Venice Simplon-Oriënt Express

Hoogtepunten van deze reis

 • Treinreis per Venice Simplon-Oriënt Express
 • Verblijf in 5-sterren Belmond Hotel Cipriani
 • Gastronomische ervaringen aan boord

Accommodatie stijl

Thema

 • Cultuur
 • Culinair - gastronomie

Reisperiode(n)

Juni,

De prestigieuze Venice Simplon-Orient-Express-trein, een kunstwerk op zich en een waar art-deco-icoon, is een van 's werelds meest gevierde reiservaringen en rijdt nu exclusief van Amsterdam naar Venetië, La Serenissima. Doorkruis Europa in weelderig gedecoreerde vintage treincabines en glijdt in stijl door sublieme landschappen naar een van de meest aantrekkelijke steden van het continent onder het genot van gastronomische hoogstandjes en een levendige sfeer aan boord. Reist u liever in omgekeerde volgorde of op een ander traject, informeer naar de mogelijkheden, in juli zijn er bijvoorbeeld meerdere vertrekken vanaf Parijs en Londen mogelijk.


Bewaar in moodboard
 • Dag 1, Amsterdam
  Ga aan boord van de legendarische Venice Simplon-Orient Express en vestig u in uw cabine, uiteraard van alle luxe voorzien. In de authentieke restauratiewagen kunt u vervolgens genieten van een uitgebreide lunch, gemaakt van de speciaal door de chef geselecteerde verse seizoensgroenten. Tijdens een ontspannen middag kunt u in uw cabine genieten van de elkaar in rap tempo afwisselende uitzichten terwijl u naar het zuiden rijdt onder het genot van gebakjes thee en koffie. Bij het vallen van de avond wordt er een uitbundig vier-gangen-diner geserveerd, vergezeld door de warme klanken van de klassieke muziek van de huispianist. Ondertussen is uw cabine omgetoverd tot knusse slaapkamer. Overnachting aan boord.
   
 • Dag 2, Alpenlandschap en aankomst in Venetië
  Terwijl u door het berg- en merenlandschap van Zwitserland rijdt wordt het ontbijt in uw cabine uitgeserveerd. Bij het aanvangen van de middag opgevolgd door een heerlijke drie-gangen lunch. Na een gemoedelijke middag aan boord rijdt u via de Ponte della Libertà, met uitzicht op de Laguna di Venezie het station Venezia Santa Luzia binnen. Aansluitend transfer naar het Belmond hotel Cipriani.
   
 • Dag 3, Venetië
  De gehele dag ter vrije besteding in Venetië. Bijvoorbeeld om te genieten van de architectuur van Carlo Scarpa (o.a. de Fondazione Querini Stampalia en Galleria dell’Academia) of Palladio (o.a. de kerken San Giorgio Maggiore en Il Redentore); breng een bezoek aan de omvangrijke kunstcollectie van de beruchte Franse miljardair François Pinault, ondergebracht in het Palazzo Grassi en de Punta della Dogana, op het uiterste puntje van Dorsoduro; of geniet van de alledaagse hectiek en sfeer tijdens een vaartocht per Vaparetto over het Canal Grande.
   
 • Dag 4, Venetië - Amsterdam
  Na het ontbijt check-out bij het hotel en transfer naar de luchthaven van Venetië voor de vlucht terug naar Amsterdam. Of trek indien u voor de late terugvlucht kiest nog het historisch centrum in voor een bezoek aan de Fondazione Prada en Fondazione Luis Vuitton of het Collezione Peggy Guggenheim, met een uitzonderlijke selectie van klassiek modernen als Picasso, Duchamp, Magritte en Pollock. Meer geinteresseerd in klassiekere schilderkunst, bezoek dan het Complesso dell’Ospedaletto. Het complex bestaat uit vier delen: de Chiesa Santa Maria dei Derelitti, het trappenhuis van de hand van Sardi, de vierseizoenstuin van zijn opvolger Laghena en de Sala della Musica met fresco’s van Jacopo Guarana en Agostino Mengozzi Colonna, de laatste vertegenwoordigers van de quadratura schildertraditie, bekend geworden door Giovanni Batista Tiepolo die samenwerkte met de vader van Colonna.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl