Cruise vanaf Venetië naar Dubrovnik

Hoogtepunten van deze reis

  • Vaar langs het beroemde San Marcoplein en meer aan bij de San Basilio pier
  • Uitgebreide all-inclusive formule aan boord van SeaDream
  • Verken historische steden in Italië, Slovenië en Kroatië
  • Neem deel aan avontuurlijke en culturele excursies aan land
  • Laat uzelf in de watten leggen door de uitstekende, persoonlijke service
  • Maak kennis met verschillende culturen en landschappen langs de kust

Op deze 8-daagse cruise vaart u vanuit Venetië via Slovenië naar Kroatië met als eindpunt Dubrovnik.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Venetië

Uw bijzondere cruise staat op het punt van beginnen in de romantische stad Venetië, die ook wel bekend staat als de ‘stad van de bruggen’. De stad, gesticht in de 5e eeuw, strekt zich uit over 118 kleine eilanden in de moerassige Venetiaanse lagune, langs de Adriatische Zee. In de middag stapt u aan boord van het intieme jacht waar de bemanning en de kapitein u vriendelijk verwelkomen. Maak direct gebruik van de uitstekende faciliteiten aan boord en geniet van een drankje op het dek terwijl de SeaDream Venetië langzaam achter zich laat.  

 

Dag 2: Trieste – Piran

Na een eerste comfortabele nacht aan boord wordt u rustig wakker met een heerlijk ontbijt of zelfs een ontspannende yogales op het dek. Vandaag meert u aan in Trieste, een stad en haven in noord Italië en gelegen aan de Golf van Trieste. In het verleden was Trieste een belangrijk en machtig centrum voor politiek, literatuur, muziek, kunst en cultuur toen de stad nog onder de Oostenrijks-Hongaarse heerschappij viel. Het belang van de stad nam tegen het einde van de 20e eeuw af, en tegenwoordig wordt Trieste vaak vergeten door reizigers, die naar de grote Italiaanse steden zoals Rome en Milaan trekken. Het is echter een zeer charmante en onderschatte stad, met een rustige en mooie, bijna Oost-Europese sfeer met verschillende pubs en cafés, prachtige architectuur en een schitterend uitzicht op zee.  

 

Dag 3: Piran

Piran is misschien wel de mooiste kustplaats van Slovenië. De stad ligt op een klein stukje land dat uitsteekt in de zee, wat spectaculaire uitzichten biedt. Het heeft de gemoedelijke en romantische sfeer van een kleine Italiaanse kustplaats, zonder de drukte van vele reizigers. Piran maakte deel uit van het Venetiaanse rijk van het einde van de 13e eeuw tot het einde van de 18e eeuw en had ook enige invloed van het Oostenrijk-Hongaarse rijk, dit is nog terug te zien in de architectuur van enkele historische gebouwen. Wandel door de pittoreske straten en geniet van een verkoelend drankje op een van de gezellige terrassen aan de haven.  

 

Dag 4: Opatija

Opatija is een rustige badplaats aan de beschutte oostkust van het Istrische schiereiland van Kroatië en wordt ook wel de "Kroatische Monte Carlo" wordt genoemd. Dit dorp vormt een compleet contrast met de droge Dalmatische kustplaatsen verder naar het zuiden. Groene heuvels maken plaats voor tuinen en parken vol exotische planten nabij de oceaan. De zeer grillige en rotsachtige kust van Opatija wordt omlijst door een schaduwrijke promenade, de Lungomare, die zich over 12 kilometer uitstrekt tot aan het pittoreske dorpje Lovran. Onderweg zijn er tientallen pittoreske afgelegen baaien vanwaar u een duik neemt in het heldere water van de zee.  

Dag 5: Zadar

Zadar is de oudste bewoonde stad in Kroatië en dateert uit 59 voor Christus, toen de stad nog een Romeinse gemeente was met traditionele Romeinse infrastructuur en vroege stadsplanning. De moderne geschiedenis van de stad omvat grote transformaties tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de jaren negentig tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van het land. Geniet van de karakteristieke straten, unieke architectuur en uitzonderlijke cultuur die de stad te bieden heeft.  

Dag 6: Komiza

Vis heeft een aantal unieke eigenschappen die het eiland zo bijzonder maken, zo bevindt zich hier de oudste stad van Kroatië en vindt u hier enkele van de mooiste stranden van het land. Dit verst bewoonde eiland vanaf het Kroatische vasteland, heeft een interessant cultureel erfgoed omdat het tot het einde van de jaren tachtig afgezonderd was van buitenlandse bezoekers. Deze geschiedenis van isolement is de sleutel geweest tot de ongerepte staat van het eiland. Hierdoor is Vis de ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar authenticiteit en een uitzonderlijke cultuur.  

Dag 7: Bezoek aan Dubronik

Deze ochtend heeft u tijd om de verschillende faciliteiten op het schip te ontdekken. Trakteer uzelf bijvoorbeeld op een ontspannen massage in de spa of geniet van de stralende zon vanaf een van de comfortabele ligbedden op het zonnedek. Later in de middag komt u aan bij de laatste stad van deze cruise, Dubrovnik, ook wel Parel van de Adriatische Zee genoemd. De stad ligt in de regio Dalmatië en kreeg in 1979 de status Werelderfgoed van Unesco. De bevolking telt ongeveer 43.000 mensen en de historische stad wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse ommuurde steden ter wereld.  

Dag 8: Dubrovnik

Ontwaak met een heerlijk ontbijt in de lounge van het schip voordat u afscheid neemt van de bemanning en uw medereizigers. U gaat een laatste keer van boord van de SeaDream en vandaag heeft u de kans om het bijzondere centrum van Dubrovnik te ontdekken. Struin door de karakteristieke straten en ga op zoek naar de laatste souvenirs om mee naar huis te nemen. Drink een drankje op een van de terrassen of bekijk de middeleeuwse stadsmuren van dichtbij tijdens een stadswandeling.  


Data & prijzen

Vertrekdatum Seadream I: 9 juli 2022, 12 juli 2024
Vertrekdatum Seadream II: 15 juli 2023
 

Prijzen: 

Yacht Club Stateroom Deck 2  vanaf € 5.275

Opties & inbegrepen

Prijzen zijn inclusief verblijf in een Yacht Club Deck 2 Stateroom

Wist u dat

Er in Venetië een limiet is op het aantal actieve Gondeliers? Dit zijn er namelijk maximaal 435. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl