Reizen Servië

Verrassing van Zuidoost-Europa

Ontdek alle bestemmingen
St. George Church Topola - Servië reizen

Servië vakantie

Servië is bijna twee keer zo groot als Nederland en combineert kunst en cultuur met uitgestrekte natuur en historische steden. Bekendste daarvan is de hoofdstad Belgrado en gedurende een vakantie naar Servië mag Belgrado beslist niet ontbreken. De charismatische, hippe stad is gelegen op de plek waar de Donau en Sava samenkomen, ooit het uiterste punt van het Ottomaanse rijk. Historische pracht en modern vernuft gaan in Belgrado hand in hand, want burchten, statige kastelen en sierlijke kathedralen tonen u hoe het hier in een ver verleden moet zijn geweest, terwijl de moderne kunst in het Museum voor Contemporaine Kunst u weer terugbrengt in het hier en nu. Ook het Nikola Tesla Museum – Tesla is van Servisch-Kroatische afkomst – is een interessante plek tijdens uw bezoek aan Belgrado. 

Bekijk alle Servië reizen
Djerdap Nationaal park - Servië reizen
Kerk Belgrado - Servië reizen
Uzic Zlatibor - Reizen Servië
Pobednik Kalemegdan - Belgrade - Servië reizen
Belgrade - Servië reizen
Canyon of Uvac River - Reizen Servië

Tweede stad van Servië is Novi Sad, gelegen in een uitermate groene regio en omringd door pittoreske boerendorpjes. Een keur aan interessante musea, fotogenieke gebouwen, historische forten, maar ook een modern en behaaglijk stadsstrand onderstrepen de veelzijdigheid van deze relatief jonge stad.  

Een andere stad in Servië die beslist wat van uw tijd verdient tijdens uw vakantie in Servië is Niš. Het is na Belgrado en Novi Sad de derde stad van Servië en floreert op diverse vlakken. Zo is Niš een universiteits-, handels- én industriestad. De strategische ligging, zo'n 250 kilometer ten zuidoosten van Belgrado en al in de tijd van het Romeinse Rijk een belangrijke handelsader, is hier de voornaamste reden van. In alle prominente Servische steden zult u ontdekken dat de smaken van de Servische keuken verrassend uit de hoek komen. Verse groenten en gegrilld vlees staan centraal, maar ook voor een goede borrelplank bent u in Servië aan het juiste adres. 

Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Servië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra reisinspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen