Citytrip Milaan

Hoogtepunten van deze reis

 • Rondleiding door privégids door het historisch centrum van Milaan
 • Bezoek aan het Castello Sforzesco
 • Verken de Fondazione Prada

Accommodatie stijl

 • Modern

Thema

 • Cultuur

Reisperiode(n)

Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November, December,

Geen stad in Italië combineert oud en modern beter dan Milaan. De thuisbasis van de Duomo en Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal is een kruispunt van kunst van wereldklasse, haute couture en verbluffende architectuur. Een bezoek aan de oude palazzo's, kunstgalerijen, designerwinkels en –restaurants of een van de vele andere bezienswaardigheden doen de bezoeker begrijpen hoe het verleden van Italië het heden blijft beïnvloeden. Van renaissanceschilderijen en fresco's tot iconische symbolen van de moderne Italiaanse geschiedenis, van Romaanse basilieken tot postmoderne torens en adembenemende art-deco, Milaan heeft het allemaal. 


Bewaar in moodboard
 • Dag 1, Amsterdam – Milaan
  Vertrek vanaf luchthaven Schiphol naar Milaan. Aansluitend transfer naar uw hotel.
   
 • Dag 2, Milaan
  In de ochtend stadstour onder leiding van een gids dwars door het historisch centrum van Milaan langs de mooiste fresco’s in de stad in het Palazzo Clerici waar Giambattista Tiepolo een van de kunstenaars was die trompe-l’oeils op de plafonds schilderde, de San Maurizio al Monastero Maggiore, de Milanese equivalent van de Sixtijnse kapel en de fraaie Santa Maria della Grazie, ook beroemd om Leonardo’s Laatste Avondmaal. Ter beëindiging van de rondleiding bezoek aan de Duomo, de kathedraal van Milaan.
  De middag ter vrije besteding. Bijvoorbeeld ter verkenning van de Galleria Vittorio Emanuele II, vernoemd naar de eerste koning van een verenigd Italië, het oudste winkelcentrum op het Italiaanse schiereiland. De overdekte winkelstraat verbindt het domplein met het Piazza della Scala waar u een peinzende Leonardo da Vinci treft. Niet alleen is de passage een architectonisch meesterwerk met classicistische elementen en prachtige mozaïeken, tegenwoordig worden de ruimtes ingenomen door luxemerken en high-end retailers die de Milanese toewijding om met zwier te leven benadrukken.

  Tip: Bezoek in de avond het Museo del Novecento in het Palazzo dell'Arengario, op donderdagavond tot 22.30 uur geopend (laatste entree 2 uur voor sluitingstijd). Met een opmerkelijke collectie 20e-eeuwse Italiaanse kunst die meer dan 400 werken in chronologische orde toont, biedt het museum niet alleen een mooie introductie in de moderne Italiaanse kunstgeschiedenis, de bovenste verdieping (gewijd aan Lucio Fontana) biedt ook een ongeëvenaard uitzicht op het Piazza del Duomo. Daarnaast vindt u in het museum ook meesterwerken van de internationale avant-garde in de kunststromingen, van Picasso tot Piet Mondriaan.
   
 • Dag 3, Milaan
  In de ochtend bezoek aan het Castello Sforzesco, de beste plek om meer te weten te komen over de middeleeuwse en vroegmoderne geschiedenis van Milaan. Het imposante kasteel, in de 15de eeuw gebouwd door de eerste hertog van Milaan, Francesco Sforza, was getuige van de Spaanse, Habsburgse en Napoleontische heerschappij. Het complex huist meerdere musea en galerijen, waaronder de Pinacoteca Castello Sforzesco met schilderijen van onder meer Bronzino, Tintoretto en Titiaan.
  Gebruik de middag voor een ontspannen verkenning van het Parco Sempione. Op zonnige dagen treft u hier niet alleen picknickende inwoners van Milaan, maar ook de Napoleontische Arco della Pace (Vredeboog), het schilderachtige centrale meer en enkele musea, waaronder het Triënnale museum voor Kunst en Design in het opvallende Palazzo dell’Arte.

  Tip: Bezoek in de avond, onder voorbehoud van aanbod en beschikbaarheid, een voorstelling op het gebied van opera, ballet en alles wat met hoge cultuur te maken heeft in het Teatro alla Scala, het historische operagebouw van Milaan.
   
 • Dag 4, Fondazione Prada en terugreis
  Begin uw dag met een espresso of cappuccino in bar Luce en waan u op een Milanese filmset uit de fifties. Bezoek aansluitend een andere parel van de stad, het Fondazione Prada, een schitterend gerenoveerd complex bestaand uit zeven gebouwen waaraan de Nederlandse architect Rem Koolhaas drie nieuwe ontwerpen toevoegde, die samen een gigantisch kunstcentrum vormen.
  De middag ter vrije besteding. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de Pinacoteca di Brera in het centrum van Milaan. Het museum is het mekka van de pan-Italiaanse schilderkunst met een van de indrukwekkendste kunstcollecties in heel Italië met meesterwerken van Bellini, Caravaggio, Raphael en Tintoretto tot Boccioni, Modigliani en Severini. Al even indrukwekkend is de Pinacoteca Ambrosiana met imposante collecties Italiaanse schilderkunst waaronder werk van Caravaggio, Raphael. 
  Wie liever de Milanese keuken verkent kan terecht in één van de vele bistro’s of designrestaurants die Milaan rijk is. Bijvoorbeeld Ceresio 7, het restaurant is onder designliefhebbers inmiddels een icoon, ontworpen door de smaakmakers van Dimorestudio. Het geheim is zonder de twijfel de ligging: op de bovenste verdieping van het hoofdkantoor van Dsquared2, waar u terecht kunt voor rooftop drinks en een duik in het zwembad.

  Tip: Combineer uw bezoek aan Ceresio 7 met een bezoek aan de monumentale begraafplaats van Milaan, dat door de rijen sculpturen en prachtig gedecoreerde graven en mausolea van de hand van bekende kunstenaars eerder doet denken aan een openluchtmuseum dan begraafplaats.

  In de namiddag vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl