Genieten in San Francisco & Hawaii

Hoogtepunten van deze reis

  • Wijn nippen in de Napa Valley
  • Ontspannen op Maui
  • Sterren kijken vanuit Mount Mauna Kea Observatory
  • Hawaii Volcanoes National Park
  • Snorkelen, duiken, surfen
  • San Francisco

Ervaar zelf waaraan de prestigieuze wijnstreek The Napa Valley haar naam te danken heeft. Bezoek vooraanstaande wijnhuizen en proef van exquise wijnen. Combineer deze smaakvolle beleving met de regenwouden, majestueuze vulkanen en helderblauwe zee van het tropische Hawaii en u wilt nooit meer weg.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Napa Valley

U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar San Francisco. Bij aankomst op de luchthaven haalt u de huurauto op en reist u door naar Napa Valley, de beroemde wijnregio net ten noorden van San Francisco.

Dag 2-3: Napa Valley

U verblijft de komende dagen in de Napa Valley. De vallei wordt omringd door de Mayacamas Mountain Range en de Vaca Mountains. Breng een bezoek aan één van de vooraanstaande wijnhuizen, struin door uitgestrekte wijngaarden en neem deel aan verschillende wijnproeverijen.

Dag 4: San Francisco - Kauai

Vanuit San Francisco vliegt u naar uw eerste bestemming binnen Hawaii: Kauai, ofwel Garden Isle.

Dag 5-6: Kauai

Kauai dankt haar bijnaam aan het feit dat het eiland zo groen is met veel kleurrijke planten en bloemen. Het is tevens het oudste en het meest noordelijke eiland van Hawaii. Tropische regenwouden, vele watervallen en diepe valleien. Geniet hier van de prachtige natuur die wemelt van de bijzondere vogels. In het helderblauwe water rondom Kauai kunt u uitstekend duiken, zwemmen en surfen. Er leven hier zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen. Geniet van een kajaktocht over de Wailua River, een wandeling over het eiland, een droomachtige catamarancruise of spendeer uw middag op de golfbaan.

Dag 7: Kauai - Maui

U verlaat vandaag het eiland Kauai voor een verblijf op Maui.

Dag 8-9: Maui

Het eiland Maui bestaat uit twee vulkanen met daartussen een grote vallei. Vandaar ook de bijnaam Valley Isle. Een van die vulkanen is de Haleakala, zeer geliefd bij toeristen. Toer langs Kahekili Highway, een schilderachtige kustweg langs tropische regenwouden. Bezoek het blaasgat bij Nakalele Point en het overweldigende landschap van de vulkaankrater in Haleakala National Park. Op Maui liggen populaire surfstranden voor alle niveaus, met de extreem hoge golven aan de noordkust van het eiland voor alleen de meest professionele surfers.

Dag 10: Maui - Hawaii

U sluit uw bezoek aan de staat Hawaii af met een verblijf op het grootste eiland: Island of Hawaii, ook wel de Big Island, of Orchid Isle genoemd.

Dag 11-12: Hawaii

James Cook bezocht als eerste westerse ontdekkingsreiziger dit eiland. In een confrontatie met inboorlingen bij Kealakekua Bay vond hij de dood. In de baai kunt u een bezoek brengen aan het monument ter nagedachtenis aan hem. Het eiland bestaat uit vijf vulkanen, waarvan sommige slapend en andere nog altijd actief zijn. Breng zeker een bezoek aan Hawaii Volcanoes National Park. Hier kunt u lavastromen van dichtbij zien. Ook bijzonder is het zwarte zand van Punaluu Beach. Het strand dankt zijn kleur aan lava dat explodeert zodra het in aanraking komt met het koudere zeewater en daardoor razendsnel afkoelt. De top van Mount Mauna Kea is een bezoek waard voor een ieder met interesse in astronomie. Deze plek is namelijk een van de beste plekken ter wereld om door grote telescopen het heelal te bekijken.

Dag 13: Hawaii - San Francisco

U sluit uw reis af met een bezoek aan de stad San Francisco.

Dag 14: San Francisco

Deze veelzijdige stad kent u waarschijnlijk van haar beroemdste bouwwerk: de Golden Gate Bridge. Maak een mooie fietstocht over deze brug richting het schilderachtige plaatsje Sausalito. In de San Francisco Bay ligt het beruchte eiland Alcatraz met daarop de gelijknamige gevangenis. Fisherman’s Wharf is een bezienswaardigheid bekend om haar kolonie zeeleeuwen en in het park Alamo Square vindt u de beroemde victoriaanse huizen beter bekend als de Painted Ladies. De diversiteit aan culturen binnen de stad ziet u terug aan de verschillende wijken. Zo is er een Chinese wijk, een Italiaanse, een Japanse en een Mexicaanse. De stad bestaat uit veel heuvels en steile straten die u dankzij de iconische kabeltrams gelukkig niet te voet hoeft te beklimmen.

Dag 15-16: San Francisco - Amsterdam

Vandaag is uw reis helaas weer ten einde. Zeg San Francisco vaarwel en maak u op voor uw terugreis naar Nederland. Hier landt u de volgende dag op de luchthaven van Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, autohuur en overnachtingen inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

95% van alle wijnhuizen in de Napa Valley familiebedrijven zijn?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl