Het Beste van Qatar

Hoogtepunten van deze reis:

  • Maak kennis met het veelzijdige Doha
  • Avontuurlijke en exclusieve excursies
  • Tijd voor eigen invulling
  • Verblijf in het beste hotel van Doha
  • Activiteiten onder leiding van een gids

Deze indrukwekkende reis introduceert u met het beste van Qatar. Bekijk het land van boven tijdens een bijzonder luchtballonvaart, struin door de levendige soeks van Doha en geniet van een traditioneel diner op de meest unieke locaties.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Doha

In de middag vliegt u vanaf Schiphol naar Doha, de hoofdstad van Qatar. Iets voor middernacht landt u op de luchthaven, waar u wordt opgewacht en naar uw hotel wordt gebracht. Eenmaal aangekomen in de accommodatie geniet u van een welverdiende nachtrust om morgen aan uw avontuur te beginnen.  

Dag 2: Doha – Privé stadstour door Doha

Uw eerste kennismaking met Doha begint vandaag met een stadstour onder leiding van een ervaren gids. De hoofdstad van Qatar is enorm veelzijdig en u vindt hier zowel historische wijken als hypermoderne architectuur. Tijdens deze excursie vertelt uw persoonlijke gids uw over het ontstaan van deze bijzondere combinatie van oud en nieuw en neemt u mee naar de belangrijkste hoogtepunten van de stad. De tour begint in de levendige steegjes van de Souq Waqif, deze markt is het belangrijkste winkelgebied van de stad en ondanks dat hij in 2004 compleet gerenoveerd is, heeft het de karakteristieke sfeer geheel behouden. Laat u betoveren door de heerlijke geuren en de luide handelaars die hun waren verkopen om vervolgens de tour te vervolgens aan de glinsterende kustlijn van Doha. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht over de moderne wolkenkrabbers die de skyline van de stad vormen.  
Vervolgens maakt u ook een korte stop bij het Museum van Islamitische Kunt en de haven van Doha waarna u het Katara Cultural Village bezoekt. Dit is het grootste culturele project van Qatar en neemt u mee voor een reis rond de wereld in verschillende theaters, concertzalen, galerijen en hypermoderne faciliteiten. De stadstour eindigt in The Pearl, een kunstmatig eiland vol hoogstaande hotels, de beste restaurants, elegante boetieks en een exclusieve jachthaven, allemaal in een gemoedelijke Mediterrane sfeer.  

Dag 3: Doha – Diner in de betoverende woestijn

Deze tweede ochtend heeft u ter vrije besteding. Nu u al kennis heeft gemaakt met het centrum van Doha kunt u ervoor kiezen om een excursie te boeken in de omgeving van de stad. Wij helpen u graag met uw keuze, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een avontuurlijke kajaktocht door de mangrovegebieden van Qatar. Terwijl u rustig door het water glijdt vliegen kleurrijke vogels hoog boven u en wellicht ziet u zelfs enkele flamingo's in het glinsterende water.  
In de middag vertrekt u voor een zeer bijzondere excursie richting de glooiende woestijnduinen van Qatar. Maak u klaar voor een spannende off-road rit over de duinen richting de volgende locatie. Een uniek beeld doemt voor u op, deze woestijn ligt namelijk direct aan het azuurblauwe water van de Insland Sea. Neem dit uitzonderlijke landschap goed in u op tijdens een wandeling voordat u vertrekt naar het woestijnkamp. Hier wordt u getrakteerd op een privé barbecuediner met spectaculair uitzicht over de Perzische Golf.   

Dag 4: Doha – Qatar vanuit de lucht & dineer op een jacht

Vandaag staat u vroeg op voor een excursie die bij velen op hun bucketlist staat. Voor zonsopkomst wordt u bij de accommodatie opgehaald en naar de locatie gebracht waar een enorme luchtballon voor u klaarstaat. Na een korte instructie stapt u in het mandje en de landschappen onder u worden langzaam kleiner. Tijdens de vaart vertelt de gids u boeiende verhalen over de omgeving en is er natuurlijk mogelijkheid om de meest mooie foto's te maken. Na ongeveer 45 minuten daalt u weer af waarna u weer met beide benen op het vasteland staat.  
Na wat ontspanning in het hotel staat er in de namiddag wederom een geweldige excursie op u te wachten. U gaat aan boord van een exclusief jacht in de haven van Doha en vaart de helderblauwe Arabische Zee op. Geniet van de privacy en de uitstekende faciliteiten aan boord alvorens er een voortreffelijk viergangendiner wordt opgediend. Terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt proost u samen op een onvergetelijke reis.  

Dag 5: Doha – Amsterdam

U vliegt in de ochtend terug naar Amsterdam waar u dezelfde dag nog aankomt. Thuis zult u nog vaak de bijzondere herinneringen die u tijdens deze reis gemaakt hebt bovenhalen.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Er in Doha een aparte soek is voor het verkopen van kamelen? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl