Het Diepe Zuiden van Amerika

Hoogtepunten van deze reis

  • Tennessee, Mississippi, Louisiana
  • Rijke muziekhistorie
  • Geschiedenis Amerikaanse Burgeroorlog
  • Volg de Mississippi River
  • Bezoek elegante plantagehuizen
  • Ontdek ‘The Big Easy’ New Orleans

Een veertiendaagse reis langs de Mississippi River, door drie verschillende staten in het Diepe Zuiden van Amerika. U doorkruist Tennessee, Mississippi en Louisiana. Een gebied met een grote historische waarde en vol muziek.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Nashville

U start uw reis met een vlucht van Amsterdam naar Nashville, Tennessee. 

Dag 2: Nashville

Nashville heeft de bijnaam ‘muziekstad’ door haar levendige muziek- en entertainmentindustrie. Een stad waar muziek wordt gespeeld, geschreven en opgenomen. Nashville was ooit de bakermat van de countrymuziek, maar trekt nog altijd muzikanten en artiesten uit allerlei genres aan om muziek te schrijven en op te nemen. U kunt een bezoek brengen aan tal van grote concerthallen maar ook kleinere clubs en cafés. Naast de enorme muziekindustrie biedt Nashville ook een rijke historie en cultuur. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Parthenon in Centennial Park, een replica van het origineel in Athene. Of de historische Hermitage, het presidentiële huis van de zevende president van Amerika: Andrew Jackson. Rondom de stad vindt u verschillende authentieke plantagehuizen waar u onder andere kunt leren over de historie van de katoenplantages, slavernij en Amerikaanse Burgeroorlog. 

Dag 3: Nashville - Memphis

U verlaat Nashville en reist verder richting Memphis.

Dag 4: Memphis

U verblijft in Memphis, de grootste stad van de staat Tennessee en tevens muziekstad. In Memphis liggen de grondbeginselen van onder andere de blues en rock-‘n-roll. De grootse attractie is dan ook het landgoed van rock-‘n-roll legende Elvis Presley: Graceland. Maar ook vindt u er tal van opnamestudio’s, concertzalen, theaters en cafés. Memphis is ook de stad waar Martin Luther King werd doodgeschoten op het balkon van het Lorraine Motel. In dit motel vindt u tegenwoordig het National Civil Rights Museum. Het centrum van Memphis grenst aan de Mississippi River, met verschillende parken langs de oever, waaronder die van Mud Island. 

Dag 5: Memphis - Greenwood

Vanuit Memphis reist u verder richting het zuiden naar Greenwood. Onderweg passeert u de grens van Tennessee met de staat Mississippi. Greenwood was het centrum van de katoenplantages tijdens de 19e eeuw. Vanuit de plaats werd katoen naar grote steden als New Orleans en Memphis vervoerd. Greenwood heeft een roerende geschiedenis wat betreft de slavenarbeid in Amerika. 

Dag 6: Greenwood - Vicksburg

U verblijft in Vicksburg aan de Mississippi River, de stad die bekend staat door de doorslaggevende gebeurtenissen rondom de Amerikaanse Burgeroorlog. Hier kunt u een bezoek brengen aan Vicksburg National Military Park, waar de Slag van Vicksburg plaatsvond. Dit was het laatste gevecht als aanval op Vicksburg en zorgde voor een keerpunt in de oorlog. Tevens vindt u in Vicksburg McRaven House dat bekend staat als een van de grootste spookhuizen van Mississippi. 

Dag 7: Vicksburg - Natchez

U reis vervolgt zich nog verder in zuidelijke richting waar u enkele nachten verblijft in de plaats Natchez.

Dag 8: Natchez

Natchez is een charmant stadje aan de Mississippi River met veel historische, vooroorlogse huizen. In de stad leefden veel rijke plantage-eigenaren en hun families. U kunt een bezoek brengen aan goed bewaard gebleven monumenten met een rijke historie. Enkele voorbeelden zijn Rosalie Mansion, een villa uit 1823 die tijdens de Burgeroorlog diende als regionaal hoofdkwartier van de Union. Of de prachtige villa’s Magnolia Hall en Stanton Hall. Ook het bijzondere achthoekige gebouw Longwood en de begraafplaats Natchez City Cemetery zijn een bezoekje waard.

Dag 9: Natchez - Vacherie

U verlaat Mississippi voor de staat Louisiana. Hier verblijft u in Vacherie, in een historisch plantagehuis uit 1839 dat een prachtig voorbeeld is van de vooroorlogse architectuur van het Amerikaanse zuiden. In de omgeving van Vacherie vindt u meerdere van deze historische plantages.

Dag 10: Vacherie - New Orleans

Daar waar de Mississippi River uitmondt in zee, daar eindigt ook uw reis. Vandaag komt u aan op de eindbestemming van uw reis, het kloppend hart van Louisiana: New Orleans.

Dag 11-12: New Orleans

Geniet van New Orleans, stad van de muziek en food. Kweekvijver van de jazz en blues en rijk aan trendy restaurants. Deze multiculturele stad, met als bijnaam ‘The Big Easy’, wordt onder andere gezien als feeststad. Beroemde evenementen als het jaarlijkse Mardi Gras dragen daar zeker aan bij. Maar New Orleans is meer dan dat. Breng een bezoek aan de historische wijk French Quarter, met gezellige straten, cafés en restaurants. Rond het hart van de wijk, Jackson Square, treft u tal van historische gebouwen. Maar ook in Garden District ziet u veel van de geschiedenis terug. Hier liggen verschillende plantagehuizen en villa’s uit de 19e eeuw.

Dag 13-14: New Orleans - Amsterdam

U heeft uitgebreid kennis gemaakt met het Diepe Zuiden. Vandaag maakt u zich helaas alweer op voor de terugreis richting Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, autohuur en overnachtingen inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Elvis Presley 200 liedjes op nam in de RCA Studio B op de Music Row in Nashville?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl