Sri Lanka & de Malediven

Hoogtepunten van deze reis

  • Fietsen door Anuradhapura
  • Game drive in Wilpattu National Park
  • Dagelijkse ceremonie Tempel van de Tand
  • Verblijf te midden de theevelden
  • Geniet van de Malediven
  • Overnacht in uitstekende resorts

Sri Lanka en de Malediven zijn uitstekend met elkaar te combineren. Wat is er heerlijker dan een boeiende rondreis af te sluiten op het mooist denkbare strand? Deze 15-daagse reis biedt het beste van beide bestemmingen. U overnacht in uitstekende resorts en geniet van ultiem comfort.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Colombo - Anuradhapura

Vandaag gaat uw avontuur van start en vliegt u met Emirates naar Sri Lanka, u landt de volgende dag op de luchthaven van Colombo. Na aankomst wordt u door uw chauffeur/gids direct naar uw accommodatie in Anuradhapura gereden met een prachtige ligging tussen de rijstvelden. De rest van de dag kunt u ontspannen in uw privévilla met eigen plunge pool. In de omgeving van het verblijf kunt u onder andere uitstekend wandelen, ook onder begeleiding van een gids, kajakken, fietstochten maken richting klein dorpjes en paardrijden. Met haar ligging in de culturele driehoek van Sri Lanka bevinden historische bezienswaardigheden zich in de buurt van het resort.

Dag 3: Anuradhapura & Wilpattu National Park

Na het ontbijt gaat u onder begeleiding van uw gids op weg naar de oude stad Anuradhapura. Anuradhapura is de grootste en oudste stad van Sri Lanka en dateert uit de zesde eeuw voor Christus. Vooral interessant zijn de glanzende witte dagoba's, grote koepelvormige structuren van soms wel 60 meter hoog waarin boeddhistische relikwieën worden bewaard. U verkent de oude koningsstad per fiets. De rest van de dag is ter vrije besteding. ‘s Middags bezoekt u Wilpattu National Park, de thuishaven voor luipaarden, lippenberen en olifanten. Vergeet uw camera niet, want met enig geluk ziet u een van deze diersoorten voor uw lens verschijnen. Het park wordt nog zeer weinig aangedaan door toeristen, waardoor de natuurbeleving hier op zijn best is.

Dag 4: Anuradhapura – Kandy

Na het ontbijt reist u naar Kandy. Onderweg brengt u een bezoek aan de beroemde rotstempels in Dambulla. Deze rotstempels werden in de 1e eeuw voor Christus gebouwd door koning Valagambahu. De totaal vijf grotten liggen op een enorme granieten rots die 160 meter hoog is en na het beklimmen van een groot aantal treden arriveert u bij de eerste twee grotten met mooie fresco’s en Boeddhabeelden. Daarna wordt u naar uw accommodatie net buiten Kandy gebracht, waar u verblijft in een prachtig herenhuis.

Dag 5: Kandy

Vandaag staat er een stadstour door Kandy op de planning en ontdek alle hoogtepunten van de stad. U brengt o.a. een bezoek aan de heilige Temple of the Tooth. De beroemde Dalada Maligawa of Tempel van de Tand is een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen voor Boeddhisten van over de hele wereld. Boeddhisten brengen dagelijks offers bij de tempel die de tand van Boeddha herbergt. 

Dag 6: Kandy – Kandapola

Stap in de trein van Kandy naar Nanu Oya, een bijzonder bezienswaardige rit door de groene hooglanden van Sri Lanka. Het spoort baant zich een weg door dennenbossen, steeds hoger de heuvels in. Terwijl u zit ziet u de mooiste uitzichten passeren. Dit is genieten! In Nanu Oya wacht uw gids u op en rijdt u wordt u naar uw hotel gebracht gelegen op een heuvel nabij Kandapola, een groenteteeltgebied in een van de hoogste regio's van Sri Lanka. Tijdens uw verblijf kunt u o.a. een bezoek brengen aan de Pedro theefabriek, ontspannen bij het zwembad of tijdens de uitgebreide maaltijden genieten van uitzichten over de heuvels van Badulla.

Dag 7: Kandapola

U verblijft middenin de theevelden, waar de theeblaadjes gepluk wordt door dames in kleurrijke sarongs. Bezoek vandaag een van de plantages en krijg een uitleg over het proces van thee produceren in de fabriek. Een doosje lokale thee is een leuk cadeautje voor het thuisfront.

Dag 8: Kandapola – Kotugoda

Vandaag reist u verder naar Kotugoda, nabij de luchthaven van Colombo. De rest van de dag kunt u ontspannen in de tropische tuin of bij het zwembad van uw boetiek hotel. 

Dag 9: Kotugoda - Colombo - Malediven

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar de Malediven. Na aankomst wordt u per watervliegtuigje naar uw luxe accommodatie gebracht.

Dag 10 - 13: Malediven

Geniet van een onvergetelijke tijd op de prachtige Malediven. Constance Halaveli ligt op de Aari atoll en heeft een mooi huisrif voor de deur. U stapt met uw snorkeluitrusting zo de zee in en u zult zich onmiddellijk als een vis in een aquarium voelen. Uw verblijf in dit resort is op all-inclusive basis, wat betekent dat u ter plekke niet meer te maken heeft met een oplopende restaurantrekening. U kunt heerlijk onbezorgd genieten van deze prachtige plek op aarde.

Dag 14 - 15: Malediven - Amsterdam

Per watervliegtuigje keert u terug naar de internationale luchthaven Male. Vanaf hier vertrekt uw vlucht via Dubai naar Amsterdam. Het einde van een onvergetelijke reis.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen op basis van ontbijt, vervoer met chauffeur/gids en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De theeplantages in Sri Lanka voorheen koffieplantages waren, tot de koffieplanten werden verwoest door schimmel?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl