Eilandhoppen in Thailand

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontspannen rondreis
  • Ontdek de parels van de Golf van Thailand
  • Verblijf in charmante en luxe accommodaties
  • Het schildpaddeneiland Koh Tao
  • Verken het kokosnooteiland Koh Samui
  • Tropisch paradijs Koh Phangan

Op zoek naar uw ultieme rondreis waarbij u meerdere eilanden bezoekt? Kies ervoor om te eilandhoppen in Thailand waarbij u eerst twee nachten verblijft in de metropool Bangkok. Vervolgens ontdekt u de eilanden Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui waar u kunt genieten van de ontspannen sfeer.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Bangkok

Het begin van uw onvergetelijke rondreis door Thailand! U vliegt vanuit Amsterdam naar Bangkok waar u de volgende dag aankomt. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u naar uw hotel gebracht in het centrum van Bangkok. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Bangkok

Geniet van een vrije dag in de metropool Bangkok. Bangkok is pas eind achttiende eeuw gesticht en is nog een relatief jonge stad. U kunt hier met gemak een aantal dagen doorbrengen en het Grand Palace bezoeken, de mooie tempels met hun gouden daken en vele boeddha's fotograferen en genieten van heerlijke Thaise gerechten. U kunt ook Bangkok op de fiets verkennen of samen met een gids de stad verkennen.

Dag 4: Bangkok - Chumphon

U heeft de dag ter vrije besteding tot uw treinreis naar het zuidelijk gelegen Chumphon. Ontdek op eigen gelegenheid de metropool Bangkok dat zo hard groeit dat de skyline constant verandert. De stad ligt aan de Chao Phraya rivier, de moeder der wateren en de levensader van de stad. Bangkok is een levendige en boeiende stad van contrasten, magische geuren maar ook van moderne wolkenkrabbers en sierlijke tempels. In de avond wordt u naar het treinstation gebracht waar u aan boord gaat van de nachttrein naar Chumphon, hier komt u de volgende ochtend vroeg aan.

Dag 5: Chumphon - Koh Tao

U komt in de vroege ochtend aan op het treinstation van Chumphon. Na aankomst wordt u met een privétransfer naar de haven gebracht waar u de boot neemt naar het eiland Koh Tao. Als u aankomt op het eiland wordt u naar uw accommodatie gebracht. Koh Tao is een klein eiland met een oppervlakte van slechts 21 vierkante kilometer en ligt ten noorden van de meer bekendere eilanden Koh Phangan en Koh Samui. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u bijvoorbeeld ontspannen op een van de vele prachtige zandstranden.

Dag 6 - 7: Koh Tao

Deze dagen heeft u ter vrije besteding op het prachtige Koh Tao. Door de vorm van het eiland wordt Koh Tao vaak het 'schildpaddeneiland' genoemd. Overdag kunt u ontspannen bij de paradijselijke stranden en snorkelen in de helderblauwe zee en genieten van de oogverblindende onderwaterwereld met een scala aan exotische vissen. Heeft u liever iets avontuurlijks? Het is de moeite waard om het binnenland van Koh Tao te ontdekken met haar prachtige natuur. De adembenemende uitzichtpunten zijn niet altijd gemakkelijk te bereiken maar de klim wordt zeker beloond. Bezoek zeker het meest bekende en tevens het meest gefotografeerde uitzichtpunt van Koh Tao, John-Suwan Viewpoint.

Dag 8: Koh Tao - Koh Phangan

U wordt in de ochtend naar de haven gebracht voor de overtocht per catamaran naar Koh Phangan. Na aankomst op Koh Phangan wordt u naar uw hotel gebracht waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Koh Phangan is een drukker eiland dan Koh Tao. Het levendige eiland staat met name bekend om de beroemde Full Moon Party maar omdat het eiland zo veel meer te bieden heeft verblijft u in het rustigere gedeelte van Koh Phangan. Het eiland bestaat voor 70% uit jungle en de natuur is adembenemend. De parelwitte stranden worden omgeven door rotspartijen waar de onderwaterliefhebber op zijn plek zal zijn in de azuurblauwe zee.

Dag 9 - 10: Koh Phangan

Geniet van het veelzijdige Koh Phangan waar u zich geen dag zult vervelen. Ontspan op een van de parelwitte zandstranden, ontmoet de lokale bewoners of drink een cocktail op een van de vele verborgen idyllische strandjes. Ontdek het natuurrijke binnenland en bezoek een van de vele watervallen. Wist u dat er zelfs een aantal tempels staan op Koh Phangan? De bekendste is de Chinese Guanyin Temple. In de avond kunt u struinen over de avondmarkt en traditionele Thaise gerechten proeven. Tijdens deze reis kan een romantische zonsondergang niet ontbreken. Zoek een rustig plekje op een van de idyllische en rustige strandjes om de zon onder te zien gaan.

Dag 11: Koh Phangan - Koh Samui

U laat Koh Phangan achter u en stapt aan boord van de catamaran naar het kokosnooteiland Koh Samui. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht waarna u op eigen gelegenheid het derde grootste eiland van Thailand kunt verkennen. Koh Samui wordt niet voor niets kokoseiland genoemd, het eiland heeft de vorm van een kokosnoot en in het binnenland bevinden zich uitgestrekte kokosnootplantages. Net als Koh Tao en Koh Phangan heeft ook Koh Samui parelwitte zandstranden, adembenemende natuur en romantische baaitjes.

Dag 12 - 13: Koh Samui

Deze dagen kunt u ontspannen op een van de prachtige zandstranden, een duik nemen in de helderblauwe zee en de onderwaterwereld verkennen. U kunt optioneel ‘s ochtends een bezoek brengen aan de binnenlanden waarbij u in een halve dag kennis maakt met het lokale leven in dit tropische paradijs. U bezoekt onder andere de bekende Big Buddha en u maakt kennis met de lokale bevolking op de fruitmarkt en een vissersdorpje. U sluit de tour af met een bezoek aan een rum stokerij en een kokosnootplantage. U kunt hiernaast optioneel een dagtocht maken naar Ang Thong NP. Dit nationale park bestaat uit 42 eilanden en is eigenlijk niet te missen tijdens een verblijf op Koh Samui. Ontdek de ongerepte landschappen en neem een duik in de wateren van de Golf van Thailand om de kleurrijke tropische vissen te bekijken. U maakt een wandeling door de natuur voor een schitterend uitzicht over de karstgebergte en strandjes. Een hoogtepunt van deze tour is het bezoek aan Emerald Lake waar u vanaf een uitzichtpunt uitkijkt op het indrukwekkende, groene zoutwatermeer.

Dag 14: Koh Samui - Bangkok

Uw reis langs de eilanden in de Golf van Thailand komt tot een einde. Hopelijk kijkt u terug op een fantastische en ontspannen reis. U wordt naar de luchthaven gebracht van Koh Samui. U vliegt naar Bangkok en wordt naar uw hotel gebracht. Vanuit hier kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen.  

Dag 15: Bangkok - Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht van Bangkok. Aan het begin van de avond arriveert u in Amsterdam. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen op basis van ontbijt, transfers, nachttrein en genoemde overtochten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Op Koh Phangan meer dan 20 tempels staan? De bekendste is de Chinese tempel. 

Snorkelen - Boot - Thailand
Eilanden - Thailand - Zee
Koh Samui - Boten - Heldere Zee - Thailand
Strand - Koppel - Couple - Palmbomen
Zonsondergang - Boot - Zee - Thailand
Snorkelen - Boot - Thailand
Eilanden - Thailand - Zee
Koh Samui - Boten - Heldere Zee - Thailand
Strand - Koppel - Couple - Palmbomen
Zonsondergang - Boot - Zee - Thailand
Snorkelen - Boot - Thailand

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl