Veelzijdig Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek de Cultural Triangle van Sri Lanka
  • Boeddhistische ceremonie Kandy
  • Bezienswaardige treinrit door de groene heuvels
  • Oneindig uitzicht over de theevelden
  • Jeeptochten in Yala National Park
  • Ontspannen strandverblijf

Sri Lanka is het land van de eindeloze theevelden, gouden stranden, oude steden met voormalige koninklijke paleizen, boeddhistische tempels en natuurparken vol wildlife. Dat is precies wat u tijdens deze klassieke 17-daagse rondreis gaat ontdekken.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Colombo - Kotugoda

Vandaag gaat uw avontuur van start en vliegt u met Etihad naar Sri Lanka, u landt de volgende dag op de luchthaven van Colombo. U wordt ontvangen door uw gids en vervolgens door middel van een privétransfer naar uw hotel in het nabijgelegen Kotugoda gebracht.

Dag 3: Kotugoda

Dag ter vrije besteding om te ontspannen of het centrum van het nabijgelegen Negombo of Colombo te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de vismarkt in Negombo of maak een boottocht over de Gin Oya rivier. Colombo is een levendige stad die bezoekers een mooie mix van het moderne leven en koloniale gebouwen en ruïnes biedt. 

Dag 4: Kotugoda - Sigiriya

Vandaag reist u verder richting de 'Cultural Triangle' van Sri Lanka, waar u verblijft in een stijlvolle accommodatie op een steenworp afstand van de culturele bezienswaardigheden. De middag heeft u ter vrije besteding, voor extra ontspanning kunt u terecht in de spa of kunt u relaxen bij het zwembad. 

Dag 5: Sigiriya

In de ochtend brengt u een bezoek aan Sigiriya Rock. Deze circa 200 meter hoge rots steekt boven de omliggende jungle uit. Om bij de rots te komen wandelt u door de 'watertuinen'. Dit is een netwerk van ondergrondse waterwegen en grachten met fonteinen. Verken in de middag de oude hoofdstad Polonnaruwa met haar tempelruïnes en het koninklijke paleis. 

Dag 6: Sigiriya

Na het ontbijt gaat u op weg naar de oude stad Anuradhapura. Anuradhapura is de grootste en oudste stad van Sri Lanka en dateert uit de zesde eeuw voor Christus. Vooral interessant zijn de glanzende witte dagoba's, grote koepelvormige structuren van soms wel 60 meter hoog waarin boeddhistische relikwieën worden bewaard. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Dag 7: Sigiriya - Kandy

Na het ontbijt reist u naar Kandy. Onderweg brengt u een bezoek aan de beroemde rotstempels in Dambulla. Deze rotstempels werden in de 1e eeuw voor Christus gebouwd door koning Valagambahu. De totaal vijf grotten liggen op een enorme granieten rots die 160 meter hoog is en na het beklimmen van een groot aantal treden arriveert u bij de eerste twee grotten met mooie fresco’s en Boeddhabeelden. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. U vervolgt uw route vervolgens richting Kandy en bezoekt onderweg een specerijenplantage in Matale, waar onder meer kaneel, peper en nootmuskaat worden verbouwd. Daarna wordt u naar uw accommodatie net buiten Kandy gebracht, waar u verblijft in een prachtig herenhuis.

Dag 8: Kandy

Vandaag staat er een stadstour door Kandy op de planning en ontdek alle hoogtepunten van de stad. U brengt o.a. een bezoek aan de botanische tuinen en vervolgens de heilige Temple of the Tooth. De beroemde Dalada Maligawa of Tempel van de Tand is een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen voor Boeddhisten van over de hele wereld. Boeddhisten brengen dagelijks offers bij de tempel die de tand van Boeddha herbergt. 

Dag 9: Kandy - Nanu Oya - Kandapola (Nuwara Eliya)

Stap in de trein van Kandy naar Nanu Oya, een bijzonder bezienswaardige rit door de groene hooglanden van Sri Lanka. Het spoort baant zich een weg door dennenbossen, steeds hoger de heuvels in. Terwijl u zit ziet u de mooiste uitzichten passeren. Dit is genieten! In Nanu Oya wacht uw gids u op en rijdt u verder naar uw hotel in Kandapola, even buiten Nuwara Eliya.

Dag 10: Kandapola (Nuwara Eliya)

U verblijft in de Heritance Tea Factory, een oude theefabriek met een prachtige ligging tussen de theevelden. Deze dag staat dan ook in het teken van thee: u ontdekt hoe de groene blaadjes in de velden uiteindelijk eindigen in de smaakvolle snippers in het zakje dat u in een kopje hangt. 

Dag 11: Kandapola - Yala National Park

Op naar Yala National Park waar u in de middag uw eerste jeeptocht maakt. Yala is beroemd om de goede kansen om het luipaard te zien. Ook leven hier onder meer olifanten, lippenberen, krokodillen en kunt u bijzondere vogels zien zoals de neushoornvogel. U verblijft op all-inclusive basis bij Noel Rodrigo’s Leopard Safari Camp, een unieke accommodatie met een zwembad gelegen vlakbij de ingang van Yala National Park. 

Dag 12: Yala National Park

Vroeg op voor uw volgende jeeptocht door het park. U neemt een ontbijtpakketje mee die u in de jeep kunt opeten. Een groot deel van de ochtend rijdt u door de natuur op zoek naar wild en mooie plekjes. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u bijvoorbeeld op uw gemak doorbrengen bij het zwembad.

Dag 13: Yala National Park - Galle - Rathgama

U rijdt naar de koloniale en bezienswaardige stad Galle. Wandel langs de oude koopmanshuizen en het Hollandse fort, een herinnering aan de VOC tijd. Na de stadstour wordt u naar uw hotel in Rathgama gebracht, even buiten Galle. Het hotel heeft een mooie locatie aan het strand en is de komende dagen uw comfortabele en rustige uitvalsbasis.

Dag 14 - 15: Rathgama

Het is geen moeilijke opgave om de dagen ontspannen door te komen in uw mooie resort. Uw kamer heeft een eigen plunge pool, het gouden strand ligt voor de deur en u kunt de dag beginnen met een yogasessie of een ontspannen behandeling in de spa. 

Dag 16 - 17: Rathgama - Colombo - Amsterdam

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Colombo gebracht. ’s Avonds vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag landt. Een heerlijke reis zit er helaas weer op!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen op basis van ontbijt, vervoer met chauffeur/gids en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De naam Sri Lanka afstamt van het woord 'Sri' wat staat voor eerbiedwaardig in het Sanskriet en 'Lanka' wat staat voor schitterend eiland?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl