Sydney naar Melbourne Coastal Drive

Hoogtepunten van deze reis

  • Glamping in Jervis Bay
  • Route over de beroemde Sea Cliff Bridge
  • Bezoek het National park Wilsons Promontory
  • Culinair genieten in Melbourne
  • Zie de pinguïns aan wal komen op Philip Island
  • Uniek verblijf in Art Hotel The Cullen

Een indrukwekkende route langs de kust van de ene capitool naar de andere. Start uw reis in het bruisende Sydney, dat bol staat van de iconen; Het Sydney Opera House, de Harbour Bridge en natuurlijk Bondi beach!


Bewaar in moodboard

Dag 1-3: Amsterdam - Sydney

U vliegt met Emirates naar Sydney, waar u reis direct aan boord begint. Door het tijdsverschil komt u op de derde dag aan in Sydney. In Sydney wordt u opgewacht en in stijl met een privétransfer naar uw hotel gebracht. Het Four Seasons hotel ligt in The Rocks, het historische deel van Sydney. Binnen enkele minuten staat u in het kloppende hart van de haven. Geniet deze avond van de eerste uitzichten op de stad en trek erop uit voor een lekker hapje in een leuk restaurantje in de populaire wijk The Rocks.

Dag 4-5: Sydney

De komende dagen heeft u de tijd om Sydney te ontdekken. In deze indrukwekkende stad kan werkelijk alles. Shoppen als een shop-a-holic, een mooie boottocht door de haven maken, wandelen langs het strand en prachtige opera in het Sydney Opera House. Ook de buitenwijken zijn de moeite waard te ontdekken. Op 20 minuten lopen vanuit het centrum komt u in de hippe buitenwijk Glebe waar u een bonte mix tegenkomt van restaurants, marktjes, winkels en cafés. Voor de actievelingen zijn de fietstours door de stad erg leuk en natuurlijk mag dan het beklimmen van de Harbour Bridge en het surfen op Bondi Beach niet ontbreken. Een echte aanrader is de stad door de ogen van de native inwoners te zien. Boek een goede Aboriginal tour (wij kunnen u hierbij helpen) en ontdek het oude verhaal achter de mooie, levendige stad Sydney. Op deze manier ontvangt u interessante achtergrond informatie over de native inwoners en geeft u uw reis door Australië een extra dimensie.

Dag 6-7: Sydney - Jevis Bay

Vandaag begint de Grand Pacific Drive langs de Pacific Oceaan. Het is een kleine drie uur rijden naar Huskisson. Neem de tijd om onderweg af en toe te kunnen stoppen bij een paar indrukwekkende uitkijkpunten. U rijdt eerst door de het Royal National Park en komt daarna over de beroemde Sea Cliff Bridge. Bij Kiama kunt u kijken naar de Kiama Blowhole, dat onder de juiste omstandigheden tot 25 meter hoog kan spuiten. Eind van de dag komt u aan bij het Paperbark Camp, waar u gaat ervaren wat glamping precies inhoudt. U overnacht op een prachtige locatie in het bos in een luxe tent. De twaalf tenten liggen verspreid over het terrein en staan op prachtige, houten vlonders boven de grond. De natuurlijke materialen ademen rust uit en laten u ontspannen.

Dag 8-9: Jervis Bay - Tilba

De perfecte mix tussen land en kust, dat is het plaatsje Tilba. De groene landschappen doen u verbazen en nodigen uit om te ontdekken. Loop over de meanderende paden en observeer de vogels. Pluk fruit uit de boomgaard en kom tot rust in het prachtige Lake House waar u de nacht doorbrengt. Een ideale plek om even bij te komen van de indrukken tijdens de reis. Ook Tilba heeft een Aborginal geschiedenis. Vraag ernaar bij het visitors centre. Aanraders? Een lekker kopje thee bij de Heritage Tea Rose, the ABC Cheese Factory, kijk of je met helder weer de vuurtoren ziet op Loaders Beachen, aanschouw de geologische wonders op Billy’s Beach en koop ouderwetse snoepjes bij Tilba Sweet Spot.

Dag 10-11: Tilba - Lakes Entrance

Lakes Entrance is het grootste binnenlandse netwerk van waterwegen in Australië. Aan de rand van Ninety Mile Beach komen de Gippsland-meren samen met de Zuidelijke Oceaan. Het is een zeer geliefde plek voor de locals die genieten van hun kustvakantie. Steek de loopbrug over naar het strand van Ninety Mile, bewaakt door lifesavers tijdens de zomermaanden, en geniet van het ongerepte surfstrand. Verken de meren in een kajak, neem deel aan een boottocht of huur een waterfiets en fiets over het sprankelende water. Lakes Entrance staat bekend als de hoofdstad van zeevruchten vanwege het grote aantal vissers die in het gebied actief zijn. Vang je eigen vis of geniet van de vangsten van verse viswinkels in de stad.

Dag 12-13: Lakes Entrance - Wilsons Promontory

Een volgend natuurfenomeen is Wilsons Promontory. ‘The Prom’, zoals het liefkozend wordt genoemd is een van de meest geliefde plekken van Victoria. Op het zuidelijkste puntje van het vasteland van Australië, biedt het een spectaculair landschap van enorme granieten bergen, open bos, regenwoud, uitgestrekte stranden en kustlijnen. De wateren rondom The Prom zijn beschermd als een nationaal Marine park en bieden uitstekende mogelijkheden om te duiken. U verblijft in deze mooie omgeving in de Waverly House Cottages.

Dag 14: Wilsons Promontory - Philip Island

Vandaag vertrekt u naar Philip Island, dat is vernoemd naar gouverneur Arthur Phillip, de eerste gouverneur van New South Wales. Met een brug zit het eiland vast aan het vasteland. Het eiland is een belangrijke plek voor de populaties van diverse vogels zoals de kortstaartschuifwinden en meeuwen, maar ook voor de pinguïns. Elke avond komen er pinguïns aan land om op het droge te kunnen slapen. Ook het wildpark is een bezoekje waard, hier kunt u onder meer koala’s en wallabies zien. Deze dag is er een Pinguïn tour inbegrepen, waarbij u met een select gezelschap de pinguïns kunt gaan bekijken.

Dag 15-16: Philip Island - Melbourne

De laatste twee nachten verblijft u in Melbourne. Melbourne was jarenlang de meest leefbare stad ter wereld. De stad heeft een hoog cultureel gehalte, goede infrastructuur en weinig criminaliteit. De stad wordt gescheiden door de Yara rivier. Loop langs het water in de ochtend terwijl de zon schijnt en bekijk de mensen die naar het werk gaan, de hardlopers en fietsers. Grote kans dat de terrasjes al vol zitten want hier houdt iedereen van een stevig ontbijt en brunch. Wandel door de parken, langs de winkels en boetiekjes en vergeet niet de indrukwekkende St. Pauls Kathedraal te bekijken. Voor de foodliefhebbers is Melbourne een walhalla van gezellige restaurants, cafeetjes, koffiezaakjes en chocolaterieën. De gratis City Circle Tram maakt het eenvoudig om van de ene kant van de stad naar de andere te komen en het is tevens een gezellig praatje met de locals.

Dag 17-18: Melbourne - Amsterdam

Vandaag checkt u uit en wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland. Hier zult u de volgende dag aankomen. Hopelijk uitgerust en energiek van alle ervaringen die u tijdens de reis heeft opgedaan.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, luchthaventransfer, overnachtingen op basis van logies en ontbijt (behalve in Melbourne), een Penguin tour en 9 daagse autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Er meer kangoeroes dan mensen in Australië wonen?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl