Kunstzinnig Turijn en de Langhe

Hoogtepunten van deze reis

 • Proeverijen van gastronomische hoogtepunten van Piëmont
 • Indrukwekkende moderne kunstcollecties van de Galleria Civica d’Arte Moderna e Contemporanea (GAM) en de Fiat-familie Agnelli
 • Bezoeken aan Renaissance-kasteel Castello della Manta en abdij Sacra San Michele

Accommodatie stijl

 • Klassiek

Thema

Reisperiode(n)

November,

Piëmont, het onbetwiste culturele hart van Noord-Italië, is elk najaar een culinair bedevaartsoord. Naast de paleizen en musea van barok Turijn wordt de watertandende bezoeker gelokt door pittoreske stadjes, bekend om de beroemde witte truffels, gianduiotto-bonbons, kazen, de in Piëmont uitgevonden Vermouth en Barolo-wijnen. De intens traditioneel gebleven regio is een van de vooruitstrevendste, die van de internationale Slow Food-organisatie en de unieke "Banco del Vino" (wijnbank). Over pittoreske heuvels, bedekt met wijngaarden en de beroemde hazelnootbomen van Langhe, pronken kastelen van Savoye, abdijen en kerken.


Bewaar in moodboard
 • Dag 1 Amsterdam - Turijn 
  Na aankomst in Turijn eerst bezoek aan de 18e-eeuwse basiliek van Superga; in deze hooggelegen koepelkerk liggen de meeste leden van het koninklijk huis van Savoye begraven. Hierna begin van de verkenning van de hoofdstad, de bakermat van de familie Savoia. De excursie voert langs de dom met de Heilige Lijkwade en de barokke San Lorenzo; het Museo Arte Antica in Palazzo Madama wordt bezichtigd. Diner en overnachting in Turijn. 
   

 • Dag 2 Historisch Turijn 
  Vervolgens een bezoek aan het barokke Palazzo Reale, de voormalige koningsresidentie. 's Middags een bezoek aan het markante Egyptisch Museum of om heerlijkheden van Turijn te proeven: de uit cacao, espresso en melk bestaande, traditionele bicerin in het historische café Baratti & Milano. Overnachting in Turijn. 
   

 • Dag 3 Omgeving van Turijn - imposante paleizen en kunst 
  Buiten de stad ligt het reusachtige, 18e-eeuwse jachtslot Stupinigi, de recent gerestaureerde zomerresidentie van de Savoyes. Hierna een zeer indrukwekkend buitenverblijf van de Savoyes: het door een enorme tuin omgeven paleis Reggia di Venarìa Reale, dat Versailles moest evenaren. Ter afsluting de voormalige Fiat-fabriek in Lingotto, waarvan het platte dak ooit in gebruik was als autotestbaan. De indrukwekkende kunstcollectie van de Fiat-familie Agnelli omvat werken van o.m. Canaletto, Renoir, Gauguin en Picasso. Overnachting in Turijn. 
   

 • Dag 4 Modern Turijn 
  De dag begint op Porta Palazzo is een van de grootste openluchtmarkten van Europa, afgeladen met de allerbeste lokale delicatessen, waaronder traditionele Piëmontese kazen. Vervolgens bezoek aan Galleria Civica d’Arte Moderna e Contemporanea (GAM), een omvangrijke collectie 19e-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst. Hier na 156 meter hoge Mole Antonelliana, symbool van de stad en zetel van het nationale filmmuseum. Overnachting in Turijn. 
   

 • Dag 5 Turijn - Monferrato - Asti - Alba (grappa & truffels) 
  ’s Ochtends vertrek richting Le Langhe. Na een panoramische tocht langs het berglandschap van Monferrato ee eerste stop in Asti, bekend om de gelijknamige dessertwijnen en grappa. Asti, ooit een van de welvarendste plaatsen van Piëmont en nu een van de best bewaarde middeleeuwse steden, verrast met karakteristieke patriciërshuizen, torens en gotische kerken. Vervolgens Alba, toneel van het Truffelfestival – met truffeljacht en proeverij. Overnachting in Le Lange. 
   

 • Dag 6 Barolo en La Mora (wijnen) 
  Le Langhe, het Unesco-werelderfgoed van Piëmont, is vooral bekend om de wijnvariëteiten Barolo en Barbaresco. Onze dag begint met rijden door de eindeloze wijngaarden langs de heuvels richting het pittoreske stadje La Morra, hart van de wijnbouw, ook wel ‘het balkon van Le Langhe’ genoemd. Onderweg stop in Grinzane Covour – voor een bezichtiging van het gelijknamige kasteel uit de 12 eeuw met het imposante museum, en een wijnproeverij. Wij wandelen door Barolo, die de naam aan de koning der rode wijnen gegeven heeft. Overnachting in Le Lange. 
   

 • Dag 7 Castello della Manta - Castello Rivoli - Sacra di San Michelle -Turijn 
  ’s Ochtends een bezoek aan het 15e eeuwse Renaissance-kasteel Castello della Manta. Vervolgens het van oorsprong 11e-eeuwse Castello di Rivoli, bekend om een van de interessantste hedendaagse kunstcollecties van Italië. Hierna de schitterend in het landschap van de Val di Susa ingebedde, imposante abdij Sacra San Michele, in de middeleeuwen het belangrijkste bedevaartsoord voor benedictijnen uit heel Europa. Terug in Turijn afscheidsdiner. 
   

 • Dag 8 Turijn - Amsterdam 
  's Ochtends transfer naar de luchthaven en vertrek naar Nederland.  

Italië - Turijn - Piazza Vittorio
Italië - Turijn - Stupinigi
Italie - Turijn - Venaria Reale
italië asti
italië la morra view from barolo
italië turijn basilica di superga
Italië - Turijn - Piazza Vittorio
Italië - Turijn - Stupinigi
Italie - Turijn - Venaria Reale
italië asti
italië la morra view from barolo
italië turijn basilica di superga

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

|
Wij gebruiken cookies

We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen.