Waarom elke reis uniek is

Om u te kunnen uitleggen waarin ExperienceTravel zich als reisorganisatie onderscheidt, moet ik u even meenemen naar de start van onze onderneming in 1995. We zijn ooit begonnen met een kanobedrijf in Zimbabwe, omdat we uit eigen ervaring wisten dat kanoën op de Zambezi een ultieme belevenis was en is. Wanneer je als onzichtbare toeschouwer tussen de krokodillen, olifanten, buffels en nijlpaarden vaart, zonder motor, is het net alsof je je in je eigen natuurdocumentaire bevindt. Dat onvergetelijke gevoel wilden we aan anderen overbrengen. Het ging ons niet om de accommodaties of de praktische invulling van de reis, maar om de authentieke en pure ervaring van het rondvaren in de ongerepte natuur. ‘An experience and memory for a lifetime’.

Twee jaar daarna reisde ik terug naar Zimbabwe om meer van dit soort unieke belevenissen te ontdekken. Ik kwam terug met een lijst van 160 accommodaties van drie tot zes sterren en een schat aan kennis op het gebied van cultuur, natuur en activiteiten; van bungeejumpen en raften tot safarimogelijkheden en museumbezoeken. Ik had voldoende informatie om wel 180 reizen samen te stellen, maar ik maakte er niet één. Want dat lieten we graag over aan u: de klant. Het is immers úw reis, uw vrije tijd en uw droom die in vervulling gaat. Wilt u wel raften en kanoën, maar niet naar een museum? Dan is dát Zimbabwe voor u. Wilt u een wildpark en een kunstenaarsdorp bezoeken? Dan is dát uw Zimbabwe.

Vanuit deze gedachtegang is ExperienceTravel ontstaan. Inmiddels bieden we u meer dan hondertwintig bestemmingen wereldwijd, waarbij niet het reisproduct, maar uw beleving centraal staat. Van Antarctica tot Australië, van Canada tot Japan. Bij een dergelijke reisopzet is het van het allergrootste belang dat we u kennen. Wat bedoelt u nu precies als u zegt dat u graag avontuurlijk of exclusief reist? Voor de een heeft ‘avontuurlijk’ of ‘exclusief’ immers een totaal andere betekenis dan voor de ander. Vandaar dat wij vanaf het begin veel tijd steken in het voortraject. Te beginnen met een huisbezoek op een moment dat het u uitkomt (we leren u namelijk graag goed kennen om uw voorkeuren te vertalen naar een bijzondere reis). Uw wensen staan daarbij voorop. Uiteraard zijn onze reisspecialisten uitstekend geïnformeerd over de mogelijkheden van het land en zijn ze er zelf – vaak meerdere keren - geweest, maar die kennis is slechts een instrument om uw droomreis samen te stellen. Zoals een architect een huis ontwerpt, zo ontwerpen onze reisadviseurs uw reis.

U zult nu begrijpen waarom wij geen brochures uitgeven zoals iedereen. Wij bieden namelijk geen standaardreizen, alleen uw persoonlijke droomreizen. En die kennen we pas als we uitgebreid met u hebben gesproken. Tot die tijd inspireren we u graag met onder meer deze belevingswebsite en ons eigen magazine INspired, welke desgewenst drie keer per jaar op uw mat valt. We hopen dat uw droomreis hiermee een stapje dichterbij komt. Schroom niet en laat ExperienceTravel u ontzorgen en verrijken zodat u slechts hoeft te genieten.

Harco van Uden
Directeur

ONZE SPECIALISTEN

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl