reisinspiratie. Op onze website vindt u bestemmingsinformatie en reissuggesties. U kunt zich ook opgeven voor onze digitale nieuwsbrieven en periodieke reisuitgaven. Hierin voorzien wij u van extra reisinspiratie en mogelijkheden om u aan te melden voor evenementen van ExperienceTravel.

2. Persoonlijk advies
Om een unieke reis te kunnen samenstellen die perfect aansluit op uw persoonlijke wensen, brengen onze reisspecialisten graag een bezoek bij u aan huis. Dat kan zelfs in de avonduren. Bovendien is deze afspraak altijd geheel vrijblijvend. Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken bij ons op kantoor in ’s-Hertogenbosch of contact opnemen via e-mail en telefoon.

3. Uw eigen aanspreekpunt
Zowel tijdens de voorbereiding als bij de uitvoering van uw reis, heeft u te maken met één en dezelfde specialist. Zij of hij is uw aanspreekpunt, zodat wij én u erop kunnen vertrouwen dat er geen ruis in de communicatie ontstaat. Bovendien is het prettig te weten dat u uw specialist op ieder moment kunt raadplegen. Daarbij kunt u erop vertrouwen dat uw gesprekspartner op de hoogte is van de meest recente mogelijkheden en ontwikkelingen. Iemand die u een eerlijk en gedegen advies geeft. Of dat nu gaat om activiteiten of om accommodatiekeuze.

4. Reisvoorstel op maat
Zoals een architect een huis ontwerpt, zo ontwerpen onze reisadviseurs uw reis. Na het inventariseren van uw reiswensen, bundelen onze reisspecialisten vol enthousiasme hun ongebreidelde kennis en ervaring om een unieke reis op maat te maken. Dit kost iets meer tijd dan een standaard reis. U ontvangt van ons een volledig uitgewerkt persoonlijk reisvoorstel, waarna we in overleg met u de puntjes op de i zetten. Het resultaat is uw eigen, unieke reis.

5. Ontzorgen van deur tot deur
Al voor vertrek begint het ontzorgen. Zo herinnert ExperienceTravel u wanneer uw paspoort nog verlengd moet worden en bieden wij mogelijkheden aan met betrekking tot vreemde valuta en Schiphol Parking. U kunt ook reizen met een privé chaffeursdienst. 

Zowel bij vertrek als bij thuiskomst biedt ExperienceTravel u een eigen chauffeurservice naar of van Schiphol. Door de inzet van luxe wagens voorzien van comfortabele stoelen, veelal wifi en ervaren (privé)chauffeurs begint uw reis onbezorgd. U reist uitsluitend met uw eigen gezelschap. Het betreft immers privévervoer, uw rit wordt dus niet gecombineerd met de ritten van andere reizigers. Zo wordt uw kostbare tijd optimaal benut. Vraag uw reisadviseur naar de mogelijkheden.

ONZE SPECIALISTEN

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters Reisspecialist

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl