Incentivereis naar Rome

Hoogtepunten van deze reis

  • Privébezoek aan het Vaticaan Museum
  • Leer alles over Italiaanse pasta's
  • Rome verkennen op een Vespa
  • Bekende en onbekende bezienswaardigheden
  • Proef en ruik de beroemde Italiaanse keuken
  • Stap terug in vele belangrijke periodes van de stad, Italië en Europa

Dompel uzelf onder in de Romeinse cultuur en maak op typisch Italiaanse wijze kennis met de rijke historie, de gewoontes, het eten en de vele bezienswaardigheden die de hoofdstad rijk is.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Rome: Vintage Vespa

U vliegt per KLM direct van Amsterdam naar Rome. Stap in de roomse cultuur door als een echte local op een vintage Vespa de stad te verkennen. Voel de warme lucht tegen uw gezicht en de wind in uw haar terwijl u zich een weg baant door de grote lanen en de kleine steegjes. De tour wordt geleid door een tweetalige privé-gids en zal u langs de belangrijkste monumenten en buurten van Rome leiden. U kunt met een gerust hart op de Vespa stappen doordat de gids een professionele Vespa bestuurder is. De gids weet uw kennis te verbreden door de meest interessante verhaaltjes en feitjes te vertellen. Ondertussen staat de gids open voor alle vragen die u hebt, met veel enthousiasme verteld hij/zij over de verschillen tussen de Nederlandse en Italiaanse Cultuur en is elk soort vraag welkom. Met deze onvergetelijke ‘local experience’ is het begin van de city-trip naar Rome goed afgetrapt. 

Dag 2: Rome: Verzadig uw smaakpapillen

Er is geen betere manier om het ware hart en de ziel van Rome te leren kennen dan door haar culinaire hoogstandjes te proeven. Wie kan traditionele chocola en gelato nou weerstaan? Een van de beste roomse experts in gastronomie zal u langs de beste cafetaria's en gelateria's leiden die Rome te bieden heeft. Begin de dag in een van de beroemdste cafetaria's van Rome met een cappuccino of een espresso, ga dan naar een gelateria en kies uit een ongelooflijke variëteit aan smaken. Elke gelato is gemaakt van de beste ingrediënten, uit de vier hoeken van Italië; pistache uit Sicilië, noten uit Piemonte en citroenen uit Sorrento om er maar een paar te noemen. Sluit hierna af door de meest bekende en beste romaanse pizza te proeven, die gemaakt is van de meest verse ingrediënten. Geniet, praat, proef en leer van deze overheerlijke gastronomische tour door het prachtige Rome.    

Wist u dat in Italië voor elke pasta soort een bijpassende pastasaus is? Ontdek door deze 3 uur durende cursus wat de Italiaanse gedachtes en gewoontes zijn met betrekking tot pasta. Ontdek de geheimen van nonna's (oma's) pasta en maak de twee verschillende pasta's, zonder ei en met ei, naar het enige goede recept van Italië. De cursus is inclusief proeven en de overheerlijke bijpassende drankjes zitten ook inbegrepen. Reflecteer na de cursus samen met uw cursisten over de reis en deel uw inzichten over de stad en het eten.    

Dag 3: Rome: Films en opera's

Cinecittà is het Hollywood van Europa en is recent pas geopend voor het publiek. U wordt welkom geheten met een overheerlijke echte Italiaanse cappuccino en hierna begint de tour waarin u alle ins and outs van de Italiaanse filmwereld leert. U zult het gevoel hebben dat u zelf in een film stapt door de prachtige decors, van Oud Rome naar het Florence van de 15e eeuw tot aan Broadway – New York.  

In de middag volgt een reis langs de beroemde scenes uit de opera Tosca van Puccini. Zoals de prachtige kerk van Sant'Andrea della Valle, waar Tosca zingt voor haar geliefde Cavaradossi terwijl hij aan het schilderen is. De kerk zelf is een gerenommeerd voorbeeld van barokke kunst met indrukwekkende schilderijen. En het Castel Sant’Angelo waar Tosca zelfmoord pleegt. Dit fort werd in de 2e eeuw gebouwd als mausoleum voor keizer Hadrianus en werd vervolgens omgebouwd tot een kasteel door de pausen. Veel vijanden werden gemarteld en gedood in de kerkers. Tegenwoordig herbergt het een interessant museum met aardewerk, schilderijen, beeldhouwwerken en wapenrustingen.  

Dag 4: Rome: Een bijzonder afscheid

De hoogtepunten van de stad mogen natuurlijk niet ontbreken. Vandaag leert u over Rome als politieke hoofdstad van Italië, Rome haar verantwoordelijkheid als bakermat van het katholicisme en haar plaats als hart van de historische wereld. Uw enthousiaste en kundige lokale gids zal u de vele verhalen vertellen die schuilen achter de historische architectuur van Rome en de oud romeinse bouwwerken. Van het meest bekende plein van de stad, Piazza Navona, met verhalen over de architecten Borromini en Bernini tot het Pantheon, hét meest complete historische romeinse gebouw en de beroemde Trevi Fountain en de Spaans Trappen, die behalve dat ze naar de Spaanse ambassade leiden, niks met Spanje te maken hebben.    

Na sluitingstijd bezoekt u een van 's werelds bekendste museum ter wereld, het Vaticaan Museum, onder begeleiding van een privé gids. U hoeft zich geen zorgen te maken om andere bezoekers, u heeft namelijk het hele museum voor uzelf. U ziet onder andere de schitterende fresco's, van Raphael, die in opdracht van Paus Julius II zijn gemaakt. Terwijl Raphael aan deze zalen werkte, schilderde Michelangelo ernaast de Sixtijnse Kapel. Deze sixtijnse kapel is wereldberoemd door de prachtige plafondschildering ‘De Schepping’. 

Dag 5: Rome – Amsterdam

Na een laatste blik op deze bijzondere stad vliegt u terug naar Amsterdam. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.  

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.  

Wist u dat

Hoewel digitale overleggen zeer functioneel en efficiënt kunnen zijn is fysieke nabijheid een must. Zelfs met alle technologie die we tegenwoordig gebruiken, werken teams beter als ze samen zijn. Een dergelijke reis creëert vertrouwen tussen de verschillende leden van het team.  

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl