Avontuurlijke rondreis Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek aan de ruïnestad Anuradhapura
  • Beklim de Sigiriya Rock
  • De rijstvelden in Hatton
  • Bezoek aan Wildlife conservation in Hatton
  • De koloniale stad Galle
  • Ontmoet de Sri Lankaanse bevolking

De geschiedenis van Sri Lanka is onlosmakelijk verbonden met het boeddhisme. Tijdens uw 14-daagse rondreis door Sri Lanka vindt u er eeuwenoude tempelsteden, kolossale stoepa’s en Boeddhabeelden, soms verborgen tussen de heuvels en het groen. Met een deskundige gids gaat u ze in uw eigen tempo bewonderen. Ook treft u koloniale invloeden uit de vorige eeuw. Deze geven uw dertiendaagse reis een extra comfortabel tintje. U overnacht namelijk in een oude plantagevilla, omgeven door thee- en specerijvelden. Kroon op uw rondreis in Sri Lanka is een verblijf in een privévilla aan het strand bij de koloniale stad Galle.


Bewaar in moodboard

Dag 1 – 2: Amsterdam – Colombo

Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u welkom geheten en wordt onder het genot van een kopje thee, uw reis door Sri Lanka uitgebreid besproken en eventuele vragen worden beantwoord. Zodra uw bagage in de lounge is afgeleverd wordt u per privétransfer naar uw hotel in Kotugoda gebracht, nabij de hoofdstad Colombo. Hier kunt u na een lange vlucht heerlijk ontspannen en uw eerste indrukken opdoen van Sri Lanka waar u de komende 13 dagen gaat rondreizen.

Dag 3: Colombo – Anuradhapura

Vandaag gaat uw reis echt beginnen. U vertrekt vanuit Kotugoda naar Anuradhapura waar u de komende nachten verblijft in een luxueus resort. Na een lange rit heeft u de middag ter vrije besteding. Er zijn verschillende activiteiten die u kunt ondernemen in de nabije omgeving. Kom tot rust met een yoga-sessie, ga kajakken in de jungle of paardrijden op het prachtige landgoed.

Dag 4: Anuradhapura

Vroeg in de ochtend begint uw dag met een fietstour, onder begeleiding van een deskundige gids, door de ruïnestad Anuradhapura. Op haar hoogtepunt stond de stad vol met kloosters en leefden er tienduizenden monniken. U fietst langs de indrukwekkende monumenten en maakt tegelijkertijd kennis met de vriendelijke bevolking. Na een verzorgde lunch brengt u ook een bezoek aan Mihintale, een bergtop nabij Anuradhapura. Deze heilige plaats wordt omringd door verschillende religieuze monumenten en wordt door boeddhisten op het hele eiland vereerd. Van daaruit gaat u verder naar Kaludiya Pokuna, een lokaal en oud klooster waar monniken hun meditatie beoefenen.

Dag 5: Anuradhapura

Na het smaakvolle ontbijt maakt u kennis met de Sri Lankaanse ingrediënten tijdens een rondleiding over een biologische landbouwplantage. U wandelt door de kruiden- en groentetuin, waarbij u alvast vers fruit en groenten kunt plukken voor uw lunch. Sluit uw wandeling af met een bezoek aan de traditionele haardkeuken, waar de door u geselecteerde kruiden en groentes speciaal voor u worden omgetoverd tot heerlijke gerechten. In de middag brengt u een bezoek aan Sigiriya. De ruïnes van het fort paleis liggen bovenop een torenhoge rots en kunnen alleen worden bereikt door het beklimmen van de twaalfduizend treden die in de rotswand zijn uitgehouwen. Een flinke klim, maar vanaf de top heeft u een adembenemend panoramisch uitzicht over de landerijen en bossen.

Dag 6: Anuradhapura – Kandy

U laat Anuradhapura achter u en reist verder in zuidelijke richting naar Kandy. In de indrukwekkende Tempel van de Tand in Kandy is de spiritualiteit van deze belangrijke boeddhistische bedevaartsplaats overal voelbaar. Laat u inzegenen door een priester of raak in gesprek met één van de kloostermonniken. Daarna verkent u te voet de drukke straten van Kandy en bezoekt u verschillende interessante lokale bezienswaardigheden, waaronder een kerk en de beroemde klokkentoren. Sluit de wandeling af bij de kleurrijke straatmarkt, waar u alles vindt van geurige kruiden tot kleding en diverse snuisterijen. 

Dag 7: Kandy

U wordt in de vroege ochtend bij het hotel opgehaald door uw gids en gaat in noordoostelijke richting naar de Knuckles regio. Als u dichterbij komt, zult u merken dat het landschap begint te veranderen van palmbomen, rijstvelden en tropisch gebladerte naar nevelwoud, dichtbegroeide bossen en groene plateaus van pygmee bos. Dit gebergte biedt een aantal van Sri Lanka's indrukwekkendste natuurpaden. Onder begeleiding van een gids baant u zichzelf een weg door het graslandgebied van de Knuckles in de richting van de nevelwouden als je Leopard Rock beklimt. Uiteindelijk bereikt u een plateau dat een prachtig panoramisch uitzicht over het bos biedt. Onderweg stopt u voor een verzorgde picknick lunch en gaat u verder naar een verborgen waterval middenin de natuur.

Dag 8: Kandy – Hatton

Vandaag vertrekt u vanuit het treinstation van Kandy gedurende een reis van ongeveer vier uur richting de stad Hatton. Deze stad is een van de drukste steden van Sri Lanka en wordt door de vele theeplantages gekenmerkt als dé theehoofdstad van het land. U verblijft in een klassieke koloniale villa midden in de rijke, groene heuvels van de Dickoya streek. Geniet bij aankomst van een duik in het overdekte zwembad waarbij u een prachtig uitzicht heeft op de weelderige theevelden. 

Dag 9: Hatton

Nergens is de koloniale sfeer rondom de theeproductie zo goed bewaard gebleven (en wordt deze zo goed in stand gehouden) als bij Tea Trails. Uw villa, een voormalige planterswoning, ligt bijzonder fraai aan het Castlereagh meer. U brengt vandaag een bezoek aan de eigen theefabriek met de planter en leert over het hele verwerkingsproces en hoe verschillende theesoorten worden gemaakt. Of stap op een mountainbike en verken de theevelden op eigen houtje. Hoewel het heuvelland vooral bekend is om zijn theeplantages, is er in bepaalde delen van het bos een sterke populatie luipaarden. Bezoek daarom naast de theefabriek ook het onderzoeksstation en leer meer over deze fascinerende, ongrijpbare, bedreigde katten, hun gewoonten en de inspanningen die de onderzoekers leveren om ze te beschermen. 

Dag 10: Hatton

Leer meer over de theeplantages en mensen die er werken door een bezoek te brengen aan een school in de omgeving. De kern van duurzaam toerisme waar uw vakantie ook zal helpen een verschil te maken. U krijgt een interactieve les met de studenten en praat met het personeel van de school, die allemaal oud-studenten waren. Gevolgd door een wandeling van veertig minuten over het landgoed waarbij een demonstratie wordt gegeven van hoe theebladeren worden geplukt. De middag is ter vrije besteding die u kunt invullen met activiteiten in de nabije omgeving. Ga kajakken bij het Castlereagh reservoir of maak een fietstocht langs de indrukwekkende theeplantages.

Dag 11: Hatton – Galle

Vanuit Hatton vertrekt u vandaag in zuidelijke richting naar Galle. In de havenstad is nog veel terug te zien van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw. Na aankomst brengt u een bezoek aan het Galle Fort. Hier wandelt u door de met keien geplaveide paden en ontdekt u de cafés en de charmante oude huizen om inzicht te krijgen in het dagelijkse leven, de cultuur en de geschiedenis. De komende nachten verblijft u in de buurt van Galle, in een comfortabele privévilla aan het strand. Hier kunt u nog optimaal genieten van uw laatste reisdagen.

Dag 12: Galle

De glooiende kustheuvels in het zuiden van Sri Lanka zijn bijzonder geschikt voor de groei van kaneel. Na een rustige en ontspannen ochtend krijgt u in de middag een exclusieve rondleiding over het landgoed waarbij u meer leert over het kaneelverhaal. Een plaatselijke kaneelplanter begroet u met een kaneelsapje voordat u de klim naar het landgoed maakt. Op de heuvel treft u plaatselijke schillers van het landgoed en de nabijgelegen kleine boerenbedrijven aan, die in een schuur bijeenkomen om de kaneelolie te verwerken en te winnen. Geniet ondertussen, tijdens deze leerzame activiteit, van het prachtige uitzicht op de top. Fiets in de namiddag door het prachtige omringende platteland van Galle. De rustige route is ongeveer vijftien kilometer lang en gaat langs het Koggala meer en door de prachtige rijstvelden. Eindig bij het strand waar u geniet van een heerlijke cocktail bij zonsondergang. 

Dag 13 –14: Galle – Colombo – Amsterdam

Aan al het moois komt een eind, en zo ook aan uw avontuurlijke reis in Sri Lanka. U wordt middels een privétransfer naar de internationale luchthaven van Colombo gebracht. Hiervandaan vliegt u terug naar Amsterdam en arriveert u de volgende dag op Schiphol. Dit is het einde van uw onvergetelijke reis, welkom thuis! 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Sri Lanka ten zuiden van India ligt en het daarmee ook de traan van India wordt genoemd?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl