Le Marche en Romagna

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de beroemde Tempio Malatestiano
 • Verkenning van het Museo dei Bronzi Dorati, vernoemd naar de beroemde verguldbronzen Romeinse beeldengroep
 • Bezichtiging van de unieke wandschilderingen uit het begin van de 15e eeuw in het Oratorium van San Giovanni Battista

Accommodatie stijl

 • Klassiek

Thema

 • Architectuur
 • Kunst

Reisperiode(n)

September,

Het afwisselende programma biedt een goede kennismaking met unieke aspecten van Le Marche en Romagna. Centraal staan de rijke resten uit de Romeinse tijd, maar ook de cultuur van de middeleeuwen en de renaissance krijgen ruim aandacht. We bezoeken zowel plaatsen aan de Adriatische kust als stadjes in het binnenland, wat ons door het prachtige landschap voert.


Bewaar in moodboard
 • 1e dag – maandag 2 september Via Bologna naar Pesaro  
  Ochtendvlucht per KLM-lijndienst naar Bologna. Onze touringcar brengt ons naar Pesaro, waar we ons voor de gehele reis installeren in het eersteklas, goed gelegen hotel Rossini. In de namiddag brengen we tijdens een oriënterende stadswandeling een bezoek aan de kathedraal met vroegchristelijke vloermozaïeken. We dineren in een gerenommeerd visrestaurant aan zee.  
   
 • 2e dag – dinsdag 3 september Romeinen in het gebied van de Malatesta-dynastie  
  In het centrum van Rimini bekijken we resten van de Romeinse stad, waaronder de Boog van Augustus en de Ponte di Tiberio. We bezoeken de beroemde Tempio Malatestiano, een ontwerp van Leon Battista Alberti voor Sigismondo, de laatste machtige telg van de familie Malatesta. ’s Middags rijden we de bergen in naar het stadje Verucchio, oorsprong van de Malatesta-dynastie, en gaan we naar de hooggelegen vesting San Leo, gebouwd door Francesco di Giorgio Martini. Diner in het hotel. 
   
 • 3e dag – woensdag 4 september Senigallia en Ancona  
  In Senigallia bezoeken we onder theater La Fenice de opgravingen van een stukje van de Romeinse stad Sena Gallica. Daarna reizen we door naar Ancona, dat werd gesticht door Grieken uit Syracuse. Vanaf het plein bij de Duomo San Ciriaco hebben we een prachtig uitzicht over de stad en zien we de Boog van Traianus. We wandelen via het amfitheater naar het Museo Archeologico Nazionale delle Marche. Diner in het hotel. 
   
 • 4e dag – donderdag 5 september Suasa, Pergola en Corinaldo  
  Bij Castelleone di Suasa bevinden zich de opgravingen van het Romeinse Suasa, gesticht na de slag bij Sentinum in 295 v. Chr. We bezoeken de resten van een grote patriciërswoning met vele mozaïekvloeren (Domus dei Coiedii), alsmede het naastgelegen amfitheater. Na de lunchpauze bekijken we in Pergola het Museo dei Bronzi Dorati, vernoemd naar de beroemde verguldbronzen Romeinse beeldengroep. Op de terugweg stoppen we in het middeleeuwse stadje Corinaldo, geboorteplaats van Maria Goretti. Diner in het hotel. 
   
 • 5e dag – vrijdag 6 september Urbs Salvia en Macerata  
  Als eerste staat de romaanse kerk Santa Maria in Piè di Chienti op het programma. Daarna gaan we naar de opgravingen van de Romeinse stad Urbs Salvia. We bezoeken daar onder meer de cisternen, het goed bewaarde amfitheater en de met wandschilderingen gedecoreerde tempel van Salus Augusta. In de gezellige universiteitsstad Macerata hebben we een ruime lunchpauze. ’s Middags maken we een wandeling door het centrum, waarbij we de Sferisterio, een 19e-eeuwse balspelplaats, aandoen. Diner in het hotel. 
   
 • 6e dag – zaterdag 7 september Urbino en Fano  
  Vandaag bezoeken we Urbino, de renaissancestad van de illustere Federico da Montefeltro. In het Oratorium van San Giovanni Battista bekijken we unieke wandschilderingen uit het begin van de 15e eeuw. Daarna wandelen we naar het Palazzo Ducale, het paleis van Montefeltro. Hier huist de Galleria Nazionale delle Marche. Deze belangrijke kunstcollectie bekijken we op eigen gelegenheid. Na een ruime lunchpauze in Urbino rijden we naar Fano, de Romeinse plaats Fanum Fortunae waar de Via Flaminia de Adriatische kust bereikte. We bekijken de Romeinse poort en stadsmuur en maken een wandeling door het historisch centrum. Tijdens de vrije namiddag in Pesaro zou u het geboortehuis van operacomponist Gioacchino Rossini of de pinacotheek kunnen bezoeken. In de collectie van de laatste bevindt zich de Pala di Pesaro, een altaarstuk van Giovanni Bellini. Afscheidsdiner in een van de goede restaurants.  
   
 • 7e dag – zondag 8 september Bologna en terugreis  
  We rijden terug naar Bologna, waar we pauzeren voor de lunch nabij de gezellige Piazza Maggiore en een korte stadswandeling maken. Omstreeks 17:00 uur begint de terugvlucht per KLM-lijndienst naar Amsterdam. Aankomst ca. 19:00 uur.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl