Nieuwjaar in Noorwegen

Hoogtepunten van deze reis

  • Bijzondere Noorderlicht dinercruise
  • Arctische sneeuwscooter ervaring
  • Avontuurlijke hondensleetocht door de wildernis
  • Verken de prachtige stad Tromso
  • Nieuwjaar vieren in het Parijs van het Noorden

Wie wil dat nu niet, nieuwjaar vieren in het Parijs van het Noorden. Verblijf tijdens oud en nieuw in een bijzondere lodge midden in de wildernis ver weg van het massatoerisme en de stadslichten waardoor de kans op het zien van het Noorderlicht steeds groter wordt!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Tromso

U vliegt vanaf Amsterdam naar Tromso, Noorwegen. Bij aankomst wordt u middels een privétransfer naar uw hotel gebracht waar u de rest van de dag avond vrij te besteden heeft. Maak een mooie wandeling door de prachtige stad Tromso ga heerlijk dineren in één van de beste restaurants die Tromso bezit.

Dag 2: Tromso

Vandaag heeft u de dag vrij te besteden. Er zijn verschillende hoogtepunten te vinden in deze prachtige stad. Ga met de Fjellheisen kabelbaan omhoog en geniet van de fabelachtige uitzichten, breng een bezoek aan de Mack Brewery voor een bierproeverij, bezoek de Arctic Cathedral of de Tromsobrug én leer over het Poolgebied en Spitsbergen in het Polar museum. In de avond maakt u een bijzondere cruise langs de fjorden en geniet u onderweg van een heerlijk diner. Wie weet wordt u getrakteerd op het Noorderlicht vanavond!

Dag 3: Tromso - Lyngen Experience Lodge

Met een privétransfer wordt u in de middag naar uw volgende lodge gebracht, de Lyngen Experience Lodge. Ontdek de ruige natuur van de uitgestrekte bossen van Zweeds Lapland tijdens deze unieke 
sneeuwschoenwandeling. Door de speciale sneeuwschoenen wandelt u gemakkelijk over de sneeuw en onderweg vertelt een ervaren gids u alles over de betoverende omgeving en over de wetenschap, de kleuren en de 
frequentie van het noorderlicht. Als de omstandigheden goed zijn, heeft u zelfs de kans om het noorderlicht te spotten. Tijdens de wandeling is er ook tijd voor een pauze, hier leert u hoe u een vuurtje maakt in de sneeuw, 
hoe u de sterren kunt lezen en zelfs hoe u dierensporen herkent. Dichter bij de natuur komt u niet!

Dag 4: Lyngen Experience Lodge

Dit is een exclusieve kans om het Lyngen gebied te ontdekken samen met het team van Tom-Frode Johansen. Deze keer gaat u op verkenning samen met de husky's tijdens een hondensleetocht. Het enthousiasme van deze dieren is ontzettend leuk en draagt bij aan de onvergetelijke ervaring. U trekt vandaag dwars door prachtige landschappen en geniet van geweldige uitzichten in het hart van de Lyngen Alpen. Tijdens de tocht maakt u een stop om op te warmen bij een vuurtje onder het genot van een warme kop koffie of thee en snack. En dan is het eindelijk zo ver.. de jaarwisseling! U geniet van een heerlijk nieuwjaarsdiner en daarna is het tijd voor een klein feestje. Op naar een mooi, reislustig en gezond nieuw jaar!

Dag 5: Lyngen Experience Lodge

Onder leiding van een ervaren gids gaat u deze middag op pad met de sneeuwscooter. De tocht begint door de Lyngen Alpen, met eenvoudige en vlakke paden zodat u de sneeuwscooter kunt leren kennen. Daarna volgt u het pad richting de bergen. Tijdens de tocht maakt u verschillende stops zodat u mooie foto's kunt maken en kunt genieten van de prachtige natuur. Het is heel bijzonder om de machtige alpen te zien terwijl u tegelijkertijd ook zo dicht bij de zee bent. Een dag buiten in de natuur maakt hongerig en daarom staat er in de avond een heerlijk diner voor u klaar. De rest van de avond is om de indrukken van vandaag te verwerken en te genieten van alles wat u meemaakt.

Dag 6: Lyngen Experience - Tromso - Amsterdam

Na het ontbijt wordt u middels een privé transfer naar de luchthaven van Tromso gebracht. Het is tijd om deze prachtige plek vaarwel te zeggen. De reis zit er helaas op maar de herinneringen zijn blijvend!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers, overnachtingen, nieuwjaarsdiner en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Tromso ook wel het Parijs van het Noorden genoemd wordt?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl